Το Μαρόκο πέταξε έξω την Ισπανία!

Με πρωταγωνιστή τον Μόνο που απέκρουσε τις εκτελέσεις των Σολέρ και Μπουσκέτς (ο Σαράμπια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι), τα "λιοντάρια του Άτλαντα" νίκησαν 3-0 στα πέναλτι την Ισπανία που επιστρέφει στο σπίτι!

Betfootball 6/12/22 - 20:30

Αποκλεισμός… κατ’ επιλογήν; Κανείς δεν θα μάθει ποτέ (ή τουλάχιστον… σύντομα), εάν η Ισπανία «επέλεξε» το Μαρόκο (και γενικώς αυτό το μονοπάτι που οδηγεί στον τελικό) ως αντίπαλο για τη φάση των «16» αποφεύγοντας την Κροατία και στη συνέχεια την Βραζιλία ή την Αργεντινή. Αυτό που έμαθαν όλοι όμως, είναι ότι η πορεία των Μαροκινών στον όμιλο δεν ήταν τυχαία. Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» νίκησαν 3-0 στα πέναλτι την Ισπανία και πανηγύρισαν μία σπουδαία, ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά του Μουντιάλ, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του παιχνιδιού Πορτογαλία – Ελβετία. Η κανονική διάρκεια του ματς τελείωσε χωρίς τέρματα, όπως και η παράταση. Η Ισπανία του Λουίς Ενρίκε ξεπέρασε τις… χίλιες πάσες, αλλά δεν είχε ουσία και στην τελευταία φάση της παράτασης, λίγα δευτερόλεπτα πριν από το φινάλε ο Σαράμπια είχε δοκάρι στη μεγαλύτερη φάση όχι μόνο των Ισπανών, αλλά και του παιχνιδιού. Στη διαδικασία των πέναλτι ο Μπόνο που αγωνίζεται στην Ισπανία με την Σεβίλλη (έχει περάσει και από Ατλέτικο, Χιρόνα και Σαραγόσα) έπιασε δύο πέναλτι, ένα ακόμα πήγε στο δοκάρι του και το Μαρόκο πήρε τη σπουδαία πρόκριση.

Οι Μαροκινοί ήταν πιο ψύχραιμοι από τους Ισπανούς στις εκτελέσεις των πέναλτι και ο Μπόνο ήταν ο ήρωας με τα γάντια. Ο Σαμπίρι έγραψε το 1-0 και στη συνέχεια ο Σαράμπια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ο Ζίγιες έκανε το 2-0 και ο Μπόνο έβγαλε το πέναλτι του Σολέρ. Ο Σιμόν απάντησε αποκρούοντας το πέναλτι του Μπενούν, αλλά ο Μπόνο συνέχισε και είπε «όχι» και στον Μπουσκέτς και ο Χακίμι με εκτέλεση α λα Πανένκα έγραψε το τελικό 3-0 για το θρίαμβο του Μαρόκου!

 

Παρασκήνια

Θέματα