Αγνοείται η «λευκή» ισοπαλία στο Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν

Αήττητη απέναντι σε νεοφώτιστες ομάδες η Λειψία (14-3-0)

BetFootball 2/01/21 - 12:54

Με επτά αναμετρήσεις επιστρέφει στην αγωνιστική δράση η Μπουντεσλίγκα με το ντέρμπι στην Βόρεια Ρηνανίας-Βεστφαλία ανάμεσα σε Μπίλεφελντ-Γκλάντμπαχ, το Στουτγάρδη-Λειψία, το Χόφενχαϊμ-Φράιμπουργκ και το Αϊντραχτ-Λεβερκούζεν, να είναι τα ματς με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το σημερινό πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής. Αμφίρροπες μάχες σε Κολωνία και Βρέμη, όπου οι «τράγοι» υποδέχονται την Άουγκσμπουργκ και η Βέρντερ την Ουνιόν αντίστοιχα, ενώ κοντά στο να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα βρίσκεται η Σάλκε, αν ηττηθεί από την Χέρτα στο Βερολίνο. Οι «βασιλικοί μπλε» παραμένουν δίχως νίκη για 29 ματς πρωταθλήματος και αν δεν σημειώσουν κάποια νίκη στα δύο ματς που ακολουθούν με το σημερινό, θα πιάσουν την Τασμανία (31 σερί ματς δίχως νίκη). Εντυπωσιακό ρεκόρ για την Λειψία κόντρα σε νεοφωτιστες, καθώς οι «ταύροι» δεν έχουν ηττηθεί ποτέ από ομάδα που προβιβάστηκε στην ανώτερη κατηγορία (14-3-0). Καμία «λευκή» ισοπαλία ανάμεσα σε Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και Λεβερκούζεν σε σύνολο 70 αναμετρήσεων στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα. Ενώ αήττητη κόντρα στην Κολωνία παραμένει η Άουγκσμπουργκ (5-6-0).

 

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ-ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ (16:30): Αποχαιρέτησε το 2020 με άσχημο τρόπο, καθώς αποκλείστηκε από την συνέχεια του Κυπέλλου, χάνοντας στην διαδικασία των πέναλτι με 7-6 από την Γκρόιτερ Φιρτ. Είχε προηγηθεί η νίκη 2-1 επί της Γκλάντμπαχ στο πρωτάθλημα. Αν η Χοφενχάιμ κερδίσει σήμερα την Φράιμπουργκ, θα σημειώσει για δεύτερη φορά φέτος, δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα. Νοκ-αουτ οι Γκριλιτς, Γκάιγκερ, όπως και Νορντβαιντ, ενώ τιμωρημένος είναι ο Πος. Δύσκολα ξανά ο Καντεραμπεκ, ενώ σταθερά εκτός μένουν οι Σταφυλιδης, Μπίσακσιτς και Χίμπνερ. Στα θετικά, πως επιστρέφει ο Σαμασέκου. 11/13 αμφίσκορα στο φετινό πρωτάθλημα. Από την πλευρά της Φράιμπουργκ αν και ξεκίνησε μουδιασμένα, με την εικόνα της στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές (3-2-0), έδειξε πως είναι ανώτερη ποιοτικά και αγωνιστικά από τις υποψήφιες για υποβιβασμό. Έκλεισε ωστόσο την χρονιά με αποκλεισμό (1-0) από την Στουτγάρδη στο Κύπελλο. Πλήρης αγωνιστικά, καθώς εκτός παραμένουν οι μακροχρόνια απόντες, Φλεκεν και Χαμπερερ. 9/13 σκόραρε πρώτη στο πρωτάθλημα φέτος. 17/23 αμφίσκορα ανεξαρτήτου διοργάνωσης κόντρα στην Χοφενχάιμ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1 (2,15). 

 

ΑΪΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚ.-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (16:30): Το 2-0 επί της Άουγκσμπουργκ ήταν η πρώτη νίκη της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης μετά από εννιά σερί αγωνιστικές, όπου αγνοούσε το τρίποντο(0-7-2). Εξέτισε και τέθηκε στην διάθεση των «αετών» ο Αμπραχαμ, τιμωρημένος ο Ρόντε, ενώ σταθερά εκτός μένει ο Ατσε. 19-4-13 η προϊστορία κόντρα στην Λεβερκούζεν, εντός έδρας. Δέχεται γκολ στα τελευταία 12 σερί εντός έδρας. Σε 70 συναντήσεις τους στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα Αϊντραχτ και Λεβερκούζεν δεν έφεραν ποτέ ισοπαλία 0-0. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G/G & OVER 2,5 (2,11).

