Χόφενχαϊμ και Ντόρτμουντ «κόλλησαν» στο 1-1

Νίκες για Χέρτα, Βέρντερ Βρέμης, Φράιμπουργκ και Νυρεμβέργη

Στο 1-1 έμειναν Χόφενχαϊμ και Ντόρτμουντ, με τους γηπεδούχους να χάνουν την ευκαιρία να πετύχουν μία σπουδαία νίκη, αφού δέχθηκαν την ισοφάριση ενώ έπαιζαν με παίκτη παραπάνω. Οι γηπεδούχοι που ήταν πιο απειλητικοί, ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 44’ με σουτ του Ζοέλινγκτον μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο ίδιος παίκτης στο 55’ έφτασε κοντά στο 2-0, όταν επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα κατάληξε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μπούρκι. Η Ντόρτμουντ έμεινε με δέκα παίκτες στο 75’, αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο Ντιαλό για κράτημα του Κράμαριτς, ο οποίος έβγαινε μόνος απέναντι από τον Μπούρκι. Οι Βεστφαλοί παρότι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο, έφτασαν στην ισοφάριση στο 84’ με πλασέ του Πούλισιτς έπειτα από γύρισμα του Ρόις από αριστερά.

Σε ένα συναρπαστικό ματς στο Βερολίνο, η Χέρτα επικράτησε 4-2 της Γκλάντμπαχ. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 29’ με εκτέλεση πέναλτι του Αζάρ, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα, αφού ένα λεπτό αργότερα (30’), ο Ιμπίσεβιτς ισοφάρισε σε 1-1. Η Χέρτα γύρισε το ματς στο 34’ με κεφαλιά του Λαζάρο και στο 64’ ο Ιμπίσεβιτς με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στην αναμέτρηση, έκανε το 3-1. Η Γκλάντμπαχ μείωσε στο 68’ με τον Πλεά σε 3-2, για να γράψει το τελικό 4-2 ο Ντούντα στο 74’.

Η Φράιμπουργκ πανηγύρισε την πρώτη της φετινή νίκη, επικρατώντας 1-3 (61’ Μεχμέντι / 8’ Ζαλάι, 22’ Πέτερσεν, 51’ Φραντζ) εκτός έδρας της Βόλφσμπουργκ, ενώ ποδαρικό στις νίκες έκανε και η Νυρεμβέργη με το εντός έδρας 2-0 (75’ αυτ. Αντόν, 77’ Κνουλ) κόντρα στο Αννόβερο.

Τέλος, η Βέρντερ Βρέμης πέρασε με 2-3 (45’+3’ Κου, 48’ Μαξ / 34’ Κρούζε, 37’ Έγκεσταϊν, 76’ Κλάασεν) από την έδρα της Άουγκσμπουργκ.

Παρασκήνια

Θέματα