Φινάλε με ανώδυνες ήττες για Παρί και Μονακό, νίκη στην εκπνοή για την Λιόν

Χειρότερα δεν γίνεται για την Καέν που ηττήθηκε 0-1 από την Μπορντό και υποβιβάστηκε, με την Ντιζόν να πηγαίνει στα μπαράζ! * Τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής και η κατάταξη

Betfootball 25/05/19 - 00:37

Ο εφιάλτης της Μονακό τελείωσε με ήττα, αλλά χωρίς  επιπλέον δυσάρεστες εκπλήξεις, ενώ η Παρί γνώρισε μία ακόμα ήττα στην τελική ευθεία της σεζόν, αφήνοντας μία πιο πικρή γεύση σε μία χρονιά που ξεκίνησε με ενθουσιασμό, αλλά τελείωσε με προβληματισμό. Όλα αυτά έγιναν στην τελευταία αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος που επεφύλασσε μία μεγάλη έκπληξη, θύμα της οποίας έπεσε η Καέν που όχι μόνο δεν πραγματοποίησε το θαύμα (να καλύψει την τεράστια διαφορά τερμάτων από την Μονακό και σε περίπτωση ισοβαθμίας να στείλει τους Μονεγάσκους στα μπαράζ και να παραμείνει στην μεγάλη κατηγορία), αλλά ηττήθηκε 0-1 από την Μπορντό και σε συνδυασμό με την νίκη της Ντιζόν επί της Τουλούζ υποβιβάστηκε! Η Ντιζόν από την πλευρά της, θα παίξει για την παραμονή στα μπαράζ με την Λανς.

Η ήττα της Μονακό στην Νις δεν είχε πικρές επιπτώσεις, ενώ η Παρί ηττήθηκε 3-1 στην Ρεμς. Η Λιόν πήρε νίκη γοήτρου με 2-3 στην Νιμ και δύο γκολ στα τελευταία τρία λεπτά, ενώ γλυκόπικρο ήταν και το αντίο στην Μαρσέιγ, η οποία νίκησε 1-0 την Μονπελιέ. Συνοπτικά στη σεζόν, η Παρί πήρε το πρωτάθλημα από τον… Ιανουάριο και μαζί της στους ομίλους πάει και η εντυπωσιακή Λιλ. Η Λιόν θα διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους ξεκινώντας από τον 3ο προκριματικό γύρο. Στο Γιουρόπα Λιγκ θα παίξουν η Σεντ Ετιέν με την Ρεν που κατέκτησε το Κύπελλο και το Στρασβούργο που κατέκτησε το Λιγκ Καπ θα ξεκινήσει από τον 2ο προκριματικό γύρο. Στην δεύτερη κατηγορία υποβιβάζονται η Γκινγκάμπ με την Καέν και η Ντιζόν θα πάει στα μπαράζ με την Λανς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής: Ντιζόν – Τουλούζ 2-1 (58′ Σλιτί, 62′ Ταβάρες – 33′ Ντιακιτέ), Καέν – Μπορντό 0-1 (19′ Σανκαρέ), Ανζέ – Σεντ Ετιέν 1-1 (70′ αυτ. Μουλέν – 64′ Νορντίν), Νιμ – Λιόν 2-3 (11′ Ριπάρ, 45′ Μπομπισόν – 6′ 89′ Κορνέ, 91′ Εντομπελέ), Ρεμς – Παρί Σεν Ζερμεν 3-1 (36′ Μπαμπά, 56′ Καφαρό, 94′ Τσαβαρία – 59′ Εμπαπέ), Αμιάν – Γκινγκάμπ 2-1 (14′ Ζιρασί, 47′ Γκοντός – 66′ Μεντί), Νις – Μονακό 2-0 (36′ αυτ. Μπαντιασίλ, 67′ πεν. Λε Μπιχάν), Ναντ – Στρασμπούρ 0-1 (60′ πεν. Μοτιμπά), Ρεν – Λιλ 3-1 (16′ πεν. 71′ Νιάνγκ, 59′ Σαρ – 35′ Ρεμί), Μαρσέιγ – Μονπελιέ 1-0 (56′ Τοβέν).

Παρασκήνια

Θέματα