 

ΚΟΛΩΝΙΑ-ΑΟΥΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (16:30):  Σοβαρό επιθετικό πρόβλημα για την Κολωνία, με τους «τραγους» να ποντάρουν στην επιστροφή του Μοντεστ στην αγωνιστική δράση, προκειμένου να λυθεί το επιθετικό πρόβλημα. Έκλεισε την χρονιά με νίκη 1-0 επί της Όσναμπρικ στο Κύπελλο. Εκτός αποστολής ο Γιάκομπς ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση. Σταθερά εκτός ο Άντερσον, ενώ τέθηκε στην διάθεση της ομάδας ο Τσίχος. 2-4-2 η προϊστορία απέναντι στην Αουγκσμπουργκ. Χωρίς νίκη στους 12 τελευταίους εντός έδρας αγώνες της στο πρωτάθλημα (0-5-7). Αποχαιρέτησε το 2020 με δύο ήττες η Άουγκσμπουργκ η οποία στο πρωτάθλημα ηττήθηκε με 2-0 κόντρα στην Αϊντραχτ, όπου ωστόσο πάλεψε για κάτι καλύτερο. Ήττα με 3-0 στο Κύπελλο από την Λειψία, όπου δεν δημιούργησε καμία απειλή. Ξανά εκτός οι Φράμπεργκερ και Φινμπόγκανσον, επιστρέφει ο Χαν. Αήττητη κόντρα στην Κολωνία (5-6-0). 8/15 γκολ φέτος η Άουγκσμπουργκ τα έχει σημειώσει μετά το 75′. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1 (2,25).

 

ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡ.-ΟΥΝΙΟΝ Β. (16:30): Ονειρικό κλείσιμο της χρονιάς για την Βέρντερ η οποία αρχικά επικράτησε στο 90′ με 1-0 της Μάιντς για την μάχη της ουράς, ενώ στο κύπελλο επιβλήθηκε άνετα με 3-0 του Ανόβερο. Σημαντικές επιστροφές των Σελκε και Μπιτενκούρ στην αποστολή αναμένεται και ο Φίλγκρουγκ, ενώ εκτός μένουν οι Ράσιτσα και Βολτεμάντε. Δύο μόνο νίκες στα τελευταία 22 εντός έδρας ματς (2-6-15). Εντυπωσιακή εικόνα μέσα στο 2020 από την Ουνιόν η οποία κέρδισε την Ντόρτμουντ (2-1),κοίταξε στα ίσα (1-1) την Μπάγερν και ηττήθηκε σε μόλις ένα από τα δώδεκα ματς που έδωσε στο πρωτάθλημα. Μοναδική παραφωνία ο αποκλεισμός από το Κύπελλο μετά την ήττα 3-2 από την Πάτερμπορν. Εκτός σταθερά οι Γκέντνερ, Κρούζε, Ούζα και Σλότενμπεργκ, επιστρέφει ο Ινγκβαρσεν. 10/13 ματς φέτος η Ουνιόν σκόραρε πρώτη, ενώ στο πρώτο τέταρτο των αγώνων η ομάδα του Βερολίνου έχει σκοράρει 7 γκολ, δίχως να δεχθεί κανένα. Δέχεται γκολ για δώδεκα σερί εκτός έδρας ματς. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G/G (1,75).

 

ΜΠΙΛΕΦΕΛΝΤ-ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ (16:30):  Ντέρμπι της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Κλασικό ντέρμπι ουράς κόντρα στην Σάλκε η Μπίλεφελντ κατάφερε να το πάρει, επικρατώντας με 1-0, χάρη σε γκολ του καπτεν Κλος (53′). Σταθερά εκτός οι Νίλσον και Βογκλσαμερ. 4-3-9 η εντός έδρας προϊστορία κόντρα στην Γκλάντμπαχ. 9/13 ματς δέχθηκε πρώτη γκολ, ενώ έχει τις λιγότερες τελικές στην κατηγορία. Από πλευράς Γκλάντμπαχ τα πράγματα δεν κύλησαν καλά στα τελευταία επτά ματς, καθώς σε αυτό το διάστημα επικράτησε μόνο της ουραγού, Σάλκε (1-4-2). Στο τελευταίο ωστόσο επίσημο ματς για το 2020 επικράτησε εύκολα με 5-0 της Ελβεσμπεργκ επικυρωνοντας το εισιτήριο για την 3η φάση του Κυπέλλου. Επιστρέφει ο Πλεα, έτοιμος και ο Χόφμαν, ενώ ξεπέρασε τον κορωνοϊο ο Μπενσεμπαινι και αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Τιμωρημένος ο Τουράν, αμφίβολος ο Τραορέ. Αναμένεται μεταγραφική ενίσχυση. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2 (1,70).

