Ομάδα έδρας η Ντιζόν, ανεβασμένη… η Ρεν

Με υπηρεσιακό η Νανσί κόντρα στη Μπρεστ, εκτός ο Λαμκέλ Ζε στη Νιορ για πειθαρχικούς λόγους

BetFootball 26/01/18 - 12:55

Με το παιχνίδι ανάμεσα στη Ντιζόν και τη Ρεν ανοίγει την Παρασκευή η αυλαία στην 23η αγωνιστική του Σαμπιονά, ενώ στη β’ κατηγορία η Νανσί θα παίξει κόντρα στη Μπρεστ, έχοντας υπηρεσιακό τεχνικό στον πάγκο της. Προσοχή και στο ματς της Λανς με την Ορλεάν, η γηπεδούχος έχει ανέβει και με τις μεταγραφές που έχει κάνει, ενώ στο γήπεδο αναμένονται πάνω από 20.000 χιλιάδες φίλαθλοι. Εκτός αποστολής ο Λαμκέλ Ζε στη Νιορ για πειθαρχικούς λόγους!

ΝΤΙΖΟΝ-ΡΕΝ (21:45): Πάλεψε η Ντιζόν στο Στρασβούργο, αλλά γνώρισε νέα ήττα (3-2), χάνοντας… έδαφος. Δέχτηκε δυο γκολ με πέναλτι. Το γήπεδο ήταν σε «μαύρα» χάλια. Έξαλλος ο τεχνικός Νταλ’Ογκλιό με τον διαιτητή και για τη μη αναβολή του ματς. Τρέχει σερί 0-1-3, είναι στο +3 από τις επικίνδυνες θέσεις, αναζητά ανάκαμψη! Έχει ματς με γκολ, προέρχεται από 9/10 OVER 2,5. Είναι ομάδα έδρας, εντός έχει 6/7 νίκες της (εκτός μετράει έξι σερί ήττες). Τιμωρημένος για τρίτο αγώνα είναι ο στόπερ Τζιλομπότζι (16/0). Εκτός στα τελευταία ο μέσος Αμαλφιτανό (18/0).
Δεύτερη σερί νίκη πέτυχε η Ρεν, επικράτησε (1-0) της Ανζέ (έμεινε με 10 παίκτες στο 39’) στο ντέρμπι της Βρετάνης. Αυτή τη φορά κράτησε στο α’ ημίχρονο, σκόραρε στο δεύτερο, βλέπει… πεντάδα. Εκτός έχει απώλειες. Ο τεχνικός Σαμπρί Λαμουσί είναι περήφανος για την αντίδραση των παικτών στα συνεχόμενα ματς. Τα 13 τελευταία της γκολ μπήκαν στο β’ μέρος, τα 8/13 μετά το 80’. Εκτός έδρας έχει πέντε σε G/G. Επέτρεψαν οι επιθετικός Καζρί (12/6), μέσος Πρίτσις (4/0), μακροχρόνιος ο αμυντικός Ντιαλό (0). Ο μεσοεπιθετικός Λεά-Σιλικί (20/1) προπονείται με τη β’ ομάδα για λόγους συμπεριφοράς. Για τη Ρεν ακολουθεί μέσα στην εβδομάδα ημιτελικός του Λιγκ Καπ εντός με την Παρί Σεν Ζερμέν.
Το 2012-12 και το 2016-17 η παράδοση έχει 1-0-1 με 1-5 και 3-0. Φέτος στο γήπεδο της Ντζιόν η Ρεν νίκησε 2-1 για το Λιγκ Καπ στις 25/10. Φέτος στον πρώτο γύρο είχαμε 2-2 (ισοπαλία είχαμε και πέρυσι στη Ρεν με 1-1).
ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ (παίζει… μπάλα και το GOAL)

Τέλος ο Ονιόν από τη Νανσί
Παρελθόν αποτέλεσε για τη Νανσί ο τεχνικός Βενσάν Ονιόν, καθώς απολύθηκε μετά τη νέα ήττα με 1-0 εκτός από τη Σοσό (Β’ Γαλλάις). Αποχώρησε μετά από πέντε μήνες, είχε αντικαταστήσει τον Πάμπλο Κορέα τον περασμένο Αύγουστο. Ανέλαβε προσωρινά ο Πατρίκ Γκάμπριελ, η διοίκηση ψάχνει για νέο προπονητή, τον 3ο φετινό και ανακοίνωσε πως θα ανακοινωθεί το όνομά του το Σάββατο. Έχουν γραφτεί τα ονόματα των Ντιντιέ Τολό (πρώην της Σιόν), Πατρίς Λαέρ (είναι στη γυναικεία ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν).

Εκτός ο Λαμκέλ Ζε στη Νιορ
Πρόβλημα τελευταίας στιγμής προέκυψε στη Νιορ, λίγο πριν από τον αγώνα της με την Βαλενσιέν (β’ κατηγορία). Ο επιθετικός Λαμκελ Ζε (έχει έξι γκολ φέτος) έμεινε εκτός αποστολής για το συγκεκριμένο ματς. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την ομάδα του, ο Καμερουνέζος στράικερ έμεινε εκτός για πειθαρχικούς λόγους…

Η καλή πορεία φέρνει χρήμα!
Πρωταγωνιστεί η Παρί στη β’ κατηγορία της Γαλλίας και η πολύ καλή πορεία της έχει προσελκύσει και χορηγούς και ξένους επενδυτές για τον σύλλογο. Οπότε υπάρχει και το ρευστό για να συνεχιστεί η πορεία ανόδου στα «σαλόνια»!

Έχει… αλλάξει και υπάρχουν λόγοι!
Έχει ανακάμψει η Λανς (πέρασε και στο Κύπελλο), και αυτό οφείλεται εκτός των άλλων, στη πνοή που έχει δώσει στον σύλλογο ο νεοαποκτηθείς μπακ/χαφ Τζα Τζετζέ, ο οποίος δίνει βοήθειες. Σημαντική και η επιστροφή του χαφ Σαντόμ (7/0)-ήταν τραυματίας-μετά από 1,5 μήνα. Εντός με την Ορλεάν αναμένονται στο γήπεδο πάνω από 20.000 φίλαθλοι!
Εξέτισαν στο τελευταίο ο αριστερός μπακ Χαζέφ (17/2)-ένα ματς-και ο στόπερ Τσβετίνοβιτς (15/0)-δυο παιχνίδια-. Απέκτησε και τον αμυντικό Γκέρσμπαχ (Ρόζενμποργκ), έρχεται ο μέσος Μεσλούμπ (ελεύθερος/Λοριάν). Έφυγε και ο αμυντικός Ντανκλέρ (Εστορίλ), ψάχνουν ομάδα οι επιθετικός Μααζού (11/1), μέσο Μποστόκ (11/0).

Παρασκήνια

Θέματα