Τον… κυνηγάει η εθνική Γαλλίας!

Λίγες μέρες μετά από την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη κλήση του στους "τρικολόρ", ο Εϊμερίκ Λαπόρτ τραυματίστηκε και θα επιστρέψει το 2020

Betfootball 4/09/19 - 16:42

Μόλις έναν μήνα μετά από τον σοβαρό τραυματισμό του Λιρόι Σανέ, ο ιατρικός συναγερμός στην Μάντσεστερ Σίτι σήμανε και πάλι στον μεγαλύτερο βαθμό. Πεσμένος στο χόρτο στο παιχνίδι με την Μπράιτον για την 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, ο Εϊμερίκ Λαπόρτ καλούσε για βοήθεια, με τους μορφασμούς στο πρόσωπό του να είναι οι πρώτες ενδείξεις για κάτι πολύ ανησυχητικό. Λίγη ώρα αργότερα, ο Γκουαρδιόλα επιβεβαίωνε την ανησυχία: «δεν δείχνει πολύ καλά, μάλλον θα πρέπει να μείνει εκτός για κάποιο διάστημα».

Η Μάντσεστερ Σίτι ενημέρωσε την Τετάρτη ότι ο Λαπόρτ χειρουργήθηκε ήδη (στην Βαρκελώνη από τον φίλο του Ραμόν Κουγκάρτ που θεωρείται ο κορυφαίος ειδικός για τα γόνατα και έχει χειρουργήσει όλον τον καλό κόσμο!) στο τραυματισμένο του γόνατο. Το θετικό είναι ότι ο 25χρονος Γάλλος δεν υπέστη ζημιά στους χιαστούς συνδέσμους και η εγχείρηση έγινε μόνο για αποκατάσταση ζημιάς στον μηνίσκο. Η Μάντσεστερ Σίτι δεν αναφέρει τον χρόνο της επιστροφής του, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα επιστρέψει το 2020. Το διάστημα είναι και πάλι μεγάλο, αλλά όπως φάνηκε στην αρχή, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι χειρότερα…

Ο τραυματισμός για τον Λαπόρτ ήρθε λίγες ημέρες μετά από την πολυπόθητη και πολυαναμενόμενη κλήση του στην εθνική Γαλλίας! Για τους δικούς του λόγους (περίεργους σίγουρα, αλλά το αποτέλεσμα τον έχει δικαιώσει), ο Ντεσάμπ τον αγνοούσε σε βαθμό… περιφρόνησης! Η μοναδική κλήση που του είχε γίνει, ήταν τον Οκτώβριο του 2018 για δύο παιχνίδια στα προκριματικά του Μουντιάλ. Μόνο που και τότε ο Λαπόρτ δεν αγωνίστηκε καθόλου… Τότε θεωρήθηκε ότι ο Ντεσάμπ τον είχε καλέσει μόνο και μόνο για να του κλείσει τον δρόμο προς την εθνική Ισπανίας, στην οποία έχει επίσης το δικαίωμα να αγωνιστεί λόγω της καταγωγής των παππούδων του από την Βασκονία.

Οι Ισπανοί πανηγυρίζουν για την μεγάλη «μεταγραφή» της εθνικής, αλλά αυτή δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

Αυτή η καταγωγή, ήταν και το διαβατήριό του για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στην οποία εντάχθηκε από την ηλικία των 16 ετών. Η Ισπανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είχε περισσότερες επαφές με τον νεαρό Λαπόρτ, αλλά αυτός είχε… ψηφίσει Γαλλία, έχοντας περάσει μάλιστα (και ως αρχηγός) από όλα τα κλιμάκια των μικρών «πετεινών». Στην τελευταία του συμμετοχή μάλιστα με την εθνική U-21 τον Μάρτιο του 2016, τραυματίστηκε σοβαρά στον αστράγαλο και έχασε όλο το υπόλοιπο της χρονιάς. Τώρα, λίγες ημέρες μετά από την κλήση του στην μεγάλη εθνική, τραυματίστηκε ξανά σοβαρά στο γόνατο!

Παρασκήνια

Θέματα