Της… πήρε τον αέρα!

Η Ρεάλ νίκησε 3-1 την Λίβερπουλ και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση!

Betfootball 7/04/21 - 00:26

Σαν «βασίλισσα». Η Ρεάλ νίκησε 3-1 την Λίβερπουλ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και απέκτησε τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν κυριάρχησε στο παιχνίδι, ενώ όταν πιέστηκε αμύνθηκε πολύ σωστά, παρά την αναμενόμενη απουσία του Σέρχιο Ράμος και την… απρόοπτη του Βαράν που λίγες ώρες πριν από το ματς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό! Ο Μιλιτάο έκανε σπουδαίο παιχνίδι, ο Νάτσο ήταν σταθερός και ο Μεντί με τον Βάσκεθ από τα πλάγια τους κάλυπταν με προσήλωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρεάλ όμως, ήταν ο Βινίσιους. Ο νεαρός Βραζιλιάνος έγινε από… χασογκόλης εκτελεστής, πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε την Ρεάλ στη μεγάλη νίκη.

Η Ρεάλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, έβγαζε αυτοπεποίθηση και… αέρα που ίσως ερχόταν από τη νίκη στον τελικό του 2018. Η Λίβερπουλ από την άλλη πλευρά, έβγαζε μεγάλη νευρικότητα από το ξεκίνημα και ειδικά στην άμυνα είχε διαστήματα… μπλακ άουτ!

Μετά από κάποιες προειδοποιήσεις με τον Μπενζεμά και τον Βινίσιους, η Ρεάλ άνοιξε το σκορ στο 27΄! Ο Κρόος με μία αριστουργηματική μπαλιά βρήκε τον Βινίσιους, αυτός μπήκε ανάμεσα στους Καμπάκ και Φίλιπς, κατέβασε ωραία και πλάσαρε ιδανικά τον Άλισον για το 1-0! Με μία νέα εκπληκτική μπαλιά στο 36΄, ο Κρόος προσπάθησε να βρει ξανά τον Βινίσιους στα αριστερά, ο Αλεξάντερ – Άρνολντ έδιωξε λάθος με κεφαλιά και έδωσε… ασίστ στον Ασένσιο, ο οποίος πέρασε ωραία τον Άλισον και έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία για το 2-0! Λίγο πριν από το ημίχρονο, ο Καμπάκ με νέο λάθος έδωσε νέα… ασίστ στον Ασένσιο, το πλασέ του οποίου όμως αυτή τη φορά πέρασε παράλληλα από την εστία του Άλισον!

Η εικόνα της Λίβερπουλ ήταν διαφορετική (τουλάχιστον μεσοεπιθετικά) με την έναρξη του β΄ μέρους και μόλις στο 51΄ ο Σαλάχ μείωσε σε 2-1 με κοντινό πλασέ μετά από ωραία ατομική προσπάθεια του Ζότα, το σουτ του οποίου κόντραρε στον Μιλιτάο και η μπάλα στρώθηκε στον Αιγύπτιο στράικερ. Λίγες στιγμές αργότερα, ο Ζότα έχασε σπουδαία ευκαιρία μετά από καταπληκτική μπαλιά του Αλεξάντερ – Άρνολντ. Η Λίβερπουλ έδειχνε αποφασισμένη για την επιστροφή, αλλά τα κενά και τα λάθη στην άμυνα συνεχίστηκαν και στο 65΄ ο Μόντριτς βρήκε μόνο του τον Βινίσιους στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος έκανε με πλασέ το 3-1. Στα τελευταία λεπτά η Λίβερπουλ προσπάθησε να βρει το γκολ της… επιβίωσης, αλλά η Ρεάλ αμύνθηκε σωστά και κράτησε το 3-1 που της δίνει τεράστιο προβάδισμα. Η Λίβερπουλ θα κληθεί να κάνει μία ακόμα μεγάλη ανατροπή, αλλά… Αλλά υπάρχουν αρκετές διαφορές από το 2019 και την μυθική ανατροπή επί της Μπαρτσελόνα, με πρώτη και μεγαλύτερη ότι η ομάδα εκείνη δεν έχει καμία σχέση με τη φετινή. Η δεύτερη; Ότι η Ρεάλ ειδικά στην Ευρώπη, ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει…

Παρασκήνια

Θέματα