Ο Χάρι Κέιν λύτρωσε στις καθυστερήσεις την Αγγλία

Τα «λιοντάρια» επικράτησαν 2-1 της Τυνησίας με δύο γκολ του επιθετικού της Τότεναμ

Με γκολ του Χάρι Κέιν στο 91’, η Αγγλία απέφυγε τη γκέλα στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, επικρατώντας 2-1 της Τυνησίας. Τα «λιοντάρια» είχαν τον έλεγχο, έχασαν πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και το πλήρωσαν με ένα πέναλτι που έκανε ο Γουόκερ. Στην επανάληψη δεν κατάφεραν να βρουν κενούς χώρους και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκαναν ούτε μία αξιόλογη ευκαιρία, μέχρι το 91’, όταν ο Κέιν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και γλίτωσε την ομάδα του από τη γκρίνια.

Οι παίκτες του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ μπήκαν δυνατά στο ματς και μόλις στο 3’ έχασαν την πρώτη καλή ευκαιρία τους, με τον Λίνγκαρντ να επιχειρεί το πλασέ και τον Χασέν να διώχνει δύσκολα με το πόδι σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό, ο Λίνγκαρντ από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, αλλά ο Στέρλινγκ σε κενή εστία λίγο έξω από τη μικρή περιοχή δεν κατάφερε να κάνει σωστά το πλασέ, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Η υπεροχή της Αγγλίας καρποφόρησε στο 11’, με τον Γιανγκ να εκτελεί κόρνερ από αριστερά, τον Στόουνς να πιάνει την κεφαλιά, τον Χασέν να αποκρούει εντυπωσιακά και τον Κέιν σε κενή εστία με πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Κάπου εκεί όμως έπεσε ο ρυθμός της Αγγλίας και στο 33’ η Τυνησία από το πουθενά κέρδισε πέναλτι, χάρη σε μία… χαζή ενέργεια του Γουόκερ, ο οποίος χτύπησε με τον αγκώνα τον Φακερντίν Μπεν Γιουσέφ. Ο Σασί ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πίκφορντ, ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Στο 36’, έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Τυνησίας, η μπάλα έφτασε στον Στόουνς, ο οποίος… φάτσα με το τέρμα δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, πιάνοντας ένα κακό σουτ.

Η Αγγλία άγγιξε το 2-1 στο 44’, με τον Τρίπιερ να βρίσκει τον Λίνγκαρντ, ο οποίος βγήκε τετ α τετ πλάσαρε τον Μπεν Μουσταφά, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι και άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την Τυνησία να είναι πιο συμπαγής αμυντικά και την Αγγλία να μην μπορεί να βρει κενούς χώρους για να δημιουργήσει ευκαιρίες, όπως έκανε στο πρώτο 45λεπτο. Μάλιστα οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε μία αξιόλογη φάση μέχρι το 91’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κέιν με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 2-1.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Χασέν (15’ Μπεν Μουσταφά), Σιάμ Μπεν Γιουσέφ, Μααλούλ, Μπρον, Σλίτι (74’ Μπεν Αμόρ), Σασί, Σκιρί, Μεριά, Καζρί (85’ Καλίφα), Μπαντρί, Φακερντίν Μπεν Γιουσέφ

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γιανγκ, Γουόκερ, Τρίπιερ, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Χέντερσον, Άλι (80’ Λόφτους-Τσικ), Λίνγκαρντ (92’ Ντάιερ), Κέιν, Στέρλινγκ (68’ Ράσφορντ)

Παρασκήνια

Θέματα