Οι σταρς του Game of Thrones παίζουν μπάλα

Η αγαπημένη Λιντς του Τζέιμι Λάνιστερ, η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Νεντ Σταρκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αρκετών νεαρών πρωταγωνιστών και η Άστον Βίλα του Γουόλντερ Φρέι

Οι τηλεοπτικές (διότι οι λογοτεχνικές θα συνεχιστούν όταν ο κύριος Μάρτιν αποφασίσει να ξεσκονίσει τις γραφομηχανές του) περιπέτειες των ηρώων του Game of Thrones τελειώνουν σήμερα το βράδυ και εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο αναμένουν με αγωνία το φινάλε. Ο θρόνος είναι άδειος, το στέμμα είναι χαμένο κάπου στις στάχτες του Κινγκς Λάντινγκ που άφησε πίσω της η Καλλίσι με το ασυνήθιστο κατοικίδιό της και οι φιναλίστ είναι έτοιμοι για τον τελικό. Η Νταινέρις είναι το φαβορί, αλλά εάν η Εμίλια Κλαρκ παρακολουθούσε ποδόσφαιρο, θα ήξερε ότι στους τελικούς κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος και οι εκπλήξεις είναι συνηθισμένες. Ειδικά όταν προέρχεσαι από μία τεράστια νίκη, όπως καλή ώρα η θυελλογέννητη-δρακομάνα-άκαφτη-απελευθερώτρια-κλπ-κλπ-κλπ. Αυτό μπορεί να το μάθει από τους συμβούλους της, τον ερωτοχτυπημένο Τζόρα, τον Τύριον και τον Βάρυς, τον οποίο όμως προσέφερε για πρωινό στον δράκο της. Ειδικά ο Τζόρα και ο Βάρυς θα είχαν έναν περισσότερο λόγο, όπως και κάποιοι άλλοι που όμως δεν τους γνώρισε στο ταξίδι της προς τον θρόνο. Από τα προκριματικά πέρα από τη θάλλασα και τις περιπέτειες με τους Ντοθράκι, στα νοκ άουτ με τους δουλέμπορους, στον μεγάλο ημιτελικό με τους νεκροζώντανους και στον τελικό με την Σέρσεϊ, όπου είχε στερέψει η υπομονή της και κυρίευσε η τρέλα της για την κούπα. Ο Τζόρα με τον Βάρυς, ο Νεντ Σταρκ, ο Τζέιμι Λάνιστερ, ο Γουόλντερ Φρέι, ο Θίον, φυσικά ο Τζον Σνόου με τον Σαμ τον κολλητό του, ο Γκέντρι και άλλοι ήρωες του Game of Thrones έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Ε, βασικά όχι οι ίδιοι, αλλά οι ηθοποιοί που τους ενσαρκώνουν όλα αυτά τα χρόνια. Περιμένοντας τον μεγάλο τελικό και την Άρυα ή τον Τύριον να κάνουν την έκπληξη κόντρα στα φαβορί, ας δούμε τις ομάδες που υποστηρίζουν οι πρωταγωνιστές.

Το ποδόσφαιρο κυλάει στις φλέβες του Σον Μπιν όπως η ηθική στο αίμα του Νεντ Σταρκ. Ο Σον Μπιν που ενσάρκωσε τον Νεντ, είναι από τους πιο φανατικούς ποδοσφαιρόφιλους του Game of Thrones και για πάντα ταγμένος στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Η υπογραφή της πίστης του, είναι το τατουάζ «100% Blade» που έχει στον ώμο του.

Αρκετά χρόνια πριν (το 1996), ο Σον Μπιν είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Όταν έρχεται το Σάββατο». Εκεί, υποδύεται έναν νεαρό εργάτη εργοστασίου που ξεδιψάει με μπίρες (και γυναίκες) και έχει φοβερό ταλέντο στην μπάλα και στο γκολ.

