Μετά από τη «βασίλισσα», ο Άγιαξ απέκλεισε και την «κυρία»!

Ο νεανικός "Αίαντας" νίκησε 1-2 την Γιουβέντους και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Betfootball 17/04/19 - 00:05

Κάντο όπως με τη «βασίλισσα»! Ο Άγιαξ νίκησε 1-2 την Γιουβέντους στη ρεβάνς του 1-1 στην Ολλανδία και πανηγύρισε νέα εντυπωσιακή πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ! Η νεανική και εντυπωσιακή ομάδα του Τεν Χαγκ θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ.

Η Γιουβέντους  μπήκε στο ματς με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και περισσότερο πάθος από τον Άγιαξ, χωρίς όμως να απειλεί άμεσα τον Ονανά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς μάλιστα, ήρθε από τον Άγιαξ και τον Βαν Ντε Μπέεκ αστόχησε μετά από γύρισμα του Νέρες σε μία γρήγορη αντεπίθεση των φιλοξενουμένων. Η φάση αυτή… αγρίεψε περισσότερο τους γηπεδούχους και οκτώ λεπτά αργότερα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με άπιαστη κεφαλιά σε κόρνερ του Πιάνιτς άνοιξε το σκορ! Το προβάδισμα όμως, το διατήρησε μόλις για έξι λεπτά, καθώς στο 36΄ ο Βαν Ντε Μπέεκ μετέτρεψε σε… ασίστ το σουτ του Ζίγιεχ και με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σέζνι για το 1-1!

Ο Άγιαξ μπήκε καλύτερα στο β΄μέρος και στο 52΄ έφτασε μία ανάσα από το 1-2, αλλά ο Σέζνι σταμάτησε εντυπωσιακά (και πολύ δύσκολα) το σουτ του Ζίγιεχ που βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Γιουβεντους! Ο Σέζνι είχε και άλλη δουλειά στη συνέχεια και κρατούσε μόνος του τον Άγιαξ που έκανε πλέον ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Ο Πολωνός άντεξε μέχρι το 68΄, όταν ο Ντε Λιχτ με εντυπωσιακό άλμα νίκησε όλη την άμυνα της Γιουβέντους και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του για το 1-2! Η Γιουβέντους πήρε… ζωή με τη βοήθεια του VAR στο 79΄ όταν ακυρώθηκε γκολάρα του Ζίγιεχ για ελάχιστα χιλιοστά οφσάιντ, αλλά παρουσίαζε πλέον εικόνα διάλυσης και ο Άγιαξ κράτησε εύκολα το 1-2 με το οποίο πανηγύρισε νέα σπουδαία πρόκριση!

Παρασκήνια

Θέματα