Τα πρώτα… τρέιλερ από τους αυριανούς πρωταγωνιστές!

Αρκετοί νεαροί παίκτες (και ένας όχι τόσο... νεαρός) ετοιμάζονται για την πρώτη βουτιά στα βαθιά με τις εθνικές τους ομάδες!

Betfootball 20/03/19 - 19:22

Στους συλλόγους τους έδωσαν τα πρώτα διαπιστευτήρια, «πλήρωσαν» τα πρώτα διόδια που τους αναλογούσαν για την είσοδο στη διεθνή σκηνή και τώρα είναι έτοιμοι για το ντεμπούτο με τις εθνικές τους ομάδες. Τώρα θα προσπαθήσουν να πρωταγωνιστήσουν στο πρώτο διεθνές… τρέιλερ για τα επόμενα που ακολουθούν, αφού όλοι τους αναμένεται να βρίσκονται στην κεντρική σκηνή του ποδοσφαίρου για πολλά χρόνια. Πρόκειται φυσικά για τους πολύ ταλαντούχους παίκτες (κάποιοι από αυτούς είχαν χαρακτηριστεί παιδιά – θαύματα πριν από αρκετά χρόνια), τους οποίους κάλεσαν στις ομάδες τους οι προπονητές των εθνικών και είναι έτοιμοι για το ντεμπούτο με τη φανέλα που ονειρεύεται κάθε πιτσιρικάς. Τη φανέλα τς εθνικής. Ας δούμε μερικούς από αυτούς…

Το πιο λαμπερό διαμάντι της Μπενφίκα

Ο Φερνάντο Σάντος δεν θα μπορούσε να μην καλέσει τον Ζοάο Φέλιξ στην εθνική Πορτογαλίας. Ο 19χρονος στράικερ της Μπενφίκα κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις σε Πορτογαλία και Ευρώπη. Το ξεπέταγμά του ήταν εκπληκτικό και θεωρείται το πιο λαμπερό «διαμάντι¨ της Μπενφίκα, η οποία τον κοστολογεί πάνω από 100εκ. ευρώ. Η τιμή πάντως, δεν αποτρέπει τους Μνηστήρες που κάνουν… ουρά στο «Ντα Λουζ». Στην εθνική θα συναντήσει και τον Κριστιάνο, τον οποίο όπως κάθε Πορτογάλος πιτσιρικάς θαυμάζει και αποτελεί το είδωλό του.

«Να, εκεί είναι και ο Κριστιάνο»!

Στη Σελεσάο από… κόντρα!

Στα 22 του χρόνια και μετά από θητεία σε πολλά κλιμάκια μικρότερων εθνικών, ο Νταβίντ Νέρες είναι έτοιμος για το ντεμπούτο του με την μεγάλη «σελεσάο», αυτή των αντρών! Ο άσος του Άγιαξ έμεινε για λίγο διάστημα μακριά από τις εθνικές της Βραζιλίας, αλλά φέτος βοήθησε και αυτός στο ξεπέταγμα του «Αίαντα». Η εμφάνισή του στα δύο παιχνίδια ήταν το καλύτερο διαβατήριο για την εθνική. Εκεί πάντως, βρέθηκε από… κόντρα, καθώς κάλυψε το κενό του Βινίσιους Τζούνιορ (που επίσης δεν έχει παίξει με την Αντρών) που τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον… Άγιαξ!

«Από μικρός φαινόμουνα…»

Το νέο καμάρι της Ρώμης!

Ο ιταλικός Τύπος (και όχι μόνο) ψάχνουν ακόμα απαντήσεις (έστω μία, έστω μισή πειστική) στο ερώτημα «τι σκεφτόταν ο Σπαλέτι και όλη η Ίντερ όταν τον έδινε στην Ρόμα μαζί με δεκάδες εκατομμύρια για να πάρει τον Ναϊνγκολάν»! Ναι, καλός και χρυσός ο «Νίντζα», αλλά για να τον πάρεις, δεν δίνεις ως συμπλήρωμα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Αυτό το ταλέντο δεν είναι άλλο από τον Νικολό Ζανιόλο! Στα 19 του χρόνια, ο Ζανιόλο έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στη φετινή σεζόν. Στην πολύ ασταθή Ρόμα, ο Ζανιόλο είναι υπόδειγμα σταθερότητας και δεν έχει διστάσει να παίξει ηγετικό ρόλο. Ο Ζιντάν τον έχει στο μπλοκάκι του για τη νέα Ρεάλ που θέλει να χτίσει, η Ρόμα τον κοστολογεί (προς το παρόν) γύρω στα 60εκ. ευρώ και οι ενδιαφερόμενοι αυξάνονται. Στο μεταξύ, ο Ναϊνγκολάν μαλώνει με τον Σπαλέτι…

Ο Μαντσίνι συνεχίζει τη διαδικασία ανανέωσης της εθνικής Ιταλίας και πήρε μαζί του ξανά τον Μόιζε Κιν, τον εντυπωσιακό, 19χρονο φορ της Γιουβέντους, αλλά αυτή τη φορά άφησε εκτός τον Σάντρο Τονάλι.

