Πτήση «αετών» για τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 την Μπενφίκα και έκανε το τσεκ ιν για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ! Τελευταίο εμπόδιο πριν από τους ομίλους για την ομάδα του Φερέιρα είναι η Κράσνονταρ!

Betfootball 15/09/20 - 23:17

Τέταρτη και… φαρμακερή! Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 την Μπενφίκα σε νοκ άουτ παιχνίδι για την 3η προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίθηκε στα πλέι οφ της διοργάνωσης. Οι «αετοί» του Φερέιρα είναι πιο κοντά από… ποτέ στα «αστέρια» του Τσάμπιονς Λιγκ και το τελευταίο εμπόδιο στην πτήση τους, είναι η Κράσνονταρ, την οποία θα αντιμετωπίσουν στα πλέι οφ και πλέον σε διπλό παιχνίδι. Στην πορεία του μέχρι τώρα, ο ΠΑΟΚ έβγαλε νοκ άουτ την Μπεσίκτας και την Μπενφίκα σε δύο σπουδαίες «αετομαχίες», στις οποίες έδειξε τη θέληση και το πάθος για την είσοδο στους ομίλους. Με την Κράσνονταρ απέναντι, ισχύει εν πολλοίς το «αν όχι τώρα, πότε;». Για να ξεπεράσει επιτέλους ο ΠΑΟΚ το εμπόδιο της Μπενφίκα (ίσως του χρόνου να έρχεται και η… σειρά του Άγιαξ!) έπρεπε να περάσει αρκετές δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό ήταν αναμενόμενο με την ομάδα που φτιάχνει ο Ζόρζε Ζεσούς στο «Ντα Λουζ».

Οι «αετοί» της Λισαβόνας κυριάρχησαν στο α΄ μέρος, όπου εκτός από το δοκάρι του Πίτζι στο εκπληκτικά εκτελεσμένο φάουλ του, είχαν και άλλες καλές ευκαιρίες, με τον Ζίβκοβιτς όμως να κρατάει το «μηδέν», δείχνοντας ότι είναι σε πολύ καλό βράδυ και λειτουργώντας σαν… προσεχώς για αυτά που θα ακολουθούσαν στο β΄ μέρος. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έπιασε ξανά δουλειά στο 57΄ όταν έβγαλε το σουτ του Έβερτον και από εκεί και πέρα φύσηξε… Βαρδάρης! Ο ΠΑΟΚ άρχισε να βγάζει περισσότερη επιθετική αυτοπεποίθηση και στο 63΄ο Βερτόνχεν σκόραρε σε λάθος εστία υπό την πίεση του Γιαννούλη και σε ωραίο γύρισμα του Άκπομ! Το 1-0 ανέβασε τα… μποφόρ στην άδεια Τούμπα που άρχισε όμως να δονείται νοερά για αυτό έδειχνε να ερχόταν. Ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έδωσε τη σκυτάλη στον… Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπήκε στο ματς στο 66΄ και στο 75΄ έγραψε το 2-0! Ο Ζίβκοβιτς που έφτασε στον ΠΑΟΚ μόλις πριν από μερικές ημέρες από την… Μπενφίκα δεν πανηγύρισε το γκολ του, αλλά αυτό το πανηγύρισαν με το παραπάνω και τα άδεια καθίσματα στην Τούμπα! Ο ΠΑΟΚ δεν έχανε πλέον την πρόκριση… Το έδειξε στα πρώτα λεπτά μετά από το 1-0 και το απέδειξε στις πρώτες στιγμές μετά από το 2-0. Προσήλωση στο πλάνο, σοβαρότητα και πάθος σαν να ήταν το παιχνίδι ακόμα στο 0-0. Ή σαν να έχανε ο ΠΑΟΚ με 0-1. Στις καθυστερήσεις η Μπενφίκα μείωσε στο τελικό 2-1 με κεφαλιά του Ράφα Σίλβα, αλλά αυτό δεν μπορούσε πλέον να αλλάξει τίποτα! Ο ΠΑΟΚ έκανε το τσεκ ιν για τα πλέι οφ και τώρα έχει μπροστά του την Κράσνονταρ.

 

Παρασκήνια

Θέματα