Μαρτίνς: «Θα δώσουμε απαντήσεις»

"Το θετικό για εμάς είναι ότι θα παίξουμε μέσα στο Καραϊσκάκης με τους φιλάθλους στο πλευρό μας και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία"

Betfootball 13/02/19 - 15:35

Ο Ολυμπιακός θα δώσει απαντήσεις στο ματς της Πέμπτης με την Ντιναμό Κιέβου για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, μετά την κακή εμφάνιση και την ήττα από τον ΠΑΟΚ, σύμφωνα με τον προπονητή του, Πέδρο Μαρτίνς. Αναλυτικά όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου…

Εάν μετά από μία ήττα στο πρωτάθλημα, το καλύτερο… φάρμακο είναι ένα θετικό αποτέλεσμα στο επόμενο ματς: «Είναι αλήθεια πως είναι σημαντικό που έχουμε ένα τόσο σπουδαίο παιχνίδι μπροστά μας. Από τον Ιούνιο που δημιουργήσαμε αυτή την ομάδα, είχαμε στόχο να βρεθούμε ως εδώ και να συνεχίσουμε. Έχουμε λοιπόν την ευκαιρία να συγκεντρωθούμε στο αυριανό παιχνίδι και να ξεχάσουμε τι έγινε την προηγούμενη αγωνιστική. Ήταν ένα παιχνίδι προφανώς όπως είδατε, δύσκολο για εμάς να το διαχειριστούμε. Αυτό που πρέπει όμως να κάνουμε είναι να σκεφτούμε την αυριανή μας υποχρέωση. Είναι ένας στόχος που έχουμε, θέλουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Το θετικό για εμάς είναι ότι θα παίξουμε μέσα στο Καραϊσκάκης με τους φιλάθλους στο πλευρό μας και θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία, να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν την προηγούμενη αγωνιστική και να κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε και να συνεχίσουμε. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να ξεχάσουμε αυτό που έγινε γιατί είναι ένας άλλος στόχος μπροστά μας και θέλουμε να τον πετύχουμε».

Πόσο σημαντική είναι η αυριανή αναμέτρηση για την πρόκριση: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι καθοριστικό το αυριανό παιχνίδι. Όπως όλοι γνωρίζουμε, σ’ αυτή τη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια. Επομένως, άμα κερδίσουμε αύριο δεν μπορούμε να πούμε πως έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση. Πρόκειται να αντιμετωπίσουμε σε διπλά παιχνίδια μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα η οποία έχει ποιότητα και όπως όλοι ξέρουμε, έχει νέους ποδοσφαιριστές αλλά διεθνείς ποδοσφαιριστές. Είναι πολύ καλοί παίκτες. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα αύριο, έτσι ώστε να έχουμε ένα πλεονέκτημα, όμως τίποτα δεν κρίνεται μόνο σε έναν αγώνα».

Για τους Φορτούνη και Ομάρ: «Ο Ομάρ δεν θα αγωνιστεί. Ο Φορτούνης θα αγωνιστεί κανονικά αύριο. Όλα όσα αναφορά την αποθεραπεία του, πήγαν πολύ καλά, έχει επανέλθει, προπονήθηκε σήμερα και νομίζουμε πως θα είναι σχεδόν έτοιμος για να παίξει αύριο».

Πόσο δύσκολο είναι να αναλύσουν το παιχνίδι ενός αντιπάλου που δεν έχει επίσημους αγώνες και τι γνωρίζει για την Ντιναμό Κιέβου: «Έχουμε εικόνα για την αντίπαλη ομάδα. Μπορεί να έχει αρκετές ημέρες να παίξει επίσημο παιχνίδι, όμως έχουμε δει πολλά παιχνίδια τους. Ξέρουμε πως τις τελευταίες 20 ημέρες έχουν παίξει 7 παιχνίδια και έχουμε εικόνα για το πώς θα παίξουνε. Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, είναι το πρώτο τους παιχνίδι μετά από μία διακοπή γι’ αυτ0ύς. Είναι ο ίδιος προπονητής, είναι οι ίδιοι παίκτες. Εκτός από τις προσθήκες δύο νέων ποδοσφαιριστών, όλη η υπόλοιπη ομάδα είναι η ίδια. Ξέρουμε πολύ καλά την φιλοσοφία της ομάδας, είναι παρόμοια με τη δική μας. Μία ομάδα που έχει ποιότητα, που έχει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Ξέρουμε τη νοοτροπία, ξέρουμε πως παρουσιάζεται στους αγώνες της και πραγματικά δεν έχει αλλάξει κάτι στο τι θα περιμένουμε απ’ αυτή την ομάδα. Την έχουμε μελετήσει καλά, ξέρουμε πολύ καλά πιο είναι το αγωνιστικό της στιλ και γι’ αυτό δεν ήταν δύσκολο για εμάς να την μελετήσουμε. Μπορεί να είχε διακοπή το πρωτάθλημα εκεί, όμως αυτό δεν νομίζω πως επηρεάζει την ταυτότητα της ομάδας και το πώς θα παρουσιαστεί».

Τι αντίδραση περιμένει από τους ποδοσφαιριστές του, μετά το ματς της περασμένης Κυριακής: «Οπωσδήποτε περιμένουμε μία αντίδραση και όπως είπα και πριν, νομίζω πως η ομάδα μας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αλλά και να δώσει την απάντηση που χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Ήταν στόχος μας και πάντα θέλαμε να βρισκόμαστε εδώ και να συνεχίσουμε όπως είπα και πριν. Πιστεύω λοιπόν, πως αυτή η ομάδα έχει πολύ μεγάλη δέσμευση με τους στόχους της. Νομίζω πως πραγματικά θα δώσει τα πάντα για να συνεχίσει, για να ξεπεράσει αυτό που έγινε και να δώσει μία απάντηση. Ξέρουμε την υποχρέωσή μας, είμαστε η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή που αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και ξέρουμε πως είναι πολύ σημαντικό για τους φιλάθλους μας, να συνεχίσει ο Ολυμπιακός. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, είμαστε δεσμευμένοι μ’ αυτό και εκτός απ’ αυτό, οι παίκτες αυτής της ομάδας στις δύσκολες στιγμές, έχουν δώσει απαντήσεις, έχουν δείξει πως είναι παρόντες. Να μπορέσουμε λοιπόν να κάνουμε αυτό που πρέπει με τον καλύτερο τρόπο και να συνεχίσουμε. Αυτό περιμένουμε αύριο και είμαστε σίγουροι πως θα γίνει».

Για τα δύο δύσκολα ματς μέσα σε λίγες μέρες και το ματς με την ΑΕΚ: «Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκεφτόμαστε είναι το αυριανό παιχνίδι. Συγκεντρωνόμαστε σε αυτό. Δεν σκεφτόμαστε καθόλου το τι θα γίνει σε οποιονδήποτε επόμενο αγώνα. Θέλουμε να ελέγξουμε όλη την ενέργειά μας στο αυριανό παιχνίδι. Μετά το τέλος του αυριανού αγώνα θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει και ένας πολύ σημαντικός αγώνας την Κυριακή. Όμως, τώρα καθόλου δεν το σκεφτόμαστε. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Προετοιμαζόμαστε για να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε αύριο. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς».

Παρασκήνια

Θέματα