Η… αύρα του Ρικάρντο, η φορμαρισμένη Σαραγόσα και το ισπανικό Over που προκαλεί

Southern 16/09/18 - 12:15

H Μπορντό είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες στο γαλλικό ποδόσφαιρο αλλά τα τελευταία χρόνια αδυνατεί να ακολουθήσει τη Λυών, την Παρί Σεν Ζερμέν και την Μονακό, καθώς υστερεί οικονομικά.

Φέτος αντιμετώπισε προβλήματα πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν με τον ιδιόρρυθμο Γκουστάβο Πογιέτ που δεν σηκώνει… μύγα στα σπαθί του να έρχεται σε ρήξη με τη διοίκηση και να αποχωρεί, αφήνοντας τους «Γιρονδίνους» χωρίς προπονητή.

Οι επαφές με τον Τιερί Ανρί δεν κατέληξαν κάπου, με τον άλλοτε Γάλλο σούπερ σταρ να.. ξεφωνίζει τη διοίκηση ότι δεν διαθέτει χρήματα για μεταγραφές κι έτσι προτιμήθηκε η λύση του παλιού γνώριμου Ρικάρντο Γκόμες, που μετά τη σπουδαία ποδοσφαιρική του καριέρα έκανε στροφή στην προπονητική.

Ο 53χρονος Βραζιλιάνος τεχνικός ήταν εκείνος που ουσιαστικά οδήγησε την Μπορντό στην κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος που πήρε το 2009. Μπορεί να μην βρισκόταν εκείνη τη σεζόν στον πάγκο, έχοντας προτιμήσει το πιο… παχυλό συμβόλαιο της Μονακό, ήταν όμως αυτός που δημιούργησε την ομάδα του τίτλου, φτιάχνοντας κομμάτι, κομμάτι το ρόστερ τα προηγούμενα χρόνια. Αυτός έφερε στο σύλλογο ποδοσφαιριστές όπως ο Τσαμάκ, ο Καβενάγκι και ο Ζούσι, βάζοντας τις βάσεις για τις διακρίσεις που ακολούθησαν.

Το ποδόσφαιρο, βέβαια, έχει αλλάξει στα 11 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την ημέρα που αποχώρησε, ωστόσο η… αύρα του και μόνο πιθανώς και να αρκεί για να έρθει η δεύτερη φετινή νίκη κόντρα στη Νιμ που θα παραταχθεί με σημαντικές απουσίες στο «Ατλαντίκ». Ο «άσος» της Μπορντό κρίνεται αρκετά ικανοποιητικός στο 1,90.

Η Σαραγόσα έχει πάρει φόρα, καθώς την τελευταία εβδομάδα σημείωσε δύο σπουδαίες νίκες σε Β’ Ισπανίας και Κύπελλο και ταξίδεψε με την ψυχολογία στα ύψη στην Αλμερία, για την αναμέτρηση με την τοπική ομάδα. Σε μαύρο… χάλι οι γηπεδούχοι που έχουν δεχθεί γκολ σε όλα τους τα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, δεν βλέπουμε με ποιον τρόπο θα καταφέρουν να σταματήσουν τους φορμαρισμένους Αραγόνες και το «διπλό» στο 2,40 προκαλεί.

Η Γρανάδα παιχνίδια με παιχνίδι σκοράρει όλο και πιο εύκολα και στην έδρα της παίζει πάντα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η νεοφώτιστη Ράγιο Μαχαδαόντα έκανε την έκπληξη μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο αποκλείοντας τη Λας Πάλμας και δείχνει και αυτή εξίσου… ζεστή. Είναι μάλλον υπερβολικό να πληρώνει 2,22 το Over στη μεταξύ τους αναμέτρηση, γιατί οι πιθανότητες εμφάνισής του είναι σαφώς πολύ περισσότερες από όσες υποδεικνύουν οι αποδόσεις.

 

H ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16/9)

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΝΙΜ (18.00)    1          1,90

ΑΛΜΕΡΙΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ (19.30)    2          2,36

ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΑΧΑΔΑΟΝΤΑ        Over 2,5          2,22

Παρασκήνια

Θέματα