Μυθική Κροατία, απέκλεισε στα πέναλτι την Βραζιλία και πήγε στα ημιτελικά!

Η παρέα του Μόντριτς άντεξε στην επίθεση, επέστρεψε από το 1-0 του 105΄, ισοφάρισε σε 1-1, πήγε τον προημιτελικό στα πέναλτι όπου είναι αήττητη και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά!

Betfootball 9/12/22 - 20:18

Η Κροατία στον έβδομο ουρανό, η Βραζιλία σε μια θάλασσα από δάκρυα! Η Κροατία νίκησε 4-2 στα πέναλτι την Βραζιλία και πήρε το πρώτο εισιτήριο για τον ημιτελικό της διοργάνωσης! Η παρέα του Λούκα Μόντριτς έβγαλε στο γήπεδο και μάλιστα σε υπέρτατο βαθμό όλα τα στοιχεία που ακολουθούν αυτή την ομάδα από το Μουντιάλ του 2018 και του Euro του περασμένου καλοκαιριού και πανηγύρισαν μία νέα, ιστορική πρόκριση. Με δύναμη, πάθος, αυτοπεποίθηση, αλλά και ποιότητα σε τεχνική, προσήλωση στην τακτική και φυσικά θράσος. Διότι χωρίς θράσος, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Σε όλα αυτά, ένας υπέροχος Λούκα Μόντριτς να κρατάει την μπαγκέτα, τον Πέρισιτς, τον Μπρόζοβιτς και τον Λόβρεν από την παλιά φρουρά να ακολουθούν και τους νεότερους (Γιουράνοβιτς, Γκβάρντιολ, Σόσα, όχι απλά να μην τους απογοητεύουν, αλλά να πατούν με σιγουριά στα ίχνη τους. Σε όλα αυτά και δίπλα σε όλους  αυτούς, υπάρχει ένας καταπληκτικός τερματοφύλακας που κάνει τα παιχνίδια της ζωής του. Ο Ντόμινικ Λιβάκοβιτς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ που ήταν (σχεδόν) ανίκητος στην κανονική διάρκεια του ματς και στη διαδικασία των πέναλτι «έβγαλε» την εκτέλεση του Ροντρίγκο. Η απόκρουση μάλιστα, ήταν στο κρίσιμο για την ψυχολογία και τη συνέχεια, πρώτο πέναλτι!

Η Βραζιλία από την άλλη πλευρά, αποχωρεί από το Μουντιάλ και αφήνει το δρόμο ανοιχτό για τους άλλους διεκδικητές. Η «σελεσάο» είχε φάσεις στην κανονική διάρκεια του ματς, αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ. Αυτό το βρήκε στο 105΄ με εντυπωσιακό και ιστορικό γκολ του Νεϊμάρ, ο οποίος έφτασε τα 77 με τη φανέλα της εθνικής και έπιασε τον Πελέ στην πρώτη θέση των σκόρερ! Ιστορικό γκολ για τον Νεϊμάρ, ο οποίος όμως δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τον Πελέ σε αυτό το Μουντιάλ. Η Βραζιλία παίζει από την έναρξη της διοργάνωσης και για τον Πελέ που συνεχίζει να δίνει τη δική του, τη μεγαλύτερη όλων μάχη σε νοσοκομείο στο Σάο Πάουλο, αλλά δεν κατάφερε να του στείλει τη μεγάλη χαρά της κατάκτησης του τίτλου! Η Κροατία δεν το έβαλε κάτω ούτε όταν δέχθηκε το γκολ. Στο 117΄ ισοφάρισε με τον Πέτκοβιτς και έστειλε το ματς εκεί που είναι αήττητη! Στα πέναλτι. Με φόρα από την πρόκριση επί της Ιαπωνίας, αλλά και με την παράδοση από το Μουντιάλ του 2018, οι Κροάτες ήταν και πάλι ψύχραιμοι, δεν έχασαν κανένα πέναλτι και πήραν την πρόκριση. Για την Βραζιλία αστόχησε ο Ροντρίγκο στο πρώτο πέναλτι που έβγαλε ο Λιβάκοβιτς και ο Μαρκίνιος έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στην τέταρτη εκτέλεση!

Η σειρά στη διαδικασία των πέναλτι: Βλάσιτς 1-0, Ροντρίγκο απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς!, Μάγιερ 2-0, Καζεμίρο 2-1, Μόντριτς 3-1, Πέδρο 3-2, Όρσιτς 4-2, Μαρκίνιος δοκάρι, η Βραζιλία πίσω στο σπίτι και η Κροστία στα ημιτελικά!

Παρασκήνια

Θέματα