Χωρίς τον Ζλάταν στο «Άνφιλντ» η Μίλαν!

Ο Σουηδός φορ έμεινε εκτός αποστολής με ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα

Betfootball 14/09/21 - 20:44

Η Μίλαν επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από τη σεζόν 2013-2014 και στο παιχνίδι της επιστροφής επισκέπτεται την Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ». Το ραντεβού των δύο ομάδων προσφέρει πολλές αναμνήσεις στους ποδοσφαιρόφιλους. Το ζευγάρι έχει συναντηθεί μόλις δύο φορές στην ιστορία της διοργάνωσης, αλλά αυτές οι δύο φορές έχουν προσφέρει πολύ έντονες στιγμές! Στις δύο φορές που βρέθηκαν αντίπαλοι η Λίβερπουλ με την Μίλαν, ήταν σε… τελικούς!

Η πρώτη από αυτές, γράφτηκε στην ποδοσφαιρική ιστορία με χρυσά γράμματα και με… κεφαλαία χρυσά γράμματα στην ιστορία της Λίβερπουλ. Η Μίλαν είχε προηγηθεί με 3-0 (1΄ Μαλντίνι, 39΄ και 44΄ Κρέσπο) στο ημίχρονο του τελικού που είχε διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη και έμοιαζε να έχει αγγίζει το τρόπαιο. Η Λίβερπουλ όμως ισοφάρισε σε… έξι λεπτά στο β΄ μέρος (54΄ Τζέραρντ, 56΄ Σμίτσερ, 60΄ Τσάμπι Αλόνσο), πήγε το ματς στην παράταση και από εκεί στα πέναλτι, όπου με πρωταγωνιστή τον Ντούντεκ κατέκτησε το τρόπαιο! Η Μίλαν πήρε τη ρεβάνς δύο χρόνια αργότερα στον τελικό της Αθήνας, όπου ο Πίπο Ιντζάγκι με δύο γκολ προς το τέλος κάθε ημιχρόνου (45΄και 83΄) προηγήθηκε με 2-0 και η Λίβερπουλ… αρκέστηκε αυτή τη φορά στο να μειώσει στο τελικό 2-1 στο 89΄ με τον Ντιρκ Κούιτ!

Στην επιστροφή της στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Μίλαν δεν θα έχει μαζί της τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. “Ο Ζλάταν θα ήταν στην αρχική εντεκάδα, αλλά δυστυχώς έμεινε εκτός”, σχολίασε ο Στέφανο Πιόλι για τον Σουηδό στράικερ και συνέχισε: “δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε, ακολουθούν πολλά παιχνίδια, έχει ένα πρόβλημα στον τένοντα λόγω της τετράμηνης απουσίας του, θα είναι πολύ σύντομα μαζί μας. Έχουμε προετοιμαστεί για το ματς με την Λίβερπουλ και θέλουμε από το ‘Άνφιλντ’ να ξεκινήσουμε μία νέα πορεία για την ομάδα”.

Παρασκήνια

Θέματα