Ο Τόμας Μίλερ «καθάρισε» για την Γερμανία, 2-1 την Ρουμανία

Νίκες από Ολλανδία, Κροατία και Ρωσία, μοιρασιά στο Τουρκία - Νορβηγία

Betfootball 9/10/21 - 00:23

Αλλιώς το… περίμενε και αλλιώς πήγαν τα πράγματα για την εθνική Γερμανίας στο ματς με την Ρουμανία για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Η ομάδα του Χάνσι Φλικ νίκησε 2-1 την Ρουμανία στο Αμβούργο, σε ένα ματς που ζορίστηκε πολύ και πήρε το τρίποντο με γκολ του Τόμας Μίλερ στα τελευταία λεπτά.  Η Ρουμανία άνοιξε το σκορ στο 8΄ με εκπληκτική ενέργεια του Ιάνις Χάτζι που θα ζήλευε και ο θρυλικός πατέρας του ο Γκιόργκι Χάτζι! Ο… μικρός Χάτζι πήρε την μπάλα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή σε αντεπίθεση της Ρουμανίας, πέρασε τον Ρούντιγκερ περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του και πλάσαρε αμέσως τον Τερ Στέγκεν στην απέναντι γωνία! Ωραίο γκολ από τον άσο της Ρέιντζερς που “κρύωσε” το γήπεδο του Αμβούργου και την εθνική Γερμανίας. Η ομάδα του Φλικ ισοφάρισε στο 52΄ με ωραίο σουτ του Γκνάμπρι από το ύψος της περιοχής. Η Γερμανία… επιβεβαίωσε τα ρητά του ποδοσφαίρου και στο 86΄ έφτασε στην ανατροπή με τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος έκανε το 2-1 από κοντά στο δεύτερο δοκάρι μετά από κεφαλιά του Γκορέτσκα.

Την ίδια ώρα, η Ισλανδία με την Αρμενία έμεναν στο 1-1 (77΄ Γιοχάνεσον – 35΄ Χοβνανισιάν) και έτσι η Βόρεια Μακεδονία που νίκησε 0-4 (39΄ Βελκόφσκι, 66΄ πεν. Αλιόσκι,, 74΄ Νικόλοφ, 83΄ Τσουρλίνοφ) το Λιχτενστάιν πέρασε στη 2η θέση!

Στον 5ο όμιλο, η Ουαλία (χωρίς τον Γκάρεθ Μπέιλ) έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την Τσεχία. Οι “δράκοι” προηγήθηκαν στο 36΄ με τον Άαρον Ράμσεϊ, αλλά οι γηπεδούχοι αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν δύο λεπτά αργότερα με τον Πέσεκ! Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 2-1 με απίθανο αυτογκόλ του γκολκίπερ Γουόρντ, ο οποίος έχασε το κοντρόλ σε γύρισμα του Ράμσεϊ! Οι Ουαλοί όμως δεν πτοήθηκαν και στο 69΄ ισοφάρισαν στο τελικό 2-2 με τον Ντάνιελ Τζέιμς!

Την ίδια ώρα, η Εσθονία νικούσε 2-0 (58΄ Σόργκα, 90+3΄ Ζένιοφ) την Λευκορωσία.

Έστω και με το φτωχό 0-1 με ωραίο γκολ του Κλάασεν στο 19΄, η Ολλανδία του Λουίς Φαν Γκάαλ νίκησε 0-1 στην Λετονία και συνεχίζει στην κορυφή του 7ου ομίλου.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, η Τουρκία με την Νορβηγία έμειναν στο 1-1. Η Τουρκία άνοιξε το σκορ μόλις στο 6΄ με τον Ακτούρκογλου που έσπρωξε την μπάλα σρα δίχτυα μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Ουντέρ. Οι Νορβηγοί που έπαιζαν χωρίς τον Έρλινγκ Χάαλαντ ισοφάρισαν με τον Θόρστβεντ στο 41΄. Καλός βαθμός για την Νορβηγία.

Το Μαυροβούνιο τέλος, νίκησε εύκολα με 0-3 (7΄ Μάρουσιτς, 44΄ πεν., 68΄ Μπεκιράι) το Γιβραλτάρ.

Στον 8ο όμιλο, η Κροατία με την Ρωσία νίκησαν και συνεχίζουν μαζί στην κορυφή της βαθμολογίας. Η Κροατία πέρασε με 0-3 από την Κύπρο. Οι Κροάτες άνοιξαν το σκορ στις καθυστερήσεις του α΄ μέρους με τον Πέρισιτς μετά από ωραία ασίστ του Μόντριτς, ο οποίος στο 54΄ έχασε πέναλτι, με τον Μιχαήλ να αποκρούει την εκτέλεσή του! Η Κροατία “καθάρισε” το ματς στο 80΄, όταν ο Γκραβντιόλ έκανε το 0-2 και στην εκπνοή ο Λιβάγια σκόραρε για το 0-3.

Η Ρωσία επικράτησε 1-0 της Σλοβακίας χάρη σε αυτογκόλ του Σκρίνιαρ στο 24΄ με προβολή σε σέντρα του Ζαχαριάν!

Η Σλοβενία νίκησε εύκολα με 0-4 (27΄, 60΄ Ίλισιτς, 50΄ Σπόραρ, 67΄ Σέσκο) την Μάλτα.

 

 

 

Παρασκήνια

Θέματα