Τυφώνας Χάαλαντ διέλυσε την Άουγκσμπουργκ!

Ο νεαρός Νορβηγός πέτυχε χατ τρικ σε 20΄ στο ντεμπούτο του με την Ντόρτμουντ, η οποία πέρασε με 3-5 από την Άουγκσμπουργκ! Διπλά και από Βέρντερ, Άιντραχτ και Φράιμπουργκ, τρίποντο καθαρό οξυγόνο από Κολωνία!

Betfootball 18/01/20 - 18:36

Ασταμάτητος, εντυπωσιακός, πανέτοιμος από καιρό και συνδεδεμένος με τα αντίπαλα δίχτυα! Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε εκπληκτικό ντεμπούτο στην Μπουντεσλίγκα, καθώς στην πρώτη του συμμετοχή με την Μπορούσια Ντόρτμουντ πέτυχε χατ τρικ σε 20 λεπτά και οδήγησε τους «κίτρινους» του Φαβρ στο χορταστικό 3-5 στην έδρα της Άουγκσμπουργκ! Όλα αυτά, ερχόμενος από τον πάγκο στο 56′. Σε τρία λεπτά συμμετοχής, είχε πετύχει ήδη το πρώτο του γκολ και συνέχισε αφιονισμένος οδηγώντας την Ντόρτμουντ που πανηγύρισε ένα σπουδαίο τρίποντο εκτός έδρας! Η έξοδος της Ντόρτουντ στην έδρα της Άουγκσμπουργκ στην επανεκκίνηση της Μπουντεσλίγκα ήταν πολύ δύσκολη, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πάρει φόρα πριν από τη διακοπή. Η Άουγκσμπουργκ έδειξε τα δόντια της και προηγήθηκε στο 34΄ με τον Νίντερλεχνερ! Με την έναρξη του β΄ μέρους (46΄) ο Ρίχτερ έκανε το 2-0 και η Ντόρτμουντ έπρεπε να αντιδράσει. Ο Γιούλιαν Μπραντ μείωσε σε 2-1 στο 49΄, αλλά οι φορτσάτοι γηπεδούχοι έφτασαν στο 3-1 στο 55΄ ξανά με τον Νίντερλεχνερ, αφού η άμυνα της Ντόρτμουντ αποτελεί τη χαρά της αντίπαλης επίθεσης. Η χαρά της επίθεσης όμως, είναι η ίδια η Ντόρτμουντ! Στο 56΄ ο Φαβρ έριξε στο ματς τον Χάαλαντ και ο νεαρός Νορβηγός όχι μόνο δικαιολόγησε την προίκα που κουβαλούσε από το πρωτάθλημα Αυστρίας, αλλά τη γιγάντωσε κιόλας! Σε τρία λεπτά συμμετοχής (59΄), ο Χάαλαντ μείωσε σε 3-2 και στο 61΄ ο Σάντσο ισοφάρισε σε 3-3! Η Ντόρτμουντ είχε πάρει πλέον φόρα και ο τυφώνας Χάαλαντ την οδηγούσε. Ο νεόφερτος φορ (που έχει όλα τα στοιχεία να εξελιχθεί σε νέο Λεβαντόφσκι) έκανε το 3-4 στο 70΄ και στο 79΄ έγραψε το τελικό 3-5. Ένας νέος μεγάλος πρωταγωνιστής μόλις είχε γεννηθεί στην Μπουντεσλίγκα…

Την ίδια ώρα, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης νικούσε 1-2 στην Χόφενχαϊμ (48΄ Σταφυλίδης – 18΄ Μπας Ντοστ, 62΄ Τσάντλερ), ενώ με το ίδιο σκορ πέρασε και η Φράιμπουργκ από την Μάιντς (1-2, 83΄ Ματετά – 28΄ Κουόν, 41΄ Πέτερσεν). Διπλό και για την Βέρντερ Βρέμης που νίκησε 0-1 την Φορτούνα Ντίσελντορφ με αυτογκόλ του Καστενμέιερ στο 67΄. Την… τιμή των γηπεδούχων την έσωσε η Κολωνία που επικράτησε 3-1 της Βόλφσμπουργκ (22΄, 45+2΄ Κόρντομπα, 62΄ Χέκτορ – 66΄ Στέφεν).

 

Παρασκήνια

Θέματα