Ο Έμερσον πήρε τη σκυτάλη της ενίσχυσης στην Μπαρτσελόνα

Μένει και... παραμένει ο Κούμαν, όλο και πιο κοντά στην παραμονή και ο Μέσι!

Betfootball 2/06/21 - 20:38

Το “κάθε μέρα μία μεταγραφή” συνεχίζεται στους“μπλαουγκράνα”. Μετά από τους Αγουέρο και Γκαρθία που έφτασαν από την Σίτι, η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την απόκτηση του Έμερσον. Ο 22χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις με την Μπέτις και είναι στην αποστολή της “σελεσάο” για το Κόπα Αμέρικα. Στην Μπέτις έπαιζε με ένα… περίεργο καθεστώς συνιδιοκτησίας με την Μπαρτσελόνα και δανεισμού και από την Ατλέτικο Μινέιρο. Η Μπαρτσελόνα τον είχε αποκτήσει μαζί με την Μπέτις, είχαν δώσει από 6εκ. ευρώ στην Ατλέτικο Μινέιρο τον Ιανουάριο του 2019. Η μεταγραφή θα ίσχυε από τον Ιούλιο του 2019 και ο νεαρός Βραζιλιάνος θα πήγαινε πρώτα ως δανεικός στην Μπέτις. Ο Έμερσον πήγε όμως την ίδια… μέρα στους “βερδιμπλάνκος” ως δανεικός από τους «πετεινούς» της Βραζιλίας. Στο τέλος της σεζόν η Μπαρτσελόνα τον άφησε δανεικό στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» και εκεί ο Έμερσον εξελίχθηκε, βελτιώθηκε και την περασμένη σεζόν ήταν από τους καλύτερους παίκτες του ισπανικού πρωταθλήματος. Στο συμβόλαιο υπήρχε ρήτρα αγοράς από την Μπαρτσελόνα και οι “μπλαουγκράνα” το ενεργοποίησαν, κάνοντας δικό τους τον παίκτη με επιπλέον 9εκ. ευρώ στην Μπέτις! Καλή μεταγραφή, αλλά να δούμε πως θα χωρέσει με τον Σερτζίνιο Ντεστ. Εκτός και εάν η Μπαρτσελόνα έχει στο πλάνο της και την επιλογή της πώλησης, αφού σίγουρα θα βγάλει αρκετά περισσότερα από αυτά που έδωσε.

Στην Μπαρτσελόνα προσανατολίζονται πλέον στην παραμονή του Ρόναλντ Κούμαν. Ο Ολλανδός τεχνικός φέρεται να συμφωνεί σε μείωση των αποδοχών του (και αύξηση των μπόνους), αλλά και στην απαίτηση του Ζοάν Λαπόρτα για επιθετικό και ελκυστικό ποδόσφαιρο. Στην ανακοίνωση που αναμένεται τις επόμενες ημέρες για να ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής του και να κλείσει αυτό το κεφάλαιο, μπορεί να υπάρξει και κάποια έκπληξη με… επέκταση του συμβολαίου για έναν ακόμα χρόνο!

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που φτάνουν και από το μέτωπο του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ φέρεται να έχει πάρει την απόφασή του που δεν είναι άλλη από την παραμονή του στην Μπαρτσελόνα.

Παρασκήνια

Θέματα