Με εξάρα στους «8» η Πορτογαλία!

Χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έμεινε στον πάγκο (μπήκε στο 74΄) και με χατ τρικ του Γκονσάλο Ράμος, η Πορτογαλία διέλυσε 6-1 την Ελβετία

Betfootball 7/12/22 - 00:04

Εμφάνιση – μήνυμα! Η Πορτογαλία διέλυσε 6-1 την Ελβετία στον τελευταίο χρονικά αγώνα της φάσης των «16» και έκλεισε το ραντεβού με το Μαρόκο που λίγο νωρίτερα είχε πάρει το εισιτήριο νικώντας 3-0 στα πέναλτι την Ισπανία. Το ματς ξεκίνησε με μία αναμενόμενη έκπληξη από τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Θέση βασικού πήρε ο Γκονσάλο Ράμος που πέτυχε χατ τρικ, έκλεψε την παράσταση και «καθάρισε» το ματς. Ο Κριστιάνο ήταν πικραμένος στον πάγκο και δεν είχε τις… καλύτερες αντιδράσεις τόσο στα γκολ της Πορτογαλίας (με εξαίρεση το 2ο που το πέτυχε ο καλός του φίλος, ο Πέπε), όσο όταν ετοιμάστηκε να μπει στο γήπεδο, αλλά και στο τέλος του ματς.

Με έκπληξη ξεκίνησε όμως και το ματς. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια της Πορτογαλίας που συνήθως έχει συντηρητική προσέγγιση στο ξεκίνημα (και πολύ πιο μετά από το ξεκίνημα), η ομάδα του Φερνάντο Σάντος επιτέθηκε από την αρχή με όλες της τις δυνάμεις. Ο Γκονσάλο Ράμος άνοιξε το σκορ στο 17΄ και στο 33΄ ο Πέπε έκανε το 2-0. Κάπου εκεί η Ελβετία… παραδόθηκε. Η παράδοση έγινε επίσημη στο 51΄όταν ο Γκονσάλο Ράμος έκανε το 3-0. Η Πορτογαλία πλέον έπαιζε… μόνη της στο γήπεδο και το διασκέδαζε και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γκερέιρο σκόραρε για το 4-0. Ο Ακάντζι πέτυχε το γκολ της χαμένης τιμής για την Ελβετία στο 58΄, αλλά ο Γκονσάλο Ράμος είχε και άλλο και στο 67΄ έγραψε το 5-1! Το τελικό 6-1 το διαμόρφωσε ο Ράφαελ Λεάο με εκπληκτικό πλασέ, σε μία κίνηση που τείνει να γίνει το σήμα κατατεθέν του και θυμίζει το πλασέ του Τιερί Ανρί.

Η Πορτογαλία έκανε το τσεκ ιν με μία εμφάνιση – μήνυμα και απομένει να δούμε εάν θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Παρασκήνια

Θέματα