Παρελθόν από την Νιούκαστλ ο Στιβ Μπρους

Φαβορί για τον πάγκο της ομάδας ο Πάουλο Φονσέκα

Betfootball 20/10/21 - 21:48

Τον άφησαν να τα… χιλιάσει, αλλά όχι παραπέρα! Η Νιούκαστλ ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Στιβ Μπρους. Το διαζύγιο όπως τονίζεται στην ανακοίνωση ήταν “κοινή συναινέσει”, παρότι η αποζημίωση (περίπου 8εκ. ευρώ) φερόταν να είναι το πρώτο εμπόδιο της νέας ιδιοκτησίας για την απομάκρυνσή του. Ο Στιβ Μπρους πήγε στην Νιούκαστλ το καλοκαίρι του 2019 και παρά τις δυσκολίες, κατάφερε να την κρατήσει στην Πρέμιερ Λιγκ. Μπορεί να μην έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο (το κάθε άλλο), αλλά το στόχο της παραμονής τον πετύχαινε.

Με την αλλαγή της ιδιοκτησίας, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα απομακρυνόταν. Λίγο μετά από την ανακοίνωση της Νιούκαστλ, ο Στιβ Μπρους με δικό του μήνυμα γνωστοποίησε ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να κρεμάσει τα μπλοκάκια του και να αποχωρήσει από τους πάγκους.

Στη λίστα της Νιούκαστλ για τη διαδοχή του Μπρους πρωταγωνιστούν αρκετοί προπονητές, αλλά τις τελευταίες ώρες είχε αποκτήσει μεγάλο προβάδισμα ο Πάουλο Φονσέκα. Ο πρώην τεχνικός της Ρόμα (της Πόρτο, της Μπράγκα και της Σαχτάρ) που το καλοκαίρι έφτασε έως την… εξώπορτα της Τότεναμ είναι σε διαπραγματεύσεις με το σύλλογο, ενώ υποψήφιοι είναι ακόμα και οι Λουσιέν Φαβρ (τα τελευταία χρόνια ήτα στην Ντόρτμουντ), ο Έντι Χάουι που έκανε καλή δουλειά στην Μπόρνμουθ και το διαχρονικό δίδυμο του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Λάμπαρντ με τον Τζέραρντ.

Σε ένα πολύ ευχάριστο νέο, ο φίλαθλος της Νιούκαστλ που υπέστη έμφραγμα στο ματς με την Τότεναμ είναι καλά στην υγεία του και η κατάστασή του βελτιώνεται συνεχώς.

Παρασκήνια

Θέματα