«Νιώθω σαν να είναι η δικιά μου Τσέλσι»

Ο Μαουρίτσιο Σάρι δήλωσε ότι του αξίζει να παραμείνει στους "μπλε", αλλά δεν απέκλεισε την αποχώρησή του

Betfootball 30/05/19 - 01:41

Έντονη κριτική, βαριές ήττες, σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της ομάδας του, αλλά και αναγνώριση του έργου του από τους πλέον αρμόδιους: τους αντιπάλους του στους πάγκους, με τον Κλοπ, τον Γκουαρδιόλα και άλλους τεχνικούς του αγγλικού ποδοσφαίρου να εκθιεάζουν πάντα το έργο του στην μεταμόρφωση της Τσέλσι. Ο Μαουρίτσιο Σάρι γνώρισε όλες τις πλευρές του νομίσματος στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά η σεζόν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θεωρείται απολύτως επιτυχημένη. «Με την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, η χρονιά μας γίνεται αυτόματα από πολύ καλή σε εξαιρετική», σχολίασε ο ίδιος ο Ιταλός τεχνικός λίγο μετά από την λήξη του τελικού κόντρα στην Άρσεναλ. Στη συνέχεια, ο Σάρι αναφέρθηκε φυσικά και στο μέλλον του: «πρέπει να μιλήσω με την ομάδα. Όπως γίνεται σε όλες τις ομάδες του κόσμου μετά από το τέλος της σεζόν, θα υπάρξει συνάντηση του προπονητή με την διοίκηση. Η Τσέλσι πρέπει να μάθει τι θέλω εγώ για να βελτιωθούμε και εγώ πρέπει να μάθω τι θέλει η Τσέλσι. Κατά τη γνώμη μου, αξίζω να ποαραμείνω στην ομάδα. Το ξεκίνημα ήταν πολύ δύσκολο, οι παίκτες έπρεπε να αφομοιώσουν το δικό μου στυλ και εγώ να προσαρμοστώ στους παίκτες. Μετά από τον Φεβρουάριο βελτιωθήκαμε ακόμα περισσότερο, οι παίκτες μου προσαρμόστηκαν, άλλαξαν, ίσως άλλαξα κι εγώ στην πορεία. Τώρα πάντως, νιώθω ότι αυτή είναι η δικιά μου Τσέλσι».

Συνεχίζοντας, ο Μαουρίτσιο Σάρι αφιέρωσε τον θρίαμβο στον τελικό και το τρόπαιο πρώτα στους… οπαδούς της Νάπολι, μερικοί από τους οποίους είδαν τον τελικό έξω από το σπίτι του, με πανό υπέρ της Τσέλσι, του πρώην προπονητή τους, από τον οποίο επιπλέον ζητούσαν να μην πάει στην Γιουβέντους όπως επιμένει ο ιταλικός Τύπος. «Το αφιερώνω πρώτα στους οπαδούς της Νάπολι. Δεν μου κάνει εντύπωση που πήγαν στο… σπίτι μου. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι η Νάπολι θα με στήριζε και θα μου έστελνε ευχές και συγχαρητήρια. Οι ναπολιτάνοι ξέρουν πόσο πολύ τους αγαπάω. Πέρυσι έφυγα για να μην πάω αμέσως σε άλλη ιταλική ομάδα, αλλά εάν το ποδόσφαιρο μας βγάλει αντίπαλους κάποια στιγμή, τίποτα δεν θα αλλάξει από τα συναισθήματα που έχω για αυτούς και την ομάδα. Αφιερώνω επίσης το τρόπαιο στους παίκτες της Τσέλσι που ήταν τραυματίες και δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν, όπως και σε όλη την Τσέλσι. Είμαι ευτυχισμένος, ήταν πολύ σημαντική νίκη με πολύ ωραίο ποδόσφαιρο».

Για τον Εντέν Αζάρ που προανήγγειλε την αποχώρησή του για την Ρεάλ, ο Σάρι δήλωσε: «είναι υπέροχος άνθρωπος. Μου πήρε 2-3 μήνες για να τον καταλάβω, αλλά από τη στιγμή που τα κατάφερα, απόλαυσα την συνεργασία. Είναι μοναδικός. Ξέρω ότι θέλει να φύγει, λυπάμαι για αυτό, αλλά το σέβομαι και του εύχομαι καλή επιτυχία σε ό,τι και εάν αποφασίσει».

Παρασκήνια

Θέματα