Ο Μέσι ήταν 5ος στην «Χρυσή Μπάλα» γιατί δεν παίζει μπάλα, κάνει τέχνη

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έδωσε μία μοναδική παράσταση και οδήγησε την ομάδα του σε θρίαμβο 0-4 στην Εσπανιόλ

Betfootball 9/12/18 - 00:08

Τελικά η κατάταξή του στην 5η θέση της «Χρυσής Μπάλας», έχει εξήγηση… Ο Λιονέλ Μέσι (ναι, που ήταν… πέμπτος καλύτερος παίκτης για το 2018) δεν παίζει μπάλα. Ευχαριστιέται ΣΑΝ να παίζει, αλλά (μας) κάνει πλάκα. Κάνει πλάκα στην μπάλα, κάνει πλάκα στους αντιπάλους του και σπάει πλάκα με τους συμπαίκτες του, οι οποίοι δίπλα του γίνονται καλύτεροι. Όχι, ο Μέσι δεν παίζει μπάλα. Ο Μέσι κάνει τέχνη. Μία μορφή τέχνης που την έκαναν πολλοί λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί που είχαν το χάρισμα να χρησιμοποιούν την μπάλα ως εργαλείο για την τέχνη τους. Άλλοι έχουν τα πινέλα τους, άλλοι τις νότες τους, άλλοι τις πένες τους, άλλοι τις κάμερες. Ο Μέσι χρησιμοποιεί την μπάλα και αυτή τη σπάνια ικανότητα να κάνει απλό το δύσκολο, να το κάνει να φαίνεται σαν το πιο απλό πράγμα στον κόσμο. Να στέλνει την μπάλα εκεί που θέλει, να ανοίγει χώρους με μία κίνηση, με μία μπαλιά, να βλέπει το γήπεδο σαν ολόκληρο ωκεανό όταν οι άλλοι το βλέπουν σαν σταγόνα και μερικές φορές πνίγονται μέσα σε αυτήν. Να έχει αυτή την οπτική και αυτή την ικανότητα να το πετυχαίνει. Ναι, δικαίως ο Μέσι ήταν 5ος στην «Χρυσή Μπάλα». Και ας έλεγε ο Βαλβέρδε ότι «αυτό είναι παράλογο».

Ο Μέσι λοιπόν, έδωσε μία μαγική παράσταση στο γήπεδο της Εσπανιόλ και μετέτρεψε το ντέρμπι της Καταλονίας σε προσωπικό σόου. Από κοντά του οι Ντεμπελέ και Λουίς Σουάρες που τον ακολούθησαν, αλλά και όλη η Μπαρτσελόνα που έκανε μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις.

Ούτε έτσι δεν μπορούσαν να τον σταματήσουν

Ο Μέσι άνοιξε και έκλεισε το σκορ στο επιβλητικό 0-4 της Μπαρτσελόνα στο σπίτι της άσπονδης συμπολίτισσας Εσπανιόλ με δύο τ έ λ ε ι α εκτελεσμένα φάουλ. Το πρώτο στο 17΄ και το  δεύτερο στο 65΄. Ο επίσης καλός Ντεμπελέ έκανε το 0-2 στο 26΄ και ο Λουίς Σουάρες σκόραρε επίσης με εντυπωσιακό τρόπο στο 45΄για το 0-3. Πριν και μετά τα γκολ, ο Μέσι έκανε τα πάντα. Έβγαζε ασίστ, έκανε ντρίμπλες βγαλμένες από κόμικ, ζωγράφιζε με την μπάλα και συνέθετε μία μεγαλειώδη ποδοσφαιρική συμφωνία.

Παρασκήνια

Θέματα