Στο μυαλό του Χιμένεθ για το διπλό στο Κίεβο

Οι 8 "σίγουροι" και η... ασφάλεια του πάγκου

Betfootball 22/02/18 - 10:42

Μέχρι και την τελευταία στιγμή πριν από ένα αγώνα αλλάζει σχέδια στο μυαλό του ο Μανόλο Χιμένεθ. Το αποψινό, όμως, κόντρα στην Ντιναμό (20:00) στο Κίεβο απαιτεί το τέλειο πλάνο. Να μη χαθούν 45 λεπτά, να είναι από την αρχή έτοιμη η ΑΕΚ και να ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο.

Οι απουσίες Βράνιες και Λιβάγια είναι πολύ σημαντικές, όπως φυσικά και των Κονέ και Λόπες, ο Ισπανός δεν έχει πολλές επιλογές, παρόλα αυτά δεν ήταν μέχρι χθες 100% σίγουρος για την ενδεκάδα. Και δεν μιλάμε για μία θέση, αλλά για 3 από τη μέση και μπροστά.

Αυτή τη στιγμή 8 παίκτες θεωρούνται «σίγουροι». Ο Μπάρκας κάτω από τα δοκάρια, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος στόπερ, Μπακάκης, Γκάλο πλάγια μπακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος αμυντικά χαφ και ο Μπακασέτας. Ο οποίος είτε θα παίξει ως αριστερό εξτρέμ ή πίσω από τον φορ ανάλογα με τα υπόλοιπα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Μασούντ, Λάζαρος, Αραούχο, Γιακουμάκης και Κλωναρίδης διεκδικούν τις άλλες τρεις θέσεις. Η λογική λέει πως οι τρεις πρώτοι έχουν το προβάδισμα, ο Χιμένεθ όμως συχνά σκέφτεται διαφορετικά. Στο πρώτο ματς για παράδειγμα, είχε αφήσει και τον Αραούχο και τον Χριστοδουλόπουλο στον πάγκο για να μπουν πιο «φρέσκοι» στην επανάληψη και να δημιουργήσουν περισσότερα προβλήματα στους χωρίς αγωνιστικό ρυθμό Ουκρανούς. Τότε βέβαια είχε Λιβάγια και δεν είχε Μασούντ.  Το πλάνο του β’ μέρους «έπιασε», του α’ έκανε… νερά.

Ο Χιμένεθ επίσης πάντα θέλει να αισθάνεται την ασφάλεια πως στον πάγκο του θα έχει παίκτες που θα μπορούν ν’ αλλάξουν το παιχνίδι αν στραβώσει. Δεν αποκλείεται επομένως ν’ αφήσει στον πάγκο κάποιον από τους Λάζαρο και Αραούχο και να τον περάσει στο ματς ανάλογα με την εξέλιξή του.

Και φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και την έκπληξη να δούμε ξανά Κλωναρίδη και Γιακουμάκη στο βασικό σχήμα με τον Μασούντ από πίσω τους. Τα πάντα δείχνουν απόλυτα ρευστά για τρεις θέσεις στην επίθεση και ο Χιμένεθ είναι απρόβλεπτος στις αποφάσεις του…

Παρασκήνια

Θέματα