Χάσμα γενεών ανάμεσα σε Χάινκες και Νάγκελσμαν

Χάσμα γενεών στην σημερινή αναμέτρηση της Μπουντεσλίγκα ανάμεσα σε Μπάγερν Μονάχου και Χόφενχαϊμ, όπου ποτέ ξανά δεν έχουν τεθεί αντιμέτωποι δύο τεχνικοί, με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας.

42 χρόνια χωρίζουν τον 72χρονο Χάινκες από τον 30χρονο Νάγκελσμαν, με την μεταξύ τους διαφορά να αποτελεί ρεκόρ για δύο αντίπαλους τεχνικούς στην πρώτη κατηγορία της Γερμανίας.

Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι, το πώς ο Χάινκες πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 1979, οκτώ χρόνια πριν καν γεννηθεί ο σημερινός αντίπαλός του, ενώ στην σημερινή ηλικία του Νάγκελσμαν, ο νυν τεχνικός της Μπάγερν ήταν ακόμα παίκτης της Γκλάντμπαχ και είχε πετύχει 27 γκολ στο πρωτάθλημα τη σεζόν 1974-75.

Ωστόσο, ο Χάινκες μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον τεχνικό της Χόφενχαϊμ, τονίζοντας πως «Ο Νάγκελσμαν έχει δώσει στην ομάδα του ένα διαφορετικό πρόσωπο και πρέπει να τον χειροκροτήσεις γι’ αυτά που έχει καταφέρει. Αποτελεί έμπνευση και για τους υπόλοιπους που θέλουν να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο. Όμως είναι προπονητής μόλις δύο χρόνια. Ακόμα και ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής πρέπει να αποδείξει την αξία του κατά την διάρκεια των χρόνων για να ανέβει στην κορυφή. Το ίδιο ισχύει και για τους προπονητές. Στην ηλικία του έβαζα ακόμα 27-30 γκολ τον χρόνο, όμως ξεκίνησα κι εγώ νωρίς την προπονητική στα 34 και ακόμα οι παίκτες με θεωρούσαν συμπαίκτη τους. Όλα εξαρτώνται από το πώς παρουσιάζεις τον εαυτό σου».

Ενώ ο 30χρονος κόουτς της Χόφενχαϊμ, απάντησε «Βασικά, έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εμένα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει».

Παρασκήνια

Θέματα