Ο Μπιλ Σερέτης του Σέφιλντ

Η ιστορία θυμίζει λίγο τον Μπιλ Σερέτη και τη «Φανέλα με το 9», αλλά από ό,τι φαίνεται στην ταινία, ο Νεντ έχει πραγματικά μεγαλύτερο ταλέντο από τον Στράτο. Στο ποδόσφαιρο δηλαδή. Για να επανέλθουμε στην ταινία, ο νεαρός πρωταγωνιστής νικάει τους δαίμονές του και κάνει καριέρα στην -ποια άλλη;- Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Από την επόμενη σεζόν, ο Νεντ Σταρκ θα είναι αρκετά συχνά στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ, αφού η Σέφιλντ επέστρεψε στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εκεί ελπίζει να είναι και ο Γουόλντερ Φρέι. Ο πάτερ φαμίλιας των Φρέι ένιωσε στο… λαιμό του την ρεβάνς των Σταρκ με ένα από τα πρώτα γκολ της Άρυα. Ο Ντέιβιντ Μπράντλεϊ που τον υποδύθηκε εκπληκτικά, είναι φανατικός οπαδός της Άστον Βίλα, η οποία θα παίξει στον τελικό ανόδου στο «Γουέμπλεϊ» με αντίπαλο την Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ. Ο κ. Μπράντλεϊ θα είναι μάλλον στο «Γουέμπλεϊ», πιστός στο κάλεσμα της ομάδας του, για την οποία λέει χαρακτηριστικά: «δεν διαλέγεις εσύ την Άστον Βίλαν, η Άστον Βίλα διαλέγει ΕΣΕΝΑ».

«Η Άστον Βίλα σε διαλέγει»!

Το εντυπωσιακό φιλμάκι για τα 100 χρόνια του συλλόγου. Ο κ. Μπράντλεϊ παίζει εκπληκτική μπάλα.

Ο Τζέιμι Λάνιστερ δεν θα είναι στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ και ο Μαρσέλο Μπιέλσα δεν θα γίνει (φέτος τουλάχιστον) Βασιλιάς! Ο θρόνος των επτά βασιλείων μπορεί να περιμένει και ο «ελ λόκο» μάλλον θα παραμείνει στον πάγκο της Λιντς, φανατικός οπαδός της οποίας είναι ο Νικολάι Κόστερ Βαλντάου. Την εβδομάδα που μας πέρασε όμως, ο Τζέιμι θα μπορούσε να είναι οπαδός της… Μπενφίκα, καθώς τα έχασε όλα μέσα σε λίγες μέρες. Έχασε την Μπρίεν (οκ, την παράτησε για την μεγάλη του αγάπη), έχασε την αδερφή του (την… μεγάλη του αγάπη δηλαδή) και φυσικά την ζωή του. Ούτε η Μπενφίκα έτσι. Όλα αυτά, την ώρα που η Λιντς έμενε εκτός τελικού, χάνοντας με 2-4 από την Ντέρμπι Κάουντι!

Ο φορ του Κινγκς Λάντινγκ

Ο Νικολάι μπορεί να υποστηρίζει την Λιντς, αλλά δεν αρνείται και χάρες. Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Μιλάνο, όπου η Ρεάλ (οι… Λάνιστερς του ποδοσφαίρου ένα πράγμα) νίκησε ξανά την Ατλέτικο, πόζαρε με την φανέλα της Οβιέδο. Όταν πληροφορήθηκε ότι οι Χουάν Μάτα και Σάντι Καθόρλα ξεκίνησαν την καριέρα τους εκεί, το έκανε με ενθουσιασμό!

Ελάτε στην Λιντς!

Στα γυρίσματα του σίριαλ μπορεί να υπήρχε κάποιο πρόβλημα όταν έπαιζε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς πολλοί από τους πρωταγωνιστές είναι οπαδοί της ομάδας. Εάν ο Τζον Σνόου έχει το φινάλε της φετινής Γιουνάιτεντ, τότε ακόμα και ο Θίον που υποστηρίζει την Άρσεναλ, θα γελάει μαζί του.

Ωχ!

