«Πιάνει» κορυφή η Λειψία

Αήττητη όταν υποδέχεται την Αϊντραχτ η Μάιντς

BetFootball 9/01/21 - 13:15

Με έξι αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η 15η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα. Από αυτές, το ζευγάρι Λειψία-Ντόρτμουντ είναι αυτό που ξεχωρίζει, ενώ τεράστιο ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και τα ζευγάρια Μάιντς-Αϊντραχτ, αλλά και Λεβερκούζεν-Βέρντερ. Υπό πίεση η Σάλκε απέναντι στην «διψασμένη» για βαθμούς Χόφενχαϊμ, ενώ η Ουνιόν υποδέχεται την Βόλφσμπουργκ στο πιο αμφίρροπο ματς της ημέρας. Ματς που κρίνει το μέλλον των δύο ομάδων στην Μπουντεσλίγκα πραγματοποιείται στο Φράιμπουργκ, όπου η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τη Κολωνία. 

 

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ-ΒΕΡΝΤΕΡ (16:30): Δίχως ήττα στις δώδεκα πρώτες αγωνιστικές, για να κάνει δύο απανωτές τώρα. Η τελευταία 2-1 από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης την προηγούμενη αγωνιστική σε ένα ματς όπου η Λεβερκούζεν δεν είχε ενέργεια και θα μπορούσε να είχε ηττηθεί με ακόμα μεγαλύτερο σκορ. Στα θετικά οι επιστροφές των Λαρς Μπέντερ και Σιγκναφερν. Με θλάση ο Μπελαραμπί, ενώ εκτός τέθηκε και ο Βαιζερ. Σταθερά εκτός οι Αράνκις, Σβεν Μπέντερ. Σκοράρει πέντε σερί ματς στο πρώτο τέταρτο η Λεβερκούζεν η οποία έχασε μόνο από την Μπάγερν στα τελευταία οκτώ εντός έδρας (5-2-1). Από την άλλη πλευρά η Βέρντερ εμφάνισε τραγικό πρόσωπο σε ακόμα ένα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 στο Βερολίνο από την Ουνιόν. Με μια μόλις νίκη στις έντεκα τελευταίες αγωνιστικές (1-5-5). Νέα προβλήματα οι απώλειες των Γκρος και Ερας, ενώ πάγια εκτός μένουν οι Ράσιτσα, Βολτεμάντε. Εκτός πλάνων ο Οσακο ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει. Επιστρέψε ο Μέβαλντ. Σε δέκα ματς φέτος έχει σκοράρει ακριβώς από ένα γκολ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1&OVER 2,5 (1,65).

 

ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ-ΚΟΛΩΝΙΑ (16:30): Με 14 πόντους στα τελευταία έξι η Φράιμπουργκ βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της φέτος. Μόλις δύο γκολ παθητικό σε αυτό το διάστημα για την ομάδα του Στραιχ. Την προηγούμενη αγωνιστική αιφνιδίασε την Χόφενχαϊμ σκοράροντας στο 7′,ενω με αμφισβητούμενο πέναλτι στο 34′ πήρε προβάδισμα δύο γκολ και στο 42′ χάρη σε αυτογκόλ έφτασε στο 3-0. Τυπική διαδικασία η επανάληψη, καθώς η Χοφενχάιμ μείωσε για το τελικό 3-1 στο 58′. Αμφίβολοι οι Σμιντ και Κιμπλερ. Ελάχιστες πιθανότητες για τον Χελερ, νοκ-αουτ ο Κβον. Σταθερά εκτός Φλεκεν και Χαμπερερ. 12-4-3 η προϊστορία απέναντι στη Κολωνία, 10/14 ματς φέτος σκόραρε πρώτη η ομάδα του Στραιχ. Από πλευράς Κολωνίας η ήττα 1-0 από την Άουγκσμπουργκ φέρνει σε δύσκολη θέση τους «τραγους». Σταθερά εκτός ο Άντερσον, επιστρέφει ο ποιοτικός άσος Γιάκομπς. Αήττητη για πέντε σερί ματς μακριά από την έδρα της, έχοντας την καλύτερη άμυνα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα (4 γκολ). Το περσινό διπλό στο Φράιμπουργκ ήταν το πρώτο μετά το 1996 στην συγκεκριμένη έδρα. 9/14 δέχθηκε πρώτη γκολ φέτος. Μόνο σε τρία ματς φέτος έχει πετύχει πάνω από ένα γκολ. Αήττητος (1-6-0) απέναντι στην Φράιμπουργκ ο Γκισντολ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: G/G (1,70). 