«Περιμένω να μεγαλώσει λίγο και ο Τονάλι μπας και δούμε ξανά άσπρη μέρα»

Η επόμενη μέρα της Γερμανίας

Η ανακοίνωση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για τον αποκλεισμό των Τόμας Μίλερ, Ματς Χούμελς και Ζερόμ Μπόατενγκ έπεσε σαν… βόμβα στην Μπουντεσλίγκα και όλοι περίμεναν τις κλήσεις του τεχνικού της εθνικής Γερμανίας. Αρκετοί από τους νέους αστέρες του γερμανικού ποδοσφαίρου είχαν ήδη βιώσει το βάπτισμα του πυρός και έτσι μόνο ένας από τους παίκτες έμπαινε στην εθνική για πρώτη φορά. Αυτός ήταν ο Μαξιμίλαν Εγκεστάιν της Βέρντερ Βρέμης. Ο 23χρονος αμυντικός μέσος έχει προϋπηρεσία στις μικρότερες εθνικές και τώρα κάνει το μεγάλο βήμα. Πρόκειται για έναν… Γερμανό αμυντικό μέσο, δυναμικό, καλό στην τακτική, με προσήλωση στα αμυντικά καθήκοντα, αλλά και έφεση στην οργάνωση του παιχνιδιού από το πρώτο μισό του γηπέδου. Στην μεγάλη εθνική θα περιμένει και τον μικρότερο αδερφό του, τον Γιοχάνες, που πρωταγωνιστεί τόσο στην Βέρντερ, όσο και στις μικρότερες εθνικές.

«Ψάχνω τον αδερφό μου για ένα- δύο»

Η… μεταγραφάρα της εθνικής Αγγλίας!

Έπαιξε στις μικρές εθνικές της Ιρλανδίας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε και στην εθνική Αντρών, αλλά σε… φιλικό. Κάτι που του άφηνε ακόμα ανοιχτό το δικαίωμα επιλογής. Έτσι, ο Ντέκλαν Ράις επέλεξε την εθνική Αγγλίας, στην οποία είχε επίσης δικαίωμα να αγωνιστεί. Με τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στην Γουέστ Χαμ, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ και όλη η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας προσπάθησαν να τον πείσουν και τα κατάφεραν. Ο Ράις είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους μέσους των αγγλικών γηπέδων και με… πόνο καρδιάς (όπως εξήγησε ο ίδιος) επέλεγε τα «λιοντάρια», με τα οποία έχει σαφώς πολλές περισσότερες πιθανότητες μεγάλης διάκρισης.

«Μεταγραφάρα»!

Από τη δεξαμενή της Ντόρτμουντ

Ο Τζέιντον Σάντσο κλέβει την παράσταση. Ο Χακίμι είναι ήδη από τους ηγέτες της εθνικής Μαρόκου. Η πλούσια δεξαμενή της Ντόρτμουντ όμως, δεν σταματάει εδώ… Στην ομάδα του Λουσιέν Φαβρ παίζει σημαντικό ρόλο φέτος και ο Γιακούμπ Μπρουν Λάρσεν! Η Ντόρτμουντ πήρε τον 20χρονο Δανό πριν από… τέσσερα χρόνια από την Λίνγκμπι και φέτος είναι πλέον από τα αστέρια της ομάδας. Έχει και αυτός θητεία σε όλα τα μικρότερα κλιμάκια και τώρα είναι έτοιμος να μπει στην παρέα των Έρικσεν, Λάρσεν κ.α., έχοντας περάσει και από την εθνική ομάδα που εκπροσώπησε την Δανία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.

Η δικαίωση

Ο Χάιμε Μάτα δεν είναι στο ξεκίνημα της καριέρας του. Δεν είναι καν ούτε στα μέσα της διαδρομής. Είναι μάλλον στην τελική ευθεία. Αυτό όμως, δεν αποτελεί εμπόδιο. Ο 31χρονος Ισπανός φορ οδηγεί την Χετάφε σε μία εκπληκτική σεζόν και ο Λουίς Ενρίκε του έστειλε το προσκλητήριο για τους «φούριος ρόχας»! Ντεμπούτο στα 31 για τον Μάτα που αποτελεί ένα τεράστιο παράδειγμα δικαίωσης!

«Τρεις δεκαετίες συμπλήρωσα για να παίξω στην εθνική»!

Παρασκήνια

Θέματα