Ο Μέσι απλώς τα… σπάει (και τα ρεκόρ)

Από την πλάτη του Ροναλντίνιο, στην αγκαλιά του Λουίς Σουάρες

Betfootball 15/01/18 - 19:10

Η πρώτη σελίδα στην νεότερη ιστορία της Μπαρτσελόνα γράφτηκε την Πρωτομαγιά του 2005 στο «Καμπ Νου». Λίγες μέρες πριν κλείσει τα 17 του χρόνια, ο Λιονέλ Μέσι παίρνει μία ακόμα συμμετοχή (την 7η στο πρωτάθλημα) από τον Φρανκ Ράικαρντ, στο ματς με την Αλμπαθέτε. Ο νεαρός Αργεντινός αντικαθιστά στο 87΄ τον Σάμουελ Ετό και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο το τελικό 2-0. Το ποδοσφαιρικό «Άλιεν» έχει προσγειωθεί στον πλανήτη του ποδοσφαίρου. Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα σπεύδουν να τον αγκαλιάσουν και να τον συγχαρούν. Ο καλύτερος από αυτούς, ο Ροναλντίνιο που τον είχε από καιρό στην… προστασία του, τον παίρνει στις πλάτες του και τον σηκώνει ψηλά, σε μία ανεπίσημη παράδοση – παραλαβή στη βασιλεία του «Καμπ Νου» και την ηγεμονία του ποδοσφαίρου. Η Ιστορία άρχισε να γράφεται και επίσημα, αφού πρώτα είχε προηγηθεί όλη η… προεργασία στη «Λα Μασία».

Από τότε, η μπάλα κύλησε για πολλά χρόνια στα γήπεδα, όπου ο Λιονέλ Μέσι συνέχισε να γράφει τα δικά του κεφάλαια στην Ιστορία των «μπλαουγκράνα». Χωρίς να είναι ο μοναδικός του στόχος στο παιχνίδι, ο Μέσι συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα και με αυτό το γκολ στο «Ανοέτα«, έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ. Συμπλήρωσε τα 366 στο ισπανικό πρωτάθλημα και έμεινε μόνος στην λίστα των αρχισκόρερ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όσον αφορά σε παίκτες που έχουν αγωνιστεί μόνο σε ένα από αυτά. Αυτή τη φορά, πριν να πνιγεί στις αγκαλιές των συμπαικτών του, έπεσε στην αγκαλιά του Λουίς Σουάρες.

Ο Γκερντ Μίλερ έμεινε πίσω του πλέον στα 365 γκολ με την Μπάγερν Μονάχου και ο Τζίμι Γκριβς στην 3η θέση με 357 γκολ με τις φανέλες της Τσέλσι, της Τότεναμ και της Γουέστ Χαμ.

Το αριστερό μου πόδι. Από τα 366 γκολ,ο Μέσι έχει πετύχει τα 288 με το αριστερό πόδι, τα 64 με το δεξί, 13 με κεφαλιές και… ένα με το χέρι!

Το γκολ με το χέρι, ήταν αυτό κόντρα στην Εσπανιόλ, όταν μιμήθηκε τον άνθρωπο με τον οποίο συγκρίνεται από την πρώτη στιγμή.

Απολαύστε μερικά από τα καλύτερα γκολ του Αργεντινού εδώ.

 

Παρασκήνια

Θέματα