Στον τελικό με φοβερή ανατροπή και δεύτερη νίκη επί της Βιγιαρεάλ η Λίβερπουλ!

Το "κίτρινο υποβρύχιο" προηγήθηκε 2-0 στο α΄ μέρος, αλλά οι "κόκκινοι" νίκησαν 2-3 και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-2!

Betfootball 4/05/22 - 00:53

«Κόκκινο» τσεκ ιν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Η Λίβερπουλ νίκησε με φοβερή ανατροπή στο β΄ μέρος 2-3 την Βιγιαρεάλ στη ρεβάνς του 2-0 στο «Άνφιλντ» για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει στις 28 Μαΐου στο «Σταντ Ντε Φρανς»! Εκεί, η Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Ρεάλ – Σίτι που παίζουν απόψε στο «Σαντιάγο Μπερναπέου» στη ρεβάνς του επικού και κλασικού πλέον 4-3 στο «Έτιχαντ»! Η Λίβερπουλ υπέφερε στο α΄ μέρος από την εκπληκτική Βιγιαρεάλ που τη στρίμωξε στα σχοινιά, την απείλησε με κατάρρευση, αλλά τα πράγματα άλλαξαν στο β΄ μέρος, όπου η ομάδα του Κλοπ επέστρεψε φουριόζα και εκτός από τις αγωνιστικές αρετές της, έδειξε ότι είναι και ατσάλινη ψυχολογικά, με φοβερή νοοτροπία για όλες τις καταστάσεις που θα βρει απέναντί της. Πολύ λίγες ομάδες θα επέστρεφαν από το 2-0 μέσα σε τέτοια ατμόσφαιρα από τους οπαδούς των γηπεδούχων και μία από αυτές ήταν η Λίβερπουλ που πάει στον τελικό με δύο νίκες και συνολικό σκορ 5-2 επί της φοβερής και τρομερής Βιγιαρεάλ του Έμερι που έφυγε από τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, με περηφάνια, αναμνήσεις και ποδοσφαιρική εμπειρία για τη συνέχεια… Για την εκπληκτική της ανατροπή. η Λίβερπουλ δέχθηκε και τα… δώρα του Ρούγι, με τον γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ να έχει λάθος αντίδραση στα δύο γκολ, αλλά όλα αυτά ήταν αποτέλεσμα της πίεσής του στο β΄ μέρος.

«Πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι», έλεγε παραμονές του ματς ο Ουνάι Έμερι και διαβεβαίωνε ότι η ρεβάνς θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι το πρώτο παιχνίδι στο «Άνφιλντ». Η Βιγιαρεάλ ξεκίνησε… τέλεια το παιχνίδι και έμπειρος τεχνικός επιβεβαιώθηκε! Ο Ντιά έκανε το 1-0 μόλις στο 3΄ και όλο το γήπεδο έμοιαζε να ταξιδεύει προς το όνειρο με το «κίτρινο υποβρύχιο»! Το όνειρο πλησίασε ακόμα περισσότερο στην πραγματικότητα στο 41΄ όταν ο Κοκλέν έκανε το 2-0 με ωραία κεφαλιά πάνω από τον Αλεξάντερ Άρνολντ που έμεινε κολλημένος στο χόρτο! Σε όλο το α΄ μέρος η Βιγιαρεάλ σφυροκοπούσε την Λίβερπουλ, ζήτησε και πέναλτι σε μία φάση με το Λο Σέλσο και τον Άλισον και έδειχνε έτοιμη για να ζήσει το όνειρο… Το σφύριγμα της λήξης ήταν ο πιο ωραίος ήχος που έχει ακούσει η Λίβερπουλ τους τελευταίους μήνες, αφού κινδύνευε με διασυρμό και ήταν κοντά στο να περάσει την απέναντι όχθη των μεγάλων της ανατροπών και κυρίως αυτή κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του 2017! Στο ημίχρονο όμως, η Λίβερπουλ αναδιοργανώθηκε και επέστρεψε στο γήπεδο… άλλη ομάδα. Ή μάλλον η… πραγματική ομάδα του Κλοπ! Από το ξεκίνημα του β΄ μέρους, η Λίβερπουλ έπαιξε σαν να… νικάει 2-0 και έκλεισε την Βιγιαρεάλ στην περιοχή της. Οι «κόκκινοι» ήταν πλέον αυτοί που κέρδιζαν κάθε μονομαχία, οι αυτοματισμοί έβγαιναν στα χωρικά ύδατα του υποβρυχίου και ο υπέροχος Λουίς Ντίας που αντικατέστησε τον Ζότα (ο Κολομβιανός πέρασε αριστερά και ο Μανέ πήγε στην κορυφή της επίθεσης όπου ξεκίνησε ο Πορτογάλος) οδήγησε την αντεπίθεση. Στο 62΄ ο Σαλάχ βρήκε ωραία στην περιοχή τον Φαμπίνιο, ο οποίος από γωνιακή θέση νίκησε τον Ρούγι για το 2-1 της Λίβερπουλ. Το σουτ του Φαμπίνιο ήταν δυνατό, αλλά στην κλειστή γωνία του Ρούγι που δέχθηκε το γκολ με την μπάλα να περνάει μέσα από τα πόδια του. Στο 67΄ ο Λουίς Ντίας έκανε με κεφαλιά το 2-2, με την μπάλα να περνάει και πάλι κάτω από τα πόδια του Ρούγι, ο οποίος όμως σε αυτή τη φάση ήταν μόνος του και σε κοντινή απόσταση από τον Κολομβιανό που αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα του Αλεξάντερ Άρνολντ που έδειξε τις αρετές του στο άλλο μισό του γηπέδου! Η αντεπίθεση της Λίβερπουλ ολοκληρώθηκε στο 74΄. Μαζί ολοκληρώθηκαν και τα… δώρα του Ρούγι, ο οποίος βγήκε πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του, δεν πρόλαβε τον Μανέ, ο οποίος τον πέρασε, απέφυγε και τον Φόιθ και σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-3 που έστειλε θριαμβευτικά την Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ! Είναι ο 3ος τελικός της Λίβερπουλ την τελευταία πενταετία (έχασε στον πρώτο από την Ρεάλ, νίκησε την Τότεναμ στο δεύτερο) και ο… τρίτος τη φετινή σεζόν!

Παρασκήνια

Θέματα