Ο Βάρυς και ο Τζόρα περιχαρείς με τον Νταβίντ Ντε Χέα. Τον λόγο που γελάνε, δεν τον ξέρει ούτε ο ίδιος ο Βάρυς. Ούτε τα «πουλάκια» του. Και φυσικά ούτε ο Τζόρα

Οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δηλώνει και ο Ίβν Ρίον. Ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον ψυχάκια Ράμσεϊ Μπόλτον. Αγαπημένος του παίκτης στα νιάτα του θα ήταν μάλλον ο Ρόι Κιν, αλλά στα φιλανθρωπικά παιχνίδια που συμμετέχει, φέρνει λίγο και σε Ράιαν Γκιγκς. Εάν κυνηγούσε κάθε χαμένη φάση όπως κυνηγούσε τον Θίον, ο Ρόι Κιν θα έμοιαζε μπροστά του με τον Μεσούτ Οζίλ.

«Που είναι ο Θίον;»

Ο Βασιλιάς του ποδοσφαίρου με τον Βασιλιά των κακών!

Την ώρα που ο Ράμσεϊ έψαχνε τον Θίον στο γήπεδο, ο Άλφι Άλεν… έβγαζε σέλφι στα αποδυτήρια της Άρσεναλ, οπαδός της οποίας δηλώνει με καμάρι. Αρκεί να μην εκεί κοντά ο Ράμσεϊ.

Από τον Οζίλ μπορεί να είμαι λίγο καλύτερος. Και από τον Μουστάφι. Σίγουρα. Ναι. Ε και από τον Τσάκα

«Το Έμιρεϊτς είναι το δικό μου Γουίντερφελ»

Να επιστρέψουμε λίγο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στον Τζον Μπράντλεϊ – Γουέστ, ο οποίος ενσαρκώνει τον Σαμ Τάρλυ και ως Μέιστερ που θα γίνει έχει να πει κάποια πραγματάκια στον Πογκμπά και στον Μουρίνιο!

«Κοίτα Πολ, κόστισες περισσότερα από ό,τι ο Χρυσός Λόχος στην Σέρσεϊ και προσέφερες σχεδόν τα ίδια. Τα μηνύματα που έρχονται από τα κοράκια, δεν είναι τόσο ευχάριστα»

«Δεν πάμε πουθενά», σκέφτεται ο Σαμ με τον Μουρίνιο όσο ήταν στην Γιουνάιτεντ, ενώ ο Γκέντρι δίπλα του γελάει, διότι τον θεωρεί καλή λύση για την Νότιγχαμ Φόρεστ!

Στις παραπάνω φωτογραφίες ποζάρει σε προπόνηση και ο Τζο Ντέμπσι, ο οποίος υποδύεται τον Γκέντρι. Ο Γκέντρι δηλώνει οπαδός της Νότιγχαμ Φόρεστ. Σε κάποια από τις περιπέτειές του, δεν αποκλείεται να τον δούμε και στα μέρη μας.

«Φέρτε πίσω τον Μπουχαλάκη»

Ο Μικροδάχτυλος ξέρει το παιχνίδι και το παίζει καλά. Απλώς, όταν δεν υποστηρίζει ΟΛΕΣ τις ομάδες, δεν υποστηρίζει ΚΑΜΙΑ ομάδα! Παίζει για την παρτάρα του!

«Προκαλέστε χάος στα παιχνίδια σας. Το χάος είναι σκάλα για την νίκη». Ο Κλοπ συμφωνεί

Όλο το καστ του Game of Thrones πάντως, υποστηρίζει την Σεβίλλη! Στο περιθώριο γυρισμάτων στην Ισπανία, οι πρωταγωνιστές, οι δημιουργοί και πολλοί άννθρωποι πίσω από τις κάμερες, επισκέφτηκαν το «Σαντσεθ Πιθχουάν» και παρακολούθησαν παιχνίδι της Σεβίλλης.

Το τηλεοπτικό Game of Thrones τελειώνει σήμερα, αλλά η μπάλα θα συνεχίσει να κυλάει στα γήπεδα του κόσμου και οι σταρς θα υποστηρίζουν τις ομάδες τους στην προσπάθεια κατάκτησης των θρόνων, με ό,τι σημαίνει για την κάθε μία από αυτές!

Παρασκήνια

Θέματα