Ο Τροσάρ έκανε πάρτι στο «Άνφιλντ», η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι κόντρα στην Τότεναμ!

Με χατ τρικ του Βέλγου στράικερ, η Μπράιτον έφυγε με το 3-3 από την έδρα της προβληματικής Λίβερπουλ * Συνεχίζουν απτόητοι οι "κανονιέρηδες" του Αρτέτα, 3-1 την Τότεναμ!

Betfootball 1/10/22 - 19:24

Επέστρεψε από τη διακοπή με τα ίδια… προβλήματα! Ο λόγος για την Λίβερπουλ, η οποία μέτρησε νέες απώλειες, μένοντας στο 3-3 με την Μπράιτον στο «Άνφιλντ»! Οι «κόκκινοι» του Κλοπ έκαναν τεράστια προσπάθεια να επιστρέψουν από το 0-2 του… 18΄, τα κατάφεραν, αλλά στο τέλος ο Τροσάρ τους επιφύλασσε ένα ακόμα σοκ! Ο Βέλγος στράικερ της Μπράιτον πέτυχε χατ τρικ, κάνοντας ένα προσωπικό πάρτι στο «Άνφιλντ». Εκτός από τον Τροσάρ όμως, όλη η Μπράιτον έκανε σπουδαίο παιχνίδι στο ντεμπούτο του Ντε Τζέρμπι στον πάγκο της.Ο Τροσάρ άνοιξε το σκορ μόλις στο 4΄ και στο 17΄ έκανε το 0-2, με την Λίβερπουλ να παρακολουθεί σοκαρισμένη τις επιθετικές προσπάθειες των «γλάρων» που θα μπορούσαν να έχουν πετύχει και άλλα γκολ! Ο Φιρμίνο μείωσε σε 1-2 για την Λίβερπουλ στο 33΄ και στα λεπτά που ακολούθησαν η Λίβερπουλ προσπάθησε να βρει και την ισοφάριση, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν ακόμα πιο δυνατά στο β΄μέρος και έφτασαν στην ισοφάριση στο 54΄ με ωραίο γκολ του Φιρμίνο που… απάντησε στον Τροσάρ. Η Λίβερπουλ είχε την ψυχολογία για την ανατροπή και έφτασε σε αυτήν στο 63΄ με αυτογκόλ του Γουέμπστερ σε κόρνερ του Αλεξάντερ Άρνολντ, ο οποίος είχε και αμυντικά προβλήματα, αλλά και μειωμένη αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Μετά από τα πρώτα λεπτά απογοήτευσης, η Μπράιτον βρήκε ξανά τις δυνάμεις της και στο 83΄ έφτασε στο τελικό 3-3 ξανά με τον Τροσάρ! Με ένα παιχνίδι λιγότερο από την Άρσεναλ, η Λίβερπουλ είναι πλέον στο… -11 από την κορυφή και στο -7 από την Σίτι σε ίδιο αριθμό παιχνιδιών.

Λίγο νωρίτερα, η Άρσεναλ πιστοποιούσε τη δική της εξαιρετική κατάσταση. Οι «κανονιέρηδες» του Αρτέτα νίκησαν 3-1 την Τότεναμ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και όσο περνάνε οι αγωνιστικές και μαζεύουν τρίποντα, η… υποψηφιότητά τους για μεγάλους στόχους γίνεται πιο σοβαρή, πιο επίσημη και ακούγεται όλο και περισσότερο. Η Άρσεναλ προηγήθηκε στο 20΄ με άπιαστο πλασέ του Τόμας Παρτέι από το ύψος της περιοχής. Η Τότεναμ ισοφάρισε στο 31΄ με πέναλτι του Κέιν που έγινε ο πρώτος σκόρερ στο συγκεκριμένο ντέρμπι. Η Άρσεναλ πήρε ξανά το προβάδισμα με την έναρξη του β΄ μέρους (49΄) με τον Γκάμπριελ Ζέσους να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα σε ασταθή απόκρουση του Γιορίς σε σουτ του Σάκα και σε κακή αντίδραση του Ρομέρο μαζί και του γκολκίπερ της Τότεναμ. Η ομάδα του Κόντε πίεσε στη συνέχεια για τη νέα ισοφάριση, αλλά τα πράγματα άλλαξαν τελείως στο 62΄ όταν αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Έμερσον Ρουαγιάλ. Πέντε λεπτά αργότερα η Άρσεναλ έφτασε στο 3-1 με τον Τσάκα και κάπου εκεί το ντέρμπι τελείωσε…

Με εκπληκτικό γκολ του Κόνορ Γκάλαχερ στο 90΄, η Τσέλσι νίκησε 1-2 την Κρίσταλ Πάλας στο ντεμπούτο του Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της στην Πρέμιερ Λιγκ. Οι «αετοί» προηγήθηκαν στο 7΄ με τον Εντουάρντ και οι «μπλε» ισοφάρισαν στο 38΄ με τον Ομπαμεγιάνγκ. Η Τσέλσι πήρε το τρίποντο με γκολ του Γκάλαχερ στο 90΄.

Η Νιούκαστλ διέλυσε 1-4 (88΄ Ρέιντ – 11΄ Γουίλσον, 33΄, 57΄ Αλμιρόν, 43΄ Λόνγκσταφ) την Φούλαμ, η οποία έπαιζε με 10 παίκτες από το 8΄ λόγω αποβολής του Τσάλομπαχ.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πανηγύρισε και η Έβερτον που πέρασε με 1-2 (49΄ Αρίμπο – 52΄ Κόαντι, 54΄ ΜακΝιλ) από την Σαουθάμπτον, ενώ η Μπόρνμουθ με την Μπρέντφορντ έμειναν στο 0-0.

Παρασκήνια

Θέματα