«Σκέφτηκα να φύγω από την Μπαρτσελόνα λόγω εφορίας»

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη, ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για τον Γκριεζμάν, τον Νεϊμάρ, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Πεπ Γκουαρδιόλα και τον Τσάβι

Betfootball 9/10/19 - 19:29

Δεν το κάνει πολύ συχνά, αλλά όταν αποφασίζει να πάρει την μπάλα εκτός γηπέδων, μιλάει για όλους και για όλα. Έστω για μία ή δύο φορές το χρόνο, ο Λιονέλ Μέσι αποκαλύπτεται και αποκαλύπτει. Όπως και στη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Καταλονίας (RAC1). Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι υπήρξε μία στιγμή στην καριέρα του που σκέφτηκε να φύγει από το «Καμπ Νου». «Η διετία 2013 και 2014 ήταν πολύ δύσκολη με την υπόθεση φοροδιαφυγής. Ευτυχώς τα παιδιά μου ήταν τότε πολύ μικρά. Ο κόσμος δεν ήξερε την αλήθεια, ούτε και μερικά ΜΜΕ, αλλά ο καθένας είχε άποψη. Τότε σκέφτηκα να φύγω, όχι λόγω της Μπαρτσελόνα, λόγω αυτού που συνέβαινε… Νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος αθλητής στην Ισπανία με τέτοια προβλήματα και ήταν πολύ δύσκολο. Είχα πολλές πόρτες ανοιχτές, αλλά τίποτα επίσημο, διότι όλοι ήξεραν ότι θέλω να μείνω στην Μπαρτσελόνα».

Στη συνέχεια, ο Μέσι αποκάλυψε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Ζοζέπ Μπαρτομέου από το εφιαλτικό βράδυ του «Άνφιλντ», αλλά τόνισε για μία ακόμα φορά ότι θα μείνει στην Μπαρτσελόνα, αφήνοντας το όνειρο της Νιούελς Ολντ Μπόις: «ναι, το σκέφτομαι πάντα, αλλά ξέρετε ότι η οικογένεια είναι πάνω από όλα. Δικιά μου πρόθεση, αλλά και πρόθεση της οικογένειάς μου είναι να τελειώσω την καριέρα μου στην Μπαρτσελόνα».

Για τη μεταγραφή του Γκριεζμάν και τις «χλιαρές» εμφανίσεις του Γάλλου, σχολίασε κατηγορηματικά: «είναι ψέμα ότι δεν ήθελα τον Γκριεζμάν στην Μπαρτσελόνα. Μεγάλο ψέμα. Μόλις πέρυσι είχε πει ότι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ποδόσφαιρο και οι καλύτεροι έχουν θέση στην Μπαρτσελόνα. Όποιος δεν ξέρει τον τρόπο παιχνιδιού της Μπαρτσελόνα, είναι δύσκολο να παίξει αμέσως. Ο Γκριεζμάν είναι έξυπνος παίκτης και θα προσαρμοστεί γρήγορα». Ο Μέσι αναφέρθηκε και στον Νεϊμάρ: «όπως και ο Γκριεζμάν είναι από τους καλύτερους στο ποδόσφαιρο και εάν ήταν στην Μπαρτσελόνα, θα έκανε πιο εύκολη την επίτευξη των στόχων μας. Νομίζω ότι κατάλαβε ότι έκανε λάθος που πήγε στην Παρί και ξέρουμε όλοι ότι ήθελε να φύγει. Κάποια στιγμή μάλιστα, φοβήθηκα μήπως πάει στην Ρεάλ». Για την απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο από το ισπανικό ποδόσφαιρο, ο Μέσι δήλωσε για μία ακόμα φορά «στεναχωρημένος»: «ήταν καλή η κόντρα μας και θα ήθελα να είναι ακόμα εδώ». Συνεχίζοντας, ο Μέσι δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Πεπ Γκουαρδιόλα ως τον καλύτερο προπονητή που είχε στην καριέρα του (και τον Λουίς Ενρίκε πολύ κοντά) και δήλωσε ότι…περιμένει τον Τσάβι να βαδίσει στο δρόμο του Πεπ.

Παρασκήνια

Θέματα