 

ΧΕΡΤΑ-ΣΑΛΚΕ (19:30): Με συντριβή 4-1 στο Φράιμπουργκ αποχαιρέτησε το 2020 η Χέρτα. Νέα απώλεια ο Μπογιατα, ενώ εκτός μένει και ο Λεκι, αλλά και ο μακροχρόνια απών, Ασκασιμπαρ. 23-7-14 η εντος έδρας προϊστορία απέναντι στην Σάλκε. Στα τελευταία 23 ματς κόντρα στους «βασιλικούς μπλε» η Χέρτα σημείωσε μόλις τρεις νίκες. Την χειρότερη πορεία της στο πρωτάθλημα πραγματοποιεί η Σάλκε με τους «βασιλικούς μπλε» να βρίσκονται στην τελευταία θέση της κατάταξης. Στα θετικά, πως επιβλήθηκε με 3-1 της Ουλ στο κύπελλο και προκρίθηκε στην 3η φάση της διοργάνωσης. Τρεις σημαντικοτατες επιστροφές με τους Ουτ, Καμπακ και Ρένοφ να τίθενται στην διάθεση της ομάδας του Γκελζενκίρεν. Εκτός οι Σανέ, Μασκαρέλ, Λουντεβικ και Πασιένσια. Δέχεται γκολ για 25 σερί ματς πρωταθλήματος, ενώ έμεινε άσφαιρη σε επτά ματς φέτος, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας. Αν δεν κερδίσει κανένα από τα δύο επόμενα ματς, θα ισοφαρίσει το χειρότερο ρεκόρ όλων των εποχών στην κατηγορία, το οποίο κατέχει η Τασμανία (31 σερί ματς, δίχως τρίποντο). ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1 (1,70).

 

ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ-ΛΕΙΨΙΑ (21:30):  Στο  τελευταίο ματς για το 2020 η Στουτγάρδη επικράτησε με 1-0 της Φράιμπουργκ, σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης στην 3η φάση του Κυπέλλου. Αμφίβολος ο Ντίνταβι ο οποίος ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο γόνατο. Έτοιμος ο Μαυροπάνος που ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του με την Στουτγάρδη. Δεν έχουν κερδίσει ποτέ την Λειψία (0-1-3). Τα 26 γκολ που έχει σημειώσει φέτος και οι τρεις ήττες στα 13 πρώτα ματς πρωταθλήματος, αποτελούν την καλύτερη επίδοση των Σουηβών τα 14 τελευταία χρόνια. Στο ματς κόντρα στην Βόλφσμπουργκ η Στουτγάρδη έμεινε άσφαιρη για πρώτη φορά φέτος. Έχει τα περισσότερα γκολ (9) στο τελευταίο τέταρτο των φετινών αναμετρήσεων στο πρωτάθλημα. Παρά την εκτός πλάνου «λευκή» ισοπαλία κόντρα στην Κολωνία η πορεία της Λειψίας και φέτος, δείχνει πως οι «ταύροι» αποτελούν την μοναδική σοβαρή απειλή για την Μπάγερν. Στα τελευταία δώδεκα ηττήθηκε μόνο από την Παρί (8-3-1). Στο κύπελλο η Λειψία προκρίθηκε άνετα μετά την νίκη με 3-0 επί της Αουγκσμπουργκ. Εκτός οι Νκουκού, Κλάιφερτ και Κονατέ, σταθερά εκτός οι Λάιμερ και Χενδρικς, ενώ αμφίβολος είναι ο Μουκιελε. Έτοιμος ο Κλόστερμαν, επέστρεψε στις προπονήσεις ο Χουάγκ. 14-3-0 το αήττητο σερί που τρέχει η Λειψία απέναντι σε νεοφωτιστες. Ρεκόρ συλλόγου για την Λειψία τα 9 γκολ που δέχθηκε φέτος στις 13 πρώτες αγωνιστικές. Κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα σε έξι αναμετρήσεις φέτος, τις περισσότερες από κάθε άλλο αντίπαλο. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2 (1,90).

 

Παρασκήνια

Θέματα