Μάρτιν Οντεγκάρντ: Η άνοδος της μετοχής του και η επόμενη μέρα στην Μαδρίτη

Η επένδυση της Ρεάλ που απέδωσε καρπούς

Κλασικό παράδειγμα επένδυσης η οποία στο μέλλον μπορεί να αποφέρει τεράστια κέρδη για την Ρεάλ Μαδρίτης, αποτελεί ο Μάρτιν Οντεγκάρντ. Πριν από πέντε χρόνια οι «Μερένχες», κινήθηκαν αστραπιαία αποκτώντας από την Στρόμτσγκοντσετ τον 16 τότε, Νορβηγό άσο. Ποδοσφαιριστής με ταλέντο και στοιχεία που δύσκολα συναντά κάποιος σε τόσο νεαρή ηλικία. Ο ερχομός του νεαρού για τον οποίο η Ρεάλ ξόδεψε 3 περίπου εκατομμύρια ευρώ, δεν έφερε άμεσα αποτελέσματα, ωστόσο οι άνθρωποι της «Βασίλισσας», θέλησαν να στηρίξουν την επένδυση τους, κάτι που δύσκολα συναντάμε σε συλλόγους τόσο υψηλού επιπέδου, καθώς υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Από το 2015 έως το 2017, ο Οντεγκάρντ θα αγωνιστεί στην δεύτερη ομάδα της Ρεάλ, προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία και να «ψηθεί», ώστε να μπορεί να ενσωματωθεί στην πρώτη ομάδα και το κορυφαίο επίπεδο. Ωστόσο, τα πράγματα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα.

Οι ιθύνοντες του ισπανικού συλλόγου, θα αποφασίσουν να προχωρήσουν στον δανεισμό του νεαρού Νορβηγού στην Χέρενφεν στην οποία θα αγωνιστεί για 1,5 χρόνο (9 Ιανουαρίου 2017-30 Ιουνίου 2018). Το διάστημα αυτό, ο Οντεγκάρντ θα μπορέσει να δουλέψει σε μια χώρα η οποία έχει δημιουργήσει την δική της σχολή παραγωγής παικτών. Θα αποκτήσει σοβαρότητα στο παιχνίδι του και παράλληλα θα λάβει χρόνο συμμετοχής, τον οποίο στην Ρεάλ δεν θα επέτρεπαν οι συνθήκες να λάβει, καθώς το επίπεδο, δεν επιτρέπει πειραματισμούς και ρίσκα, σημειώνοντας 38 συμμετοχές και 8 γκολ. Τον Αύγουστο του 2018 και αφού ο νεαρός άσος έχει πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας των «Μερένχες», θα παρθεί η απόφαση παραχώρησης του υπό μορφή δανεισμού σε έναν άλλο σύλλογο της Ολλανδίας,την Φίτεσε.

Εκεί, ο Οντεγκάρντ θα ξεδιπλώσει το ταλέντο που διαθέτει, αποδεικνύοντας πως έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά, αυτό φανερώνουν τα 8 γκολ σε 31 εμφανίσεις του. Η αξία του πλέον στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο έχει εκτοξευθεί στα 15 εκατομμύρια ευρώ και το στοίχημα της Ρεάλ, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

 

Την επόμενη σεζόν, οι άνθρωποι της «Βασίλισσας», βλέποντας πως ο Οντεγκάρντ φανερώνει πτυχές του ταλέντου του, αποφασίζουν τον δανεισμό του στην Σοσιεδάδ. Στόχος της συγκεκριμένης μετακίνησης, ο Νορβηγός να μπει στο κλίμα και τις απαιτήσεις του Ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο 21χρονος πλέον, αποδεικνύει πως κέρδισε και αυτό το στοίχημα, 23 εμφανίσεις, 4 γκολ και 5 ασίστ με την φανέλα των Βάσκων και η μετοχή του θα εκτοξευθεί στα 45 εκατομμύρια, την ώρα που στην Ρεάλ τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Ο δανεισμός του Νορβηγού ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και η επιστροφή του στην Μαδρίτη, έχει αποφασιστεί και είναι πλέον δεδομένο, πως την σεζόν 2020-2021, ο Οντεγκάρντ θα πάρει την ευκαιρία του προκειμένου να διεκδικήσει την θέση του στο αρχικό σχήμα της Ρεάλ και είναι σίγουρο, πως το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό. Το μόνο που απομένει πλέον, είναι να δούμε που τελικά θα βρεθούν οι μετοχές του, την επόμενη μέρα.

 

Παρασκήνια

Θέματα