Μαντσίνι: «Μπορούμε να ανέβουμε ξανά στην κορυφή»

Ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ιταλίας ζήτησε πίσω τον Μπαλοτέλι του… 2012!

Betfootball 15/05/18 - 17:46

Τα μεγαλόπνοα σχέδιά του για την… ολική επαναφορά της Εθνικής Ιταλίας στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου φανέρωσε κατά την επίσημη παρουσίασή του στη Φλωρεντία ο νέος εκλέκτορας της «squadra azzura», Ρομπέρτο Ματσίνι, ενώ εκδήλωσε την πρόθεσή του να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στον Μάριο Μπαλοτέλι.

Ο 53χρονος πρώην διεθνής Μαντσίνι αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να… αναστήσει την Εθνική ομάδα της γειτονικής χώρας, η οποία δεν κατάφερε φέτος να προκριθεί στην τελική φάση του μουντιάλ για πρώτη φορά μετά από 60 χρόνια. Επίσης οι τέσσερις φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν υποχωρήσει στην 20η θέση της κατάταξης της FIFA.

«Θα ήθελα να είμαι ο προπονητής που ανεβάζει και πάλι την Ιταλία στην κορυφή, δεν θα είναι εύκολο αλλά μπορούμε να το κάνουμε», είπε ο νέος εκλέκτορας των Ιταλών, θέτοντας πρώτο στόχο την κατάκτηση του Euro 2020: «Δεν έχουμε κερδίσει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα για πολλά χρόνια και αυτή είναι η πρώτη μας μεγάλη διοργάνωση».

«Το να γίνεις προπονητής της εθνικής ομάδας δεν είναι κάτι ασήμαντο. Η ομοσπονδία με έκανε να καταλάβω ότι με ήθελαν 100% και αυτό το έκανε πιο εύκολο να πω το ναι», πρόσθεσε ο πρώην προπονητής της Ίντερ, της Μάντσεστερ Σίτι, της Γαλατασαράι και της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και συμπλήρωσε: «Το να βρίσκομαι εδώ έχοντας αυτό το ρόλο είναι σημαντικό, και αυτή ήταν η σωστή στιγμή στην καριέρα μου».

Αν και ο Μαντσίνι με τον Μπαλοτέλι είχαν αρκετές διαφωνίες όταν βρέθηκαν μαζί στην Μάντσεστερ Σίτι, ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να του δώσει άλλη μία ευκαιρία. «Θα μιλήσουμε, πιθανώς να τον καλέσουμε, θέλουμε να τον δούμε να παίζει με τον τρόπο που έκανε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2012» ανέφερε σχετικά.

Ο Μπαλοτέλι δεν έχει κληθεί στην εθνική Ιταλίας λόγω του χαρακτήρα του, για τον οποίο άσκησαν αυστηρή κριτική πολλοί βασικοί παίκτες της ομάδας. Μετά τη νίκη με 2-1 επί της Αγγλίας στο Μουντιάλ 2014 της Βραζιλίας, ο Μπαλοτέλι κάλυψε ολόκληρη τη σελίδα της Ιταλίας σε ένα άλμπουμ «Panini» με αυτοκόλλητα του ίδιου και στη συνέχεια το δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook.

Παρασκήνια

Θέματα