Πρωταθλήτρια η Μίντιλαντ, τέλος ο Πούκι από Μπρόντμπι!

Ο αθλητικός διευθυντής της Μπρόντμπι, Τρόελς Μπεχ αποκάλυψε ότι ο Φινλανδός άσος που φέρεται να ενδιαφέρει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν θα συνεχίσει στον σύλλογο της Δανίας...

Η Μίντιλαντ πήρε το… προβάδισμα στα πλέι οφ τίτλου στη Δανία μία αγωνιστική πριν από το φινάλε, το κράτησε μετά και την τελευταία στροφή, μετά τη νίκη της με 1-0 κόντρα στη Χόρσενς και έτσι πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου! Την ίδια ώρα, ο αθλητικός διευθυντής της Μπρόντμπι (έμεινε 2η), Τρόελς Μπεχ αποκάλυψε ότι ο Τέεμου Πούκι, που φέρεται να ενδιαφέρει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, δεν θα συνεχίσει στον σύλλογο της Δανίας…

Η Μίντιλαντ νίκησε με γκολ του Χέντε στο 59’ και ολοκλήρωσε το μαραθώνιο με σερί 6-1-0. Συγκέντρωσε 85 βαθμούς,. Θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μπρόντμπι, που περίμενε στραβοπάτημα της Μίντιλαντ για να ελπίζει για τον τίτλο, έμεινε στο 1-1 με την Άαλμποργκ και τερμάτισε 2η με 81 πόντους, μένοντας χωρίς νίκη για 4η σερί αγωνιστική (1-3-0). Να θυμίσουμε πως σήκωσε το Κύπελλο (3-1 στον τελικό την Σίλκενμποργκ).

Η Νόρτντζελαντ έμεινε στο 0-0 εντός με την Κοπεγχάγη και έτσι πήρε, με 59 βαθμούς, την 3η θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην 4η με 58 έμεινε η ομάδα της πρωτεύουσας και θα παίξει μπαράζ για ευρωπαϊκό εισιτήριο με μία εκ των Σοντερίσκε ή Άαρχους (παίζουν την Τρίτη ρεβάνς του 2-2 στην έδρα της δεύτερης), ομάδες που αναδείχθηκαν καλύτερες στους δυο ομίλους στα πλέι οφ παραμονής! Για την Κοπεγχάγη έπαιξαν σε όλο τον αγώνα ο Ζέκα και ο Πιέρο Σωτηρίου! Άαλμποργκ και Χόρσενς τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση με 45 και 40 πόντους.

Πριν από την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής έγινε γνωστό πως ο Τέεμου Πούκι είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του σε ομάδα της αρεσκείας. Ο Φινλανδός επιθετικός, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στο στόχαστρο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ είναι δεδομένο πια ότι δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στην Μπρόντμπι, από την οποία αποχωρεί οριστικά μετά από 4 χρόνια, έχοντας 48 γκολ σε 109.
Αυτό έκανε γνωστό ο ο θλητικός διευθυντής του συλλόγου, Τρόελς Μπεχ, ο οποίος τόνισε ότι όλες οι προσπάθειες για ένα νέο συμβόλαιο απέβησαν άκαρπες: «Ο Τέεμου έχει αποδείξει την αξία του ως σκόρερ όλα αυτά τα χρόνια στο πρωτάθλημα μας και κατάφερε να αποτελεί τον ηγέτη μας με διάφορους προπονητές. Δεν είναι μυστικό ότι εδώ και 1,5 χρόνο προσπαθούσαμε να έρθουμε σε μία συμφωνία μαζί του για να ανανεώσουμε την συνεργασία μαζί του, όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό. Δεν μπορέσαμε να βρούμε μία κοινή γραμμή. Το σεβόμαστε και ευχόμαστε στον Τέεμου και την οικογένεια του καλή τύχη στο μέλλον».

Παρασκήνια

Θέματα