Χαμένο πέναλτι, δοκάρι και… απώλειες για την Ντόρτμουντ, 1-1 με την Μάιντς!

Απώλειες και για την Λειψία, 2-2 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ!

Betfootball 16/01/21 - 18:48

Απώλειες για την Μπορούσια Ντόρτμουντ και την Λειψία επιφύλασσε η 16η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα! Οι «κίτρινοι» έμειναν στο 1-1 στην έδρα τους κόντρα στην Μάιντς, ενώ οι «ταύροι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ.

Οι «ταύροι» της Λειψίας ξεκίνησαν ιδανικά το ματς στη… λυκοφωλιά της Βόλφσμπουργκ, καθώς μόλις στο 5΄ ο Μουκιέλε έγραψε το 0-1 με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Φόρσμπεργκ, ολοκληρώνοντας την πολύ ωραία ομαδική προσπάθεια. Οι «λύκοι» όμως αντέδρασαν γρήγορα και έφτασαν στην ανατροπή πριν από το ημίχρονο. Στο 22΄ ο Βέγκχορστ ισοφάρισε σε 1-1 με εντυπωσιακή κεφαλιά σε σέντρα του Γκέρχαρτ και στο 35΄ο Στέφεν μετά από συνεχόμενα λάθη των αμυντικών της Λειψίας έκανε το 2-1 για τους γηπεδούχους! Η Λειψία ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με τον Όρμπαν στο 54΄. Οι φιλοξενούμενοι του Νάγκελσμαν έψαξαν στη συνέχεια το γκολ της νίκης, αλλά αυτό δεν ήρθε και μέτρησαν νέες απώλειες μετά από την εντός έδρας ήττα από την Ντόρτμουντ.

Η Ντόρτουντ από την πλευρά της, δεν έδινε συνέχεια στο σπουδαίο διπλό στην Λειψία, καθώς έμεινε στο 1-1 στην έδρα της με την Μάιντς! Το ακυρωθέν γκολ του Χάαλαντ μόλις στο 2΄ ήταν μάλλον ο κακός οιωνός που έπρεπε να προσέξει η Ντόρτμουντ. Στη συνέχεια ακολούθησε και ένα ακόμα… κακό σημάδι, καθώς το σουτ του Μπέλιγχαμ σταμάτησε στο δοκάρι της Μάιντς. Μετά από όλα αυτά, ήρθε και το… σοκ για τους «κίτρινους» στο 57΄, όταν ο Οζτουνάλι με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 0-1! Η Ντόρτμουντ πίεσε περισσότερο στη συνέχεια, ισοφάρισε στο 73΄ με τον Μενιέ και τρία λεπτά αργότερα ο Βέλγος μπακ κέρδισε πέναλτι! Οι γηπεδούχοι άγγιξαν την νίκη, αλλά δεν την αγκάλιασαν, αφού ο Μάρκο Ρόις έστειλε την μπάλα άουτ και το 1-1 έμεινε έως το τέλος!

Με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Βέρντερ Βρέμης νίκησε 2-0 την Άουγκσμπουργκ. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν στο 84΄ με τον Σελασιέ και στο 87΄ ο Άγκου έγραψε το τελικό 2-0.

Η Κολωνία με την Χέρτα και η Χόφενχαϊμ με την Αρμίνια έμειναν στο 0-0.

 

Παρασκήνια

Θέματα