Ροναλντίνιο: «Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση»

Ο Βραζιλιάνος σταρ μίλησε για πρώτη φορά από τη στιγμή που βγήκε από τη φυλακή της Παραγουάης

Ο Ροναλντίνιο μίλησε για πρώτη φορά από τη στιγμή που βγήκε από τη φυλακή της Παραγουάης όπου κρατούνταν με τον αδερφό του μετά τη σύλληψή τους στις αρχές Μαρτίου για είσοδο στη χώρα με πλαστά διαβατήρια. Ο 40χρονος παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που πέρασε 32 μέρες στη φυλακή μένει πλέον σε ξενοδοχείο της Ασουνσιόν περιμένοντας τη δίκη για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Μείναμε έκπληκτοι όταν μάθαμε ότι τα έγγραφά μας δεν ήταν νόμιμα», ανέφερε ο Ροναλντίνιο και συμπλήρωσε: «Από τότε πρόθεσή μας ήταν να συνεργαστούμε με το σύστημα δικαιοσύνης για να ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα έχουμε εξηγήσει τα πάντα και έχουμε βοηθήσει σε ότι μας έχει ζητηθεί».

Μιλώντας για τη στιγμή που έμαθε ότι θα πάει στη φυλακή, ο Ροναλντίνιο είπε: «Ήταν ένα δυνατό χτύπημα. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα βρεθώ σε μία τέτοια κατάσταση. Όλη μου τη ζωή προσπαθούσα να φτάσω στο υψηλότερο επαγγελματικό επίπεδο και να προσφέρω χαρά στον κόσμο με το ποδόσφαιρό μου». Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα δήλωσε πως είχε πολλές ευκαιρίες για να παίξει ποδόσφαιρο στη φυλακή και πως τον σταματούσαν συνεχώς για αυτόγραφα και φωτογραφίες: «Ένιωσα τη ζεστασιά και τον σεβασμό όλων των Παραγουανών από την πρώτη στιγμή που έφτασα στη χώρα και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Έχω την πίστη μου. Πάντοτε προσεύχομαι να πάνε καλά τα πράγματα και ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει σύντομα».

Όσον αφορά το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν διευθετηθεί το ζήτημα, ο Ροναλντίνιο είπε: «Θα δώσω ένα μεγάλο φιλί στη μητέρα μου που ζει αυτές τις δύσκολες μέρες από την αρχή της πανδημίας στο σπίτι της».

Παρασκήνια

Θέματα