Σκληρή κριτική του Πικέ στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα!

Ο Ισπανός αμυντικός αναφέρθηκε στο θέμα του Μέσι, στο σκάνδαλο των σόσιαλ μίντια, στην απόλυση του Βαλβέρδε και σε άλλα μεγάλα θέματα * Το σχόλιο του Κούμαν

Betfootball 23/10/20 - 18:40

Η σιωπή του Πικέ τις ημέρες που η Μπαρτσελόνα βίωνε το… σεισμό του φαξ από τον Λιονέλ Μέσι είχε προκαλέσει αίσθηση. Μόνο όταν λύθηκε το θέμα, ο Πικέ είχε αναφέρει ότι ο Μέσι έχει κερδίσει το δικαίωμα να παίζει όπου θέλει. Το ίδιο έκανε και παραμονές του «ελ κλάσικο», μόνο που αυτή τη φορά το έκανε με πολύ σκληρή κριτική στη διοίκηση της Μπαρτσελόνα. Όχι μόνο για το θέμα του Μέσι, αλλά και για όλα τα θέματα που απασχόλησαν την Μπαρτσελόνα τους τελευταίους μήνες. «ήταν σοκαριστικό. Δεν είχε πολλές επαφές μαζί του εκείνες τις ημέρες, διότι θεώρησα ότι ήταν πολύ προσωπική απόφαση. Αναρωτιέμουν πώς είναι δυνατόν ο κορυφαίος παίκτης της ιστορίας, τον οποίο είχαμε την τύχη να αξιοποιήσουμε, να ξυπνήσει μία ημέρα και να στείλει ένα burofax, επειδή αισθάνεται ότι δεν τον ακούνε; Ο «Λίο» αξίζει τα πάντα. Το νέο στάδιο πρέπει πρώτα να φέρει το όνομά του και μετά εκείνο του χορηγού. Ένας παίκτης που έχει προσφέρει τόσα εδώ και 16 χρόνια… Είσαι υποχρεωμένος να φτάσεις σε συμφωνία μαζί του. Δεν είναι δυνατόν οι δύο πλευρές να βρίσκονται τόσο μακριά. Ο «Λίο» έχει κάνει αρκετά για να κερδίσει το δικαίωμα να πάρει μία απόφαση και, αν το κρίνει, να φύγει. Αν εγώ ήμουν πρόεδρος, θα είχα πράξει διαφορετικά. Πρέπει να διατηρούμε τις σημαίες μας, όχι να τους στερούμε το γόητρο. Όλο αυτό μου δίνει στα νεύρα…».

Αναφερόμενος στην απομάκρυνση του Ερνέστο Βαλβέρδε, ο ο Πικέ ανέφερε: «δεν ξέρουμε τι θα γινόταν εάν έμενε. Αλλά το να διώχνεις έναν προπονητή στη μέση της σεζόν μετά από δύο πρωταθλήματα, δεν μου φαίνεται και πολύ καλή ιδέα». Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα εξέφρασε την απογοήτευσή του και την οργή του και για το σκάνδαλο των «σόσιαλ μίντια», λέγοντας ότι όταν ζήτησε την άποψη του προέδρου Ζοζέπ Μπαρτομέου, ο ίδιος του απάντησε «δεν το ήξερα Ζεράρ», προσθέτοντας όμως: «ήταν ο άνθρωπος που έκανε τη συμφωνία με αυτή την εταιρεία».

Ο Ρόναλντ Κούμαν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του «ελ κλάσικο» για τις δηλώσεις του Πικέ και απάντησή του ήταν η εξής: «Βρίσκεται εδώ πολύ καιρό, ενώ εγώ μόλις τρεις μήνες. Έχει άποψη και τη σέβομαι. Είναι έξυπνος και γνωρίζει, όταν δίνει τέτοιες συνεντεύξεις, ότι έχει έναν αγώνα την επομένη και ότι θα παίξει καλά».

 

Παρασκήνια

Θέματα