Η… τιμιότητα της Μπάγερν!

Οι Βαυαροί καυτηριάζουν τις πολύ ακριβές μεταγραφές των αντιπάλων τους και οι πράξεις τους συμβαδίζουν απόλυτα με τα λόγια

Betfootball 4/08/18 - 19:44

Από πέρυσι το καλοκαίρι ακόμα, ο Ρουμενίνγκε, ο Χένες και άλλα στελέχη της Μπάγερν έκαναν λόγο για… «τρέλα». Τρέλα που δίνονται τόσα χρήματα για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών και τα ποσά που σπαταλούν οι ομάδες. Μόλις πριν από λίγες μέρες, ο Ρουμενίνγκε δεν δίστασε να κατηγορήσει την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μάντσεστερ Σίτι, τις οποίες χαρακτήρισε… υπαίτιες για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στις ποδοσφαιρικές αγορές.

Η Μπάγερν, πάντως, δεν μένει στα λόγια… Η καλή μεταγραφική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά και το… κουμάντο που κάνει στην γερμανική αγορά, έχοντας τον πρώτο λόγο για όλα τα μεγάλα ταλέντα του γερμανικού ποδοσφαίρου, της επιτρέπουν να μένει σε κορυφαίο επίπεδο χωρίς τρελά έξοδα. Τον Ιανουάριο έκλεισε τον Γκορέτσκα… προκαταβολικά για το φετινό καλοκαίρι, χωρίς να δώσει ούτε  ευρώ, ενώ  κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ απέκτησε (πάλι… προκαταβολικά για το επόμενο καλοκαίρι) τον Μπεντζαμίν Παβάρ. Για να πάμε λίγο πιο πίσω, πέρυσι το καλοκαίρι πήρε στο Μόναχο τον Χάμες Ροντρίγκες με μία συμφωνία που δεν την πίστευαν όσοι έδιναν στη Ρεάλ 60 και 70εκ. ευρώ.

Η Μπάγερν, όμως, έδειξε… τιμιότητα και στην πώληση του Αρτούρο Βιδάλ. Ο Χιλιανός πάει στην Μπαρτσελόνα με… 20εκ. ευρώ (σύμφωνα με τους  Γερμανούς είναι 25 συν τρία με τη μορφή μπόνους), χρήματα με τα  οποία παίρνουν μεταγραφή πλέον οι απλά «καλοί». Το συμβόλαιο του Βιδάλ με την Μπάγερν έληγε το επόμενο καλοκαίρι, αλλά εάν η Μπάγερν επέλεγε να ακολουθήσει έναν… πλειστηριασμό με τις ομάδες που ήθελαν τον Χιλιανό, τότε είναι σίγουρο ότι θα έπαιρνε πολλά περισσότερα χρήματα. Έναν χρόνο πίσω, έδινε τον Ντάγκλας Κόστα στη Γιουβέντους με 40εκ. ευρώ. Εάν ήταν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, ο διεθνής Βραζιλιάνος θα κόστιζε με τα σημερινά δεδομένα… 60-70 εκ. ευρώ.

Ακόμα και στα 31 του, ο Βιδάλ αξίζει (και κοστίζει) αρκετά περισσότερα από παίκτες που κόστισαν πέρυσι και φέτος περίπου 50εκ. ευρώ. Η Μπάγερν απέφυγε να ακολουθήσει την τρέλα και ως εκ τούτου έχει κάθε δικαίωμα να… γκρινιάζει.

Παρασκήνια

Θέματα