«Σε ευχαριστώ Τζο Κόουλ»

Ο Τζο Κόουλ ανακοίνωσε ότι αοπχωρεί από τα γήπεδα και ο Εντέν Αζάρ είχε έναν ξεχωριστό λόγο να τον ευχαριτήσει

Betfootball 13/11/18 - 18:58

Ένας από τους πλέον ταλαντούχους παίκτες των τελευταίων ετών ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το γήπεδα. Ο λόγος για τον Τζο Κόουλ, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα σε Γουέστ Χαμ, Τσέλσι (κυρίως), Λιλ, Άστον Βίλα και Κόβεντρι, ενώ τα τελευταία χρόνια έπαιζε στα γήπεδα της Αμερικής. Η καριέρα του θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο λαμπερή και πετυχημένη, αλλά στάθηκε πολύ άτυχος (και ευάλωτος), καθώς ταλαιπωρήθηκε για μεγάλα διαστήματα από τραυματισμούς. Ο 37χρονος Άγγλος πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα στην Πρέμιερ Λιγκ και δύο Κύπελλα με την Τσέλσι, με την οποία έφτασε και σε έναν τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με την εθνική Αγγλίας μέτρησε 58 συμμετοχές και πέτυχε 10 γκολ, το ένα εκ των οποίων είναι από τα χάι λάιτ της καριέρας του.

Ακόμα και όταν έφυγε από την Τσέλσι, ο Τζο Κόουλ είχε τεράστια προσφορά στους «μπλε», πείθοντας τον Εντέν Αζάρ να επιλέξει την πρώην ομάδα του. Με αφορμή την ανακοίνωση αποχώρησης του Κόουλ, ο σούπερ σταρ της Τσέλσι έστειλε το δικό του μήνυμα. «Όταν ήμασταν μαζί στη Λιλ, μου έλεγε κάθε μέρα ότι ο καλύτερος σύλλογος για να συνεχίσω την καριέρα μου, ήταν η Τσέλσι. Πραγματικά κάθε μέρα», σχολίασε ο Βέλγος σταρ και συνέχισε: «οπότε… ευχαριστώ Τζο Κόουλ»!

Όταν ο πρώην και ο νυν αστέρας της Τσέλσι συνυπήρξαν στην Λιλ, ο Αζάρ ήταν μεταγραφικός στόχος όλων των μεγάλων συλλόγων. Η Τσέλσι ήταν αυτή που τον κέρδισε και ίσως την… ασίστ να την έκανε ο Κόουλ, ο οποίος είχε μαγέψει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» λίγο πριν από την άφιξη του Αζάρ.

 

Το αγγλικό ποδόσφαιρο θα θυμάται τον Τζο Κόουλ και για αυτό το καταπληκτικό γκολ στο Μουντιάλ του 2006 κόντρα στη Σουηδία.

 

Παρασκήνια

Θέματα