 

ΟΥΝΙΟΝ Β.-ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (16:30): Εύκολο τρίποντο (2-0) απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης για την Ουνιόν η οποία με άμυνα «γρανίτη» εγκλωβισε την αντίπαλο της. Μια μόλις ήττα στα 13 τελευταία ματς με την επίθεση της να είναι χειρότερη μόνο από την Μπάγερν. Συμπλήρωσε κάρτες και βρίσκεται εκτός αποστολής ο Πρεμελ. Σταθερά εκτός οι Κρούζε, Πονγιαπαλο, Ούζα και Σλοντεμπεργκ. Εκτός και ο Γκεντνερ. 11/14 φέτος σκόραρε πρώτη, 11/14 αμφίσκορα, ενώ δεν υπάρχει ματς όπου δεν σκόραρε φέτος. Απουσία θράσους, στο Ντόρτμουντ όπου η Βόλφσμπουργκ ηττήθηκε με 2-0 σε ένα ματς που αν ήταν πιο θαρραλέα, θα μπορούσε να είχε φύγει με βαθμούς. Εκτός οι Ρουσιγιον, Λακρουα, ενώ με κορωνοϊο διεγνώσθει ο εφεδρικός κιπερ, Περβαν. Χρόνο συμμετοχής αναμένεται να πάρει ο Φίλιπ που τέθηκε στην διάθεση των «λύκων». Αήττητη (3-1-0) κόντρα στην Ουνιόν, ενώ στα τελευταία 15 εκτός η Βόλφσμπουργκ ηττήθηκε μόνο σε Μόναχο από την Μπάγερν, στο Ντόρτμουντ και από την Γκλάντμπαχ. 13 γκολ στο πρώτο ημίχρονο και επτά στο δεύτερο αυτά που έχει σκοράρει φέτος η ομάδα των «λύκων».  ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χ (3,35).

 

ΣΑΛΚΕ-ΧΟΦΕΝΧΑΙΜ (16:30): Δεν στάθηκε αρκετό ούτε το ντεμπούτο του Γκρος στον πάγκο της Σάλκε προκειμένου οι «βασιλικοί μπλε» να πάρουν την πρώτη τους νίκη, γνωρίζοντας την ήττα 3-0 από την Χέρτα. 30 τα σερί ματς όπου η ομάδα του Γκελζενκίρεν παραμένει δίχως τρίποντο στο πρωτάθλημα, με νέα αποτυχία, ισοφαρίζει το αρνητικό σερί της Τασμανία. Τελευταίο τρίποντο, τον Ιανουάριο του 2020 με την νίκη επί της Γκλάντμπαχ. Αμφίβολοι οι Μασκαρέλ και Σανέ. Εκτός οι Λουντεβικ, Μουζελαμπ, Πιασένσια και Σκριμπινσκι. Στα θετικά η επιστροφή του Ραμαν. Στην Στοουκ δανεικός ο Ματοντο. 7-2-4 η προϊστορία εντός έδρας κόντρα στην Χοφενχάιμ. Δέχεται τουλάχιστον ένα γκολ για 26 σερί ματς πρωταθλήματος. 0-5-9 στα τελευταία 14 εντός έδρας. Οκτώ φορές έμεινε άσφαιρη φέτος η Σάλκε. Χειρότερη επίδοση της κατηγορίας. Η 5η ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που ξεκινά δίχως νίκη στις πρώτες 14 αγωνιστικές της Μπουντεσλίγκα έγινε η Σάλκε, οι τέσσερις πρώτες δεν γλίτωσαν από τον υποβιβασμό. Η έλλειψη συγκέντρωσης οδήγησε σε εντός έδρας ήττα 3-1 από την Φράιμπουργκ. Αναγκασμένη να επιστρέψει στα τρίποντα η Χοφενχάιμ καθώς πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην επικίνδυνη ζώνη. Νέα προβλήματα οι απώλειες των Ακπογκούμα και Ρούντι. Πάγια εκτός οι Καντεραμπεκ, Νορντβαιντ, Γκαιγκερ και Γκριλιτς. Σταθερά εκτός οι Χίμπνερ, Σταφυλιδης και Μπίσακσιτς. Εξέτισε και βρίσκεται στην διάθεση του Χένες ο Πος. Μαζί με την Σάλκε η Χοφενχάιμ είναι οι δύο μοναδικές ομάδες που φέτος δεν έχουν καμία «λευκή» εστία. 12/14 αμφίσκορα φέτος, μόνο η Μπαγερν έχει περισσότερα (13/14). Σκοράρει για 14 εκτός έδρας διαδοχικά ματς πρωταθλήματος η Χοφενχάιμ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 2 & OVER 2,5 (2,35).

 

ΜΑΙΝΤΣ-ΑΙΝΤΡΑΧΤ ΦΡΑΝΚ. (16:30): Γειτονικό ντέρμπι με μεγάλη αντιπαλότητα. Φιλότιμη προσπάθεια στο Μόναχο, όπου προηγήθηκε 2-0 της Μπάγερν, γνωρίζοντας ωστόσο στο τέλος την ήττα 5-2 στο φινάλε. Δίχως νίκη για 6η σερί αγωνιστική στην Μπουντεσλίγκα η Μάιντς. Θετικά νέα, καθώς επέστρεψαν οι Νιακατε, Τσέντνερ, Οζντουναλί, ενώ μένουν εκτός οι Κιλιαν και Κουντε. 7-10-0 η εντός έδρας προϊστορία κόντρα στην Αϊντραχτ. Οι έξι βαθμοί και 10 ήττες στις 14 πρώτες αγωνιστικές, είναι αρνητικό ρεκόρ συλλόγου για τους «κλόουν». Πέτυχε έντεκα γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μόλις τρία στο δεύτερο, φέτος. Δυναμική είσοδος για την Αϊντραχτ στο 2021, καθώς οι «αετοί» προέρχονται από δύο σερί τρίποντα. Τεράστια νίκη με 2-1 απέναντι στην Λεβερκούζεν την προηγούμενη αγωνιστική, καθώς βρέθηκε να χάνει με 1-0 στο 7′ και ανετρεψε το εις βάρος της σκορ. Εξέτισε ο χαφ Ρόντε, πάγια έξω ο Ατσε. Μία «λευκή» εστία στις 14 πρώτες αγωνιστικές, επτά ματς φέτος που βρέθηκε πίσω στο σκορ και δεν ηττήθηκε (2-5-0). Σε 18 επισκέψεις στο Μάιντς η Αϊντραχτ δεν έχει κερδίσει, πότε (0-9-7). ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1 & OVER 2,5 (4,95).

 

ΛΕΙΨΙΑ-ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (19:30): Νικηφόρο πέρασμα με 1-0 από την Στουτγάρδη. Υποδέχεται την Ντόρτμουντ, τρέχοντας αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών (5-3-0). Τεράστια ευκαιρία να πιάσει κορυφή, καθώς με νίκη η Λειψία θα βρεθεί πρώτη, αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Μπάγερν που ηττήθηκε χθες με 3-2 στο Γκλάντμπαχ. Εκτός οι Κονατέ, Χενριχς, Νκουνκού, Κλάιφερτ, Λάιμερ και ο νεοφερμένος Σομπολσάι. Αμφίβολος ο Καμπλ. Στα θετικά η επιστροφή του Μουκιέλε. Η ομάδα με τις περισσότερες καθαρές εστίες στο πρωτάθλημα (7). Μόνο από την Ντόρτμουντ ηττήθηκε στα τελευταία 21 εντός έδρας για το πρωτάθλημα η Λειψία (12-8-1). Δεν έπεισε ούτε κόντρα στην Βόλφσμπουργκ, παρότι η Ντόρτμουