Ο Βίλας Μπόας ακολουθεί τον Θουμπιθαρέτα στην έξοδο από την Μαρσέιγ

Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής αποχώρησε από τους Μασσαλούς και ο Πορτογάλος τεχνικός ετοιμάζεται να τον ακολουθήσει * Οι πρώτοι υποψήφιοι αντικαταστάτες τους

Betfootball 15/05/20 - 17:39

Μετά από αρκετά χρόνια προσπαθειών, διοικητικών προβλημάτων και άτυχων επιλογών (αλλά και με έναν τελικό Γιουρόπα Λιγκ το 2018 κόντρα στην Ατλέτικο), η Μαρσέιγ κατάφερε να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ, κατακτώντας τη 2η θέση στο γαλλικό πρωτάθλημα πίσω από την Παρί. Υπενθυμίζεται ότι το γαλλικό πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά και 10 αγωνιστικές πριν από το… κανονικό φινάλε, η Μαρσέιγ είχε 6 βαθμούς διαφορά από την 3η Ρεν. Ο Βίλας Μπόας είχε πανηγυρίσει αυτή την 2η θέση με μία ανοιχτή επιστολή, καθώς λόγω πανδημίας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα περισσότερο. Με εκείνο το μήνυμά του, ο Βίλας Μπόας καλούσε όλο τον οργανισμό της Μαρσέιγ για ακόμα καλύτερες ημέρες…

Τα πράγματα όμως φαίνεται ότι αλλάζουν για μία ακόμα φορά. Η ξαφνική αποχώρηση του Άντονι Θουμπιθαρέτα από την θέση του τεχνικού διευθυντή προκάλεσε τους πρώτους τριγμούς. Ο Ισπανός τεχνικός διευθυντής ήταν στην Μαρσέιγ από το 2016 και είχε πάει στο «Βελοντρόμ» από την Μπαρτσελόνα. «Το τέλος είναι η αρχή», γράφει στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του ο Θουμπιθαρέτα και συνεχίζει: «κλείνω την πόρτα της Μαρσέιγ ως τεχνικός διευθυντής, αλλά την ανοίγω ως φίλαθλός της».

Αμέσως μετά από την ανακοίνωση της αποχώρησης, ξεκίνησε έντονη φημολογία αποχώρησης και του Αντρέ Βίλας Μπόας. Ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε την… επανεκκίνησή του στους πάγκους με τους Μασσαλούς και η χρονιά χαρακτηρίζεται σίγουρα πετυχημένη. Χωρίς τον Θουμπιθαρέτα όμως, θεωρείται πολύ δύσκολο να μείνει. Όχι μόνο διότι αποτελούσε προσωπική επιλογή του Ισπανού, αλλά και διότι ο Θουμπιθαρέτα έφυγε λόγω έντονων διαφωνιών με τη διοίκηση για το πλάνο ανταγωνισμού με την Παρί και την Λιόν. Αυτό βεβαίως απαιτεί καλές και ακριβές μεταγραφές, κάτι που επιθυμεί και ο Βίλας Μπόας. Να δούμε τι εξέλιξη θα έχει η νέα περιπέτεια στην Μασσαλία.

Στον γαλλικό Τύπο πάντως, έχουν κυκλοφορήσει οι υποψήφιοι αντικαταστάτες και τους Θουμπιθαρέτα, αλλά και τους… Βίλας Μπόας! Για τη θέση του τεχνικού διευθυντή φέρεται να είναι ο Αντέρο Ενρίκε (ο πρώην της Παρί), ο οποίος μάλιστα έχει επαφές με την Μαρσέιγ από την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναμένοντας τις εξελίξεις για τον Βίλας Μπόας, οι πιθανοί αντικαταστάτες του είναι ο Βιτσέντσο Μοντέλα (Μίλαν, Σεβίλλη, Φιορεντίνα), ο Ερβέ Ρενάρ (Λιλ, Σοσό, αλλά και τις… μισές εθνικές ομάδες της Αφρικής!), ο Κριστόφ Γκαλτιέ της Λιλ, αλλά και ο Σβεν Γκόραν Έρικσον!

Παρασκήνια

Θέματα