Με στήριγμα τους γηπεδούχους

Νικολαΐδης 18/03/23 - 23:14

Τρεις από τις τέσσερις επιλογές μας επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο, χαρίζοντας μας απόδοση 4,44. Συγκεριμένα επιβεβαίωθηκε ο άοσς (1,55) της Μίντλεσμπρο, τον άσο (1,55) της Μπορντό και τον άσο (1,85) της Ντάρμσταντ. Τετράδα ρίσκου η οποία αποτελείται από ισάριθμους άσος συνολικής απόδοσης 23,00 ξεχώρισα από το σημερινό πρόγραμμα.

Χετάφε και Σεβίλλη κοντράρονται στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβιζιόν. Σπουδαία εμφάνιση στην Καντίθ, με την οποία έμεινε στο 2-2 η Χετάφε και αύξησε το αήττητο σερί της σε δύο αγωνιστικές. Είχε προηγηθεί η νίκη (3-2) επί της Χιρόνα, με τους συγκεκριμένους τέσσερις πόντους, να διατηρούν την Χετάφε στο παιχνίδι της παραμονής. Μόλις έναν βαθμό μακριά από τις θέσεις που την διατηρούν στην κατηγορία, με την ομάδα της Μαδρίτης να δείχνει διάθεση να συνεχίσει τις εξαιρετικές εμφανίσεις της, μετρώντας μόλις μία ήττα στα πέντε τελευταία. Από την μεριά της η Σεβίλλη επικράτησε με 2-1 της Αλμερία, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα στην μάχη για παραμονή. Μεσοβδόμαδα, ηττήθηκε με 1-0 από την Φενέρμπαχτσε στον μεταξύ τους επαναληπτικό της φάσης των “16” του Γιουρόπα Λιγκ, πήρε ωστόσο την πρόκριση στην επόμενη φάση, καθώς είχε επικρατήσει με 2-0 στον πρώτο αγώνα. Με αρκετή κούραση στα πόδια από την υπερπροσπάθεια της για συνέχεια της παρουσίας της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την σωτηρία, γεγονός που θεωρώ θα την επηρεάσει στον σημερινό κρίσιμο, αγώνα. Ο άσος, είναι η επιλογή μου.

Την Βερόνα φιλοξενεί η Σαμπντόρια στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής του Καμπιονάτο. Ντέρμπι ουραγών με την γηπεδούχο να βρίσκεται στην τελευταία θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς, ενώ η δεύτερη μία κάτω από αυτές της παραμονής, έχοντας 19 βαθμούς. Το πάλεψε απέναντι στην Γιουβέντους από την οποία βρέθηκε πίσω με δύο γκολ στο 26’ για να ισοφαρίσει σε 2-2 στο 32’ η Σαμπντόρια, γνωρίζοντας τελικά την ήττα (4-2) με δύο γκολ στο 62’ και τις καθυστερήσεις του αγώνα. Έντεκα σερί αγώνες δίχως νίκη για τους Γενοβέζους οι οποίοι βρήκαν τα γκολ, συνέχισαν ωστόσο να παρουσιάζουν αδυναμίες αμυντικά, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολύ κοντά στον υποβιβασμό. Από την πλευρά της η Βερόνα έμεινε στο 1-1 απέναντι στην Μόντσα και πήρε τον δεύτερο βαθμό της στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Πέντε πόντους μακριά από τις θέσεις της παραμονής, με την εικόνα της στο δεύτερο γύρο να κρίνεται εξαιρετική, δίνοντας της την ώθηση για το δύσκολο έργο της παραμονής. Το διπλό, αξίζει το ρίσκο.

Το μεγάλο ντέρμπι της Αθήνας ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της πρεμιέρας της φάσης των πλεϊ-οφ στον όμιλο του πρωταθλητή στην Σούπερ Λιγκ. Η ήττα (3-1) από τον Ολυμπιακό στην Νέα Φιλαδέλφεια έριξε την ΑΕΚ από την κορυφή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος δίνοντας το δικαίωμα στον σημερινό της αντίπαλο, να πάρει την πρωτιά. Μονόδρομος η επιστροφή στα τρίποντα για την “Ένωση” η οποία δεν θέλει με τίποτα να σκέφτεται το ενδεχόμενο πως μπορεί για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, να αφήσει βαθμούς. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και κατάφερε έτσι να κλειδώσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια. Αρκετά κουρασμένος, αλλά με δίψα διάκρισης μπαίνει στα πλεϊ-οφ με την ψυχολογία στα ύψη στοχεύοντας να διατηρηθεί μέχρι τέλους στην κορυφή. Αμφίρροπη μάχη, θεωρώ ωστόσο πως η ΑΕΚ δύσκολα θα αφήσει βαθμούς ξανά σε εντός έδρας ματς και θα ρισκάρω στον άσο.

Την Φέγενορντ υποδέχεται ο Αγιαξ στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Ερεντιβίζιε. Ακόμα μια μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη (4-2) στην έδρα της Χέρενφεν για τον Άγιαξ ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται τρεις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο, αντίπαλο της. Προερχόμενη από τέσσερις συνεχόμενες νίκες η ομάδα του “Αίαντα”, ο οποίος ποντάρει στην δύναμη της έδρας ώστε να πάρει το τρίποντο και να πιάσει στην κορυφή την αντίπαλο της. Από την μεριά της η Φέγενορντ έρχεται με άγριες διαθέσεις στον σημερινό αγώνα, λίγες ημέρες μετά την εκκωφαντική νίκη 7-1 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ για τον μεταξύ τους επαναληπτικό του Γιουρόπα Λιγκ (1-1 πρώτος αγώνας). Αήττητη για 20 σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ποντάρει στο σερί που έχτισε αλλά και την ψυχολογία της, ώστε να συνεχίσει να βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή. Δύσκολη αναμέτρηση όσων αφορά τα σημεία, ωστόσο θα ρισκάρω στον άσο, ποντάροντας στην ποιότητα του Άγιαξ και την πίεση που αυτή την στιγμή επιβαρύνει περισσότερο την Φέγενορντ.

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1 1,85

ΧΕΤΑΦΕ-ΣΕΒΙΛΛΗ 1 2,90

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ-ΒΕΡΟΝΑ 2 2,45

ΑΓΙΑΞ-ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ 1 1,75

Παρασκήνια

Θέματα