Με… αέρα και Νόιερ η Μπάγερν, 2-0 την Μπαρτσελόνα!

Ξανά στο φινάλε η Λίβερπουλ, τεσσάρα της Κλαμπ Μπριζ στο "Ντραγκάο", πέρασε από την Βικτόρια Πλζεν η Ίντερ, 2Χ2 η Σπόρτινγκ 2-0 την Τότεναμ!

Betfootball 14/09/22 - 00:43

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι άλλαξε στρατόπεδο, αλλά ο Μάνουελ Νόιερ είναι ακόμα στην Μπάγερν! Ο γκολκίπερ της Μπάγερν κράτησε το «μηδέν» στο α΄ μέρος και η Μπάγερν νίκησε 2-0 την Μπαρτσελόνα στο μεγάλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ για τον 3ο όμιλο! Πρωταγωνιστής του ματς ήταν φυσικά ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που επέστρεψε στο Μόναχο και χειροκροτήθηκε θερμά από την πλειοψηφία των φίλων της Μπάγερν. Ο «Λέβα» είχε αρκετές ευκαιρίες στο α΄ μέρος κόντρα στην πρώην ομάδα του, αλλά ο Νόιερ τον σταμάτησε δύο φορές και άλλες δύο αστόχησε από καλή θέση! Στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ματς, ο Νόιερ σταμάτησε και τον Πέδρι, στο α΄ μέρος, όπου η Μπαρτσελόνα ήταν κυρίαρχη! Με τον… αέρα του 8-2 του 2020 και τις δύο περυσινές νίκες με 3-0 και 0-3 όμως να της δίνουν ώθηση, η Μπάγερν μπήκε δυνατά στο β΄ μέρος και «καθάρισε» ξανά τους «μπλαουγκράνα». Στο 50΄ ο Λούκας Ερναντέζ έκανε το 0-1 και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σανέ έγραψε το 2-0, ολοκληρώνοντας μία πολύ ωραία συνεργασία! Η Μπαρτσελόνα είχε δοκάρι στο 64΄ με τον Πέδρι και το 2-0 έμεινε έως το τέλος, με την Μπάγερν να κάνει το 2Χ2!

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ίντερ πέρασε με 0-2 (20΄ Τζέκο, 70΄Ντάμφρις) από την Βικτόρια Πλζεν.

Στον 1ο όμιλο, η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 τον Άγιαξ, σκοράροντας ξανά στο φινάλε! Οι «κόκκινοι» προηγήθηκαν στο 17΄με τον Σαλάχ, αλλά ο Άγιαξ ισοφάρισε στο 27΄ με φοβερό γκολ του Κούντους. Ο Ντάλεϊ Μπλιντ έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 74΄ για το 1-2 και η Λίβερπουλ πίεσε αφόρητα στα τελευταία λεπτά για το γκολ της νίκης που την είχε τεράστια ανάγκη, τόσο για βαθμολογικούς λόγους, όσο και για ψυχολογικούς. Στο 88΄ ο Σαλάχ είχε δοκάρι (με την παρέμβαση του γκολκίπερ του Άγιαξ, Πάσβεερ) και από το κόρνερ του Τσιμίκα που ακολούθησε, ο Μάτιπ με δυνατή κεφαλιά έγραψε το 2-1!

Στον 2ο όμιλο, η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε 2-0 την Ατλέτικο με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο (84΄ Άντριζ, 88΄ Ντιαμπί) και η Κλαμπ Μπριζ διέσυρε με 0-4 (15΄ Τζουτγκλά πεν., 47΄ Σόουα, 52΄ Όλσεν, 89΄ Νούσα) την Πόρτο στο «Ντραγκάο».

Στον 4ο όμιλο, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έκανε το 2Χ2 νικώντας 2-0 την Τότεναμ με δύο γκολ στις… καθυστερήσεις (90΄ Παουλίνιο, 90+3΄ Αρτούρ) και η Άινραχτ έφυγε με το 0-1 από την Μαρσέιγ (43΄ Λίντστρεμ).

Παρασκήνια

Θέματα