Φινάλε για την πρώτη γυναίκα διαιτητή της Μπουντεσλίγκα

Την απόφασή της να κρεμάσει την… σφυρίχτρα της ανακοίνωσε η Μπιμπιάνα Στάινχαους, διευθύνοντας για τελευταία φορά στον τελικό του γερμανικού Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ. Η 41χρονη αστυνομικός ήταν η πρώτη γυναίκα διαιτητής που… σφύριξε ανδρικό αγώνα σε επαγγελματικό επίπεδο στις 21 Σεπτεμβρίου 2007, και την αναμέτρηση της Χόφενχαϊμ με την Πάντερμπορν για την Τσβάιτε Λίγκα. Στις 10 Αυγούστου 2008 έγινε η πρώτη γυναίκα που διεύθυνε ματς για το Κύπελλο Γερμανίας (Νόιστρελιτζ – Μόναχο 1860) και στο 2017 ανέβηκε στην Μπουντεσλίγκα. Η Στάινχαους σφύριξε 23 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας, 92 στην Τσβάιτε Λίγκα, 64 στην 3η κατηγορία και 13 στο Κύπελλο.

Αναφερόμενη στην απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, η Μπιμπιάνα Στάινχαους σχολίασε: «Όπως πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, έτσι και εγώ σκέφτηκα κάποια πράγματα. Θα αναφερθώ με περισσότερες λεπτομέρειες για την απόφασή μου το επόμενο διάστημα».

Ο πρόεδρος της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Φριτζ Κέλερ μιλώντας για την αποχώρηση της Στάινχαους, σχολίασε: «Στο μέλλον, το γερμανικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να συνεχίσει όχι απλά χωρίς μία εξαιρετική ρέφερι, αλλά και χωρίς μία σπουδαία προσωπικότητα και πρωτοπόρο σε έναν ανδροκρατούμενο χώρο».

Παρασκήνια

Θέματα