Πετούσαν… φωτιές οι «κόκκινοι διάβολοι», 5-2 την Τυνησία

Από δύο γκολ για το Βέλγιο πέτυχαν οι Ρομέλου Λουκάκου και Εντέν Αζάρ και ένα ο Μισί Μπατσουαγί

Με εξαιρετική εμφάνιση, το Βέλγιο διέλυσε 5-2 την Τυνησία και την τελευταία αγωνιστική του 7ου ομίλου θα παίξει για την πρώτη θέση κόντρα στην Αγγλία. Ο Ρομέλου Λουκάκου ήταν εντυπωσιακός για μία ακόμη φορά, πετυχαίνοντας δύο γκολ και έφτασε συνολικά τα τέσσερα στη διοργάνωση, όπως και ο Εντέν Αζάρ που σημείωσε τα άλλα δύο και είναι στα τρία συνολικά.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» μπήκαν δυνατά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν μόλις στο 6’, όταν κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Αζάρ από τον Σιάμ Μπεν Γιουσέφ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος ο Αζάρ, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Η πίεση των Βέλγων συνεχίστηκε και στο 13’ έχασαν καλή ευκαιρία, όταν ο Λουκάκου σέντραρε από δεξιά και ο Αζάρ από καλή θέση έκανε το πλασέ με τον Μπεν Μπουσταφά να μπλοκάρει.

Τρία λεπτά αργότερα (16’) ο Μέρτενς πάσαρε στον Λουκάκου, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Μπεν Μουσταφά και έκανε το 2-0. Η Τυνησία κατάφερε να μειώσει σε 2-1 στο 18’ με κεφαλιά του Μπρον έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καζρί από δεξιά, όμως το Βέλγιο έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, ο Μενιέ με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Λουκάκου, ο οποίος πλάσαρε σωστά για το 3-1.

Οι Βέλγοι μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 51’ ο Αλντερβάιρελντ με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Αζάρ, ο οποίος με ωραία προσπάθεια πέρασε και τον Μπεν Μουσταφά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 4-1.

Στη συνέχεια οι «κόκκινοι διάβολοι» κατέβασαν ταχύτητα, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ έκανε αλλαγές, όμως στο 76’ άγγιξαν το 5-1, όταν ο Μπατσουαγί πέρασε και τον Μπεν Μουσταφά, έκανε το πλασέ, αλλά ο Μεριά έδιωξε πάνω στη γραμμή. Στο 79’ ο Καράσκο επιχείρησε το σουτ, ο Μπεν Μουσταφά απέκρουσε ασταθώς και ο Μπατσουαγί με σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 80’ ο Μπατσουαγί έχασε νέα σπουδαία ευκαιρία, κάνοντας το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Μπεν Μουσταφά να αποκρούει δύσκολα. Η… λύτρωση για τον Μπατσουαγί ήρθε τελικά στο 90’, όταν ο Τιέλεμανς έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και με πλασέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 5-1. Η Τυνησία μείωσε στο τελικό 5-2 με πλασέ του Καζρί στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Βερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Μενιέ, Μπογιάτα, Βίτσελ, Ντε Μπρούιν, Καράσκο, Αζάρ (68’ Μπατσουαγί), Μέρτενς (86’ Τιέλεμανς), Λουκάκου (59’ Φελαϊνί)

ΤΥΝΗΣΙΑ: Μπεν Μουσταφά, Σιάμ Μπεν Γιουσέφ (41’ Μπεναλουάν), Μααλούλ, Μπρον (24’ Ναγκιέζ), Σασί (59’ Σλιτί), Σκιρί, Καουΐ, Μεριά, Καζρί, Μπαντρί, Φακρεντίν Μπεν Γιουσέφ

Παρασκήνια

Θέματα