«Τα επιτεύγματά μου μιλούν από μόνα τους»

Betfootball 12/10/21 - 21:58

Στην ιστορία της «Χρυσής Μπάλας» υπάρχουν αρκετοί αδικημένοι. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι ένας από αυτούς, όχι γιατί τη χρονιά που ήταν το μεγάλο φαβορί βραβεύτηκε κάποιος άλλος, αλλά διότι τη χρονιά που ήταν το απόλυτο φαβορί, δεν απονεμήθηκε το βαρύτιμο βραβείο! Αυτό έγινε βεβαίως πέρυσι, την πρώτη χρονιά της πανδημίας του κορονοϊού. Ο Πολωνός φορ συνέχισε να κουνάει τα δίχτυα των αντιπάλων του και φαντάζει και φέτος ως ένα από τα φαβορί. Η κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα από την Αργεντινή με τον Μέσι να κάνει φοβερές εμφανίσεις, μετατρέπει σε φαβορί και τον Αργεντινό σούπερ σταρ που από τον Αύγουστο είναι και… μόνιμα στο Παρίσι και στο γαλλικό ποδόσφαιρο (γκουχ γκουχ)! Ο Ζορζίνιο που κατέκτησε Τσάμπιονς Λιγκ και Euro είναι επίσης στα δυνατά φαβορί, σε μία χρονιά που ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος, χωρίς κάποιος παίκτης να ξεχωρίζει. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σχολίασε την υποψηφιότητά του και τις πιθανότητες να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα».

«Η πιθανότητα να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα σημαίνει πολλά για μένα, με κάνει να νιώθω περήφανος, αν κοιτάξετε όλα όσα έχω πετύχει, όχι μόνο φέτος, πέρυσι, καθώς και όταν ακύρωσαν την τελετή, κέρδισα πολλούς τίτλους, πέτυχα πολλά γκολ», σχολίασε ο «Λέβα» και συνέχισε: «θα είχε μεγάλη σημασία για μένα να κερδίσω, έχοντας κατακτήσει τόσους τίτλους. Το να καταρρίψω το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ με 41 γκολ στην Μπουντεσλίγκα ήταν επίσης ένα μεγάλο επίτευγμα, ένα που με έκανε πολύ περήφανο και χαρούμενο. Όλοι μπορούν να δουν τι έχω κάνει και να συνεχίσουν να κάνουν. Τα επιτεύγματά μου μιλούν από μόνα τους γιατί τα τελευταία μου δύο χρόνια ήταν απίστευτα, όχι μόνο για μένα αλλά για οποιονδήποτε παίκτη στην ιστορία. Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής γιατί δεν έχει σημασία από πού προέρχομαι, έχω την ευκαιρία να κερδίσω τη Χρυσή Μπάλα. Έχω δείξει ότι δεν έχει σημασία από πού προέρχεσαι, αυτό που έχει σημασία είναι να δουλεύεις σκληρά, να είσαι εκεί, έχω δείξει ότι παρά το δύσκολο ξεκίνημα της καριέρας μου, μπορείς να έχεις πολλές επιτυχίες και να φτάσεις στην κορυφή».

Για το πως ένιωθε τη βραδιά πριν να σπάσει το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, δήλωσε:

«Πρέπει να πω ότι δεν μπορούσα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά. Θυμάμαι καλά την εβδομάδα πριν το παιχνίδι, άκουσα ότι ήμουν ένα βήμα μακριά από το να σπάσω το ρεκόρ. Μέχρι τότε η σημασία του να το σπάσω δεν μου είχε φανεί πραγματικά, όχι μόνο για την Bundesliga αλλά για την ποδοσφαιρική ιστορία.Την ημέρα του αγώνα σκέφτηκα «αυτό είναι ψυχικά επώδυνο γιατί όλοι μιλούν για αυτό. Ήξερα ότι ήμουν τόσο κοντά, στα πρόθυρα να γράψω ιστορία, ήταν δύσκολο, αλλά αφού σκόραρα στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού είπα στον εαυτό μου, «αυτό είναι σαν μια ταινία του Χόλιγουντ». Ήμουν πολύ περήφανος για τον εαυτό μου, για τους συμπαίκτες μου, γιατί με βοήθησαν πολύ να σπάσω το ρεκόρ. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ ακόμα να εκτιμήσω πραγματικά το μέγεθος του, αλλά ξέρω τι σημαίνει για τους ανθρώπους, θυμούνται ότι το ρεκόρ ήταν για 50 χρόνια».

Παρασκήνια

Θέματα