Με το ένα πόδι στο τελικό η Λίβερπουλ!

Οι "κόκκινοι" νίκησαν 2-0 την Βιγιαρεάλ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό και απέκτησαν τεράστιο προβάδισμα για τον τελικό

Betfootball 28/04/22 - 00:38

Έκλεισε το εισιτήριο για τον τελικό του Παρισιού και απομένει να κάνει το τσεκ ιν στη ρεβάνς της ερχόμενης Τρίτης. Ο λόγος για την Λίβερπουλ, η οποία νίκησε 2-0 την Βιγιαρεάλ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό του «Άνφιλντ» και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση. Το «κίτρινο υποβρύχιο» του Ουνάι Έμερι δεν θα… παραδοθεί αμαχητί, θα προσπαθήσει να κάνει το τέλειο παιχνίδι και να κυνηγήσει την ανατροπή. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει η Λίβερπουλ να καταρρεύσει και αυτό δύσκολα θα γίνει, ακόμα και στην καυτή έδρα της Βιγιαρεάλ… Το ζευγάρι είχε ξεκάθαρο φαβορί από την ημέρα της κλήρωσης και το φαβορί έχει πλέον το βλέμμα προς το Παρίσι.

Η Λίβερπουλ μπήκε στο ματς με ξεκάθαρες διαθέσεις και έκλεισε από το ξεκίνημα την Βιγιαρεάλ, η οποία έτσι κι αλλιώς ήταν προετοιμασμένη να ακολουθήσει το δικό της πλάνο με οργάνωση στην άμυνα, προσήλωση και συγκέντρωση σε όλο το γήπεδο. Η Λίβερπουλ έκανε επιθέσεις… από παντού, αλλά το γκολ στο α΄ μέρος δεν ήρθε, αφού και στη μεγαλύτερη ευκαιρία, η βολίδα του Τιάγκο σταμάτησε στη συμβολή των δοκαριών του Ρούγι στο 42΄.

Η τύχη όμως που της γύρισε την πλάτη στο τέλος του α΄ μέρους, στο ξεκίνημα του β΄ μέρους έστειλε ένα χαμόγελο στην Λίβερπουλ. Στο 52΄η σέντρα του Χέντερσον κόντραρε στον Εστουπινιάν και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 της Λίβερπουλ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μανέ έκανε το 2-0 με πλασέ μετά από ωραία ασίστ του Σαλάχ και το «Άνφιλντ» έμοιαζε με… κυκλώνα που απειλούσε το «κίτρινο υποβρύχιο»! Η Λίβερπουλ συνέχισε να πιέζει και για άλλο γκολ, αλλά το 2-0 έμεινε έως το φινάλε. Ακόμα και με αυτό το σκορ όμως, οι «κόκκινοι» είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, αφού έδειξε ότι είναι μία κλάση πάνω από την Βιγιαρεάλ. Πάνω από όλα όμως, την αντιμετώπισε σαν να είναι… καλύτερή της, με απόλυτη σοβαρότητα και δίχως ίχνος υποτίμησης.

Παρασκήνια

Θέματα