Τεσσάρα και στην Τότεναμ η ασταμάτητη Σίτι!

Ασταμάτητη, ανίκητη, αχτύπητη, εντυπωσιακή, σαρωτική… Όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα είναι η Μάντσεστερ Σίτι η οποία μετατρέπει σε περίπατο αναψυχής (δικής της και όλων των ποδοσφαιρόφιλων) την κούρσα του τίτλου στην Πρέμιερ Λιγκ! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σκόρπισε με 4-1 και την Τότεναμ, την οποία φιλοξένησε στο «Έτιχαντ» για την 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «πολίτες» δεν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και με οδηγό για μία ακόμα φορά τον υπέροχο Κέβιν Ντε Μπρούιν, πήραν μία ακόμα νίκη, διευρύνοντας έτσι το σερί στις 16 νίκες και δείχνουν ότι μπορούν να… ξεχειλώσουν ακόμα περισσότερο το αντίστοιχο ρεκόρ.

Η Σίτι είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού από το ξεκίνημα, αλλά σε αντίθεση με προηγούμενα ματς, ήταν λίγο περισσότερο επιφυλακτική και προσεκτική, τουλάχιστον στο πρώτο δεκάλεπτο και λίγο αργότερα τα πράγματα άλλαξαν και οι γηπεδούχοι έβαλαν το νερό στο αυλάκι της νίκης. Ο (ξεχασμένος από την άμυνα της Τότεναμ) Γκουντογκάν άνοιξε το σκορ στο 14΄ με κεφαλιά μέσα από τη… μικρή περιοχή του Γιορίς και η Σίτι πάτησε το γκάζι, χωρίς ωστόσο να βρει άλλο γκολ στις 3-4 καλές ευκαιρίες που έκανε με δημιουργό τον Ντε Μπρούιν.

Το 1-0 έμεινε μέχρι και το 70΄, όταν ο Ντε Μπρούιν το πήρε πραγματικά… πάνω του. Σε αυτό «βοήθησε» και το σκληρό, αντιαθλητικό φάουλ που του έκανε ο Ντέλε Άλι στο κέντρο του γηπέδου. Μετά από τις πρώτες βοήθειες που δέχτηκε, ο Βέλγος επέστρεψε στο ματς και το… καθάρισε, κάνοντας το 2-0 με ένα τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή. Λίγα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι το οποίο ο Γκάμπριελ Ζέσους σπατάλησε στέλνοντάς το στο δοκάρι, με τον Στέρλινγκ να αστοχεί και αυτός με τη σειρά του στην επαναφορά. Ο Άγγλος στράικερ, όμως, βρήκε δίχτυα στο 80΄ για το 3-0 σε μία φάση που ξεκίνησε επίσης από τον Ντε Μπρούιν και στο 90΄ έκανε το 4-0 σε κενή εστία, αφού ο Γιορίς με τον Ντάιερ συναγωνίστηκαν στα… λάθη! Στις καθυστερήσεις του αγώνα, η Τότεναμ πέτυχε το γκολ της χαμένης τιμής με τον Έρικσεν.

Παρασκήνια

Θέματα