Ο Πίρλο στο τιμόνι της Γιουβέντους!

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας από τον "Αρχιτέκτονα"!

Betfootball 8/08/20 - 20:51

Ο Αντρέα Πίρλο είναι ο νέος τεχνικός της Γιουβέντους! Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες στο «στρατόπεδο» της Γιουβέντους, όπου το διοικητικό επιτελείο του συλλόγου έψαχνε το διάδοχο του Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος απολύθηκε το απόγευμα! Οι πιθανοί διάδοχοι του Σάρι ήταν αρκετοί και μάλλον… γνωστοί (Ποκετίνο, Σιμόνε Ιντζέγκι, με λιγότερες πιθανότητες λόγω Ρεάλ στον Ζιντάν, ακόμα και κάποια σενάρια για επιστροφή του Αντόνιο Κόντε που τις τελευταίες μέρες έχει ανοίξει… μέτωπο με τη διοίκηση της Ίντερ), αλλά τελικά επικράτησε ένα αουτσάιντερ που μπήκε στην κούρσα τις τελευταίες ώρες. Τουλάχιστον όσον αφορά στις φήμες και στα σενάρια. Ακόμα και στην πραγματικότητα όμως, αυτό το αουτσάιντερ μπήκε στο κάδρο της «κυρίας» μόλις πριν από λίγες… ημέρες!

Το αουτσάιντερ αυτό, δεν ήταν άλλο από τον Αντρέα Πίρλο! Ο 41χρονος παλαίμαχος Ιταλός μέσος ήταν τελικά ο «εκλεκτός» του Ανιέλι και τους επιτελείου του! Ο Αντρέα Πίρλο επέστρεψε επίσημα στην Γιουβέντους μόλις πριν από μερικές ημέρες (στις 30 Ιουλίου), όταν και παρουσιάστηκε ως ο νέος προπονητής της ομάδας… U-23! Το πλάνο της Γιουβέντους ήταν βεβαίως να αναλάβει κάποια στιγμή την πρώτη ομάδα και αυτό φάνηκε από την επισημότητα της παρουσίασής του. Δεν συμβαίνει άλλωστε πολλές φορές να βρίσκεται στην παρουσίαση του προπονητή της δεύτερης ομάδας ο πρόεδρος του συλλόγου και όλα τα στελέχη του μάνατζμεντ και του αγωνιστικού τμήματος. Η αναβάθμιση του Πίρλο όμως, ήρθε τελικά πολύ πιο… γρήγορα από ό,τι αναμενόταν και αναλαμβάνει την Γιουβέντους χωρίς καμία εμπειρία στους πάγκους!

Ο μεγάλος στόχος του Ανιέλι (και πέρυσι το καλοκαίρι) ήταν ο Ζινεντίν Ζιντάν, στον οποίο έχει μεγάλη αδυναμία. Στο πρόσωπο του Πίρλο, ο Ανιέλι βλέπει τον… Ζιντάν της Ρεάλ. Τον άνθρωπο δηλαδή που έχει τις ηγετικές ικανότητες, διαθέτει την προσωπικότητα και μπορεί να επαναφέρει τον ενθουσιασμό και το κέφι στον σύλλογο. Έναν άνθρωπο που θα δουλέψει για τους παίκτες του, αλλά και οι παίκτες του για αυτόν. Το ίδιο είχε επιχειρήσει και η Μπαρτσελόνα πριν από μερικά χρόνια με τον Πεπ Γκουαρδιόλα (με τα γνωστά αποτελέσματα), ο οποίος όμως είχε προπονήσει και την δεύτερη ομάδα των «μπλαουγκράνα». Όπως και ο Ζιντάν ήταν βοηθός του Κάρλο Αντσελότι.

Η έκπληξη ήταν αρκετά μεγάλη ακόμα και για τον (πάντα υποψιασμένο) ιταλικό Τύπο. Το πρώτο συμβόλαιο του Αντρέα Πίρλο είναι διετές και από… σήμερα κιόλας πιάνει δουλειά.

Τις ημέρες που οργάνωνε τις ομάδες στις οποίες έπαιζε, ο Πίρλο ήταν γνωστός και ως «Μότσαρτ», «Καθηγητής», «Μαέστρος», αλλά ένα από τα πιο επιτυχημένα και το πιο αγαπημένο των Ιταλών, ήταν το «Αρχιτέκτονας». Τις ιδιότητες του… ποδοσφαιρικού αρχιτέκτονα θα τις χρειαστεί πολύ και στην καριέρα του στους πάγκους.

Παρασκήνια

Θέματα