Το VAR, η αναγκαιότητά του και οι αντιδράσεις…

Betfootball 16/01/18 - 21:57

Πολλές χώρες χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία VAR (video assistant referee) στα πρωταθλήματά τους, αλλά υπάρχουν και αντιδράσεις. Μόνο που στην Αγγλία, οι «φωνές» που είναι υπέρ της τεχνολογίας αυξήθηκαν μετά και το όσα έγιναν στην τελευταία αγωνιστική.

Ο Αργεντινός τεχνικός της Σαουθάμπτον, Μαουρίσιο Πελεγκρίνο, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία επί της Γουότφορντ, διαμαρτυρήθηκε για το χέρι του Αμπντουλαγιέ Ντουκουρέ στο τέρμα της ισοφάρισης, που σημείωσαν οι γηπεδούχοι στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης, και στάθηκε στη χρήση της τεχνολογίας: «Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο λάθος σε τόσο υψηλό επίπεδο. Νομίζω πως πρέπει όλοι μας να αναλύσουμε σε τι κινήσεις μπορούμε να προβούμε για να βοηθήσουμε το άθλημα. Η χρησιμοποίηση του βίντεο είναι μια επιλογή που πρέπει να εξεταστεί. Η τεχνολογία κυριαρχεί σε όλα τα ομαδικά σπορ. Γιατί να μην της δώσουμε ρόλο και στο ποδόσφαιρο; Θεωρώ πως αποτελεί αναγκαιότητα για την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων».

Να αναφέρουμε ότι η FIFA έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει τους βοηθούς βίντεο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 και το νομοθετικό σώμα της (IFAB) αναμένεται να αποφασίσει τον ερχόμενο Μάρτιο αν θα επιτρέψει τη χρήση τους στο παιχνίδι σε μόνιμη βάση. Μέχρι στιγμής η FIFA έχει πει το «ναι» τα τελευταία χρόνια στην τεχνολογία γραμμής, για να διαπιστώνεται εάν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή. Θυμηθείτε ότι και σε Μουντιάλ στο παρελθόν, δεν είχαν μετρήσεις γκολ, με τη μπάλα να έχει μπει στο τέρμα!

Παρασκήνια

Θέματα