Με την Ρόμα στην καρδιά και την Μπόκα στο μυαλό!

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι ονειρευόταν πάντα να παίξει στο "Μπομπονέρα"

Betfootball 26/07/19 - 19:12

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι είναι εδώ και μερικές ώρες παίκτης της Μπόκα Τζούνιορς. Μετά από 18 χρόνια στην Ρόμα και στο «Ολίμπικο», ο εμβληματικός Ιταλός μέσος πάει στην Μπόκα για να ολοκληρώσει ένα παιδικό του όνειρο. Παρότι γενήθηκε… τζιαλορόσι, ο Ντε Ρόσι δεν έκρυψε ποτέ του την αγάπη του για την Μπόκα Τζούνιορς.

Στα αποδυτήρια της Ρόμα, πολλά χρόνια πριν…

Το πάθος των οπαδών της, το θρυλικό «Μπομπονέρα», η φανέλα την οποία φόρεσε ο Μαραντόνα. Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει στον Ντε Ρόσι μία ποδοσφαιρική φαντασίωση. Να παίξει στην Μπόκα. Έστω για μία χρονιά. Οι Αργεντινοί παίκτες που πέρασαν από την Ρόμα, το ήξεραν καλά. Καλύτερα από όλους, το ήξερε ο Νίκολας Μπουρντίσο, ο οποίος είναι πλέον τεχνικός διευθυντής στην ομάδα και από την πρώτη στιγμή που έμαθε ότι η Ρόμα του δείχνει την πόρτα της εξόδου, ενημέρωσε όλους τους αρμόδιους.

«Θα σε περιμένω στο ‘Μπομπονέρα’ φίλε…»

Η γνώμη όλων των αρμοδίων ήταν ίδια και κυρίως θετική. Ο Ντε Ρόσι ήθελε, δεν το είχε κρύψει ποτέ, ο πρόεδρος της ομάδας ενθουσιάστηκε, το τεχνικό επιτελείο επίσης… Το νερό για την μεγάλη μεταγραφή ήταν από πολλά χρόνια στο αυλάκι και απλώς έπρεπε να κυλήσει ο μύλος. «Φέραμε τον Ντε Ρόσι για το ανάστημά του», σχολίασε ο πρόεδρος της Μπόκα και συνέχισε: «τον φέραμε για όλα αυτά που αντιπροσωπεύει. Ο σύλλογός μας δημιουργήθηκε από νεαρούς Ιταλούς από την Γένοβα. Ο Ντανιέλε θα έχει την ευκαιρία να νιώσει την πρόκληση να παίξει σε μία ξένη χώρα, σαν μετανάστης που πάει σε ξένη γη. Όταν βγει στο ‘Μπομπονέρα’, θα καταλάβει καλά ότι αυτό είναι το μέρος για να παίξεις ποδόσφαιρο».

Το «Μπομπονέρα» το είχε αναφέρει και ο ίδιος ο Ντε Ρόσι σε παλιότερη συνέντευξή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «σκεφτόμουν πάντα να ανεβαίνω τα σκαλιά και να βγαίνω στο ‘Μπομπονέρα’»! Την αγάπη του για την Μπόκα Τζούνιορς την επιβεβαίωσαν τις τελευταίες μέρες αρκετοί Αργεντίνοι που έπαιξαν ή παίζουν με την Ρόμα. Ο Ντιέγκο Περότι μάλιστα, αποκάλυψε: «μου είχε πει ότι δέχθηκε πρόταση από την Μπόκα και στο παρελθόν, αλλά τότε υπήρχε τεράστια διαφορά στο οικονομικό. Μου μιλούσε πάντα για την Μπόκα και γνώριζε τα πάντα».

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι έδωσε τα πάντα στην Ρόμα. Έγινε μαζί με τον φίλο του Φραντσέσκο Τότι εμβληματική μορφή της ομάδας. Ακόμα και εάν κερδίσεις τα πάντα όμως, τα παιδικά όνειρα πρέπει να πραγματοποιούνται. «Η καρδιά μου είναι στην Ρόμα», δήλωνε σε παλιότερη συνέντευξή του ο Ντε Ρόσι και συνέχιζε: «αγαπώ όμως πολύ την Μπόκα. Θα ήθελα να παίξω εκεί για μία χρονιά…».

 

Παρασκήνια

Θέματα