Ουνιόν: Το «καμάρι» της λαϊκής βάσης του Βερολίνου (Pic & Videos)

Οι "ατσάλινοι" έγιναν η 56η διαφορετική ομάδα που συμμετέχει στην κορυφαία τάξη του Γερμανικού ποδοσφαίρου

Το 0-0 που απέσπασε εχθές από την Στουτγάρδη σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου αγώνα, ήταν αρκετό προκειμένου να οδηγήσει την Ουνιόν Βερολίνου για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου. Οι πρωτευουσιάνοι, έγιναν έτσι μόλις η 3η ομάδα που καταφέρνει τα δέκα τελευταία χρόνια να κερδίσει την άνοδο στα μπαράζ του γερμανικού πρωταθλήματος, με τις Φορτούνα Ντίσελντορφ (2011-2012) και Νυρεμβέργη (2008-2009), να είναι οι άλλες δύο. Στα γεγονότα που έχουν σημαδέψει την ιστορία της Ουνιόν η μεγάλη αντιπαλότητα της με την Ντιναμό Βερολίνου τα χρόνια της διχοτόμησης, καθώς η πρώτη αντιπροσώπευε την εργατική τάξη και προερχόταν από το ανατολικό μέρος της Γερμανικής πρωτεύουσας, ενώ αντίθετα η δεύτερη εξέφραζε την Στάζι με αποτέλεσμα να έχει και την βοήθεια της στο να κατακτά του τίτλους, εξέθρεψε τεράστιο μίσος ανάμεσα στις δύο πλευρές. Μάλιστα, οι οπαδοί της Ουνιόν πρωτοστάτησαν  στο να πέσει το Τείχος του Βερολίνου, καθώς ήταν απόλυτα αντίθετοι στην διχοτόμηση. Τα πράγματα μετά την πτώση του Τείχους, έχουν αλλάξει κατά πολύ, με τους οπαδούς ωστόσο της Ουνιόν να παραμένουν απόλυτα πιστοί και να θεωρούνται από τους πιο φανατικούς στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Η αγάπη των φίλων του συλλόγου, ο οποίος οικονομικά δεν είναι και στα καλύτερα του, φάνηκε με τον καλύτερο τρόπο όταν το 2008 η ομάδα προβιβαζόταν στην δεύτερη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

 

Η έδρα της «Alten Forsterei», δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της Λίγκας προκειμένου να χρησιμοποιηθεί  καθώς χωρούσε 18.000 άτομα, ενώ είχε κατασκευαστεί το 1920, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ανακαίνιση, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν πόροι. Τότε, 2300 φίλοι των Βερολινέζων, πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν εθελοντική εργασία για την ανακαίνιση του σταδίου η οποία ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2009, μετά από πολύ κόπο και μεράκι.

Όσον αφορά το ποσό που γλίτωσε από τα ταμεία της χάρη στην εθελοντική εργασία των οπαδών της η Ουνιόν σύμφωνα με ανακοίνωση της, ήταν αυτό των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μετά από δέκα χρόνια στην δεύτερη κατηγορία η ομάδα του Βερολίνου, μπορεί να στέκεται «όρθια» πλέον οικονομικά και να περηφανεύεται για την παρθενική της άνοδο στα μεγάλα «σαλόνια», όσο και για τις εφετινές της επιδόσεις εντός έδρας, όπου σε σύνολο 18 αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, μέτρησε μόλις μια ήττα (3-1 Πάτερμπορν), ενώ στα άμεσα σχέδια των ανθρώπων του συλλόγου, είναι η ανέγερση νέου σταδίου χωρητικότητας 33.000 το οποίο αναμένεται να στοιχίσει 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως η Ουνιόν γίνεται η 56η διαφορετική ομάδα που συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία του Γερμανικού πρωταθλήματος, ενώ όσον αφορά τα διοικητικά της, κατάφερε να αυξήσει τα εγγεγραμμένα μέλη της σε 15.000 χιλιάδες από 11.000 που ήταν το 2013, έχοντας στον θώκο της προεδρίας από το 2004 μέχρι και σήμερα, τον Ντιρκ Ζιγκλέρ.

Παρασκήνια

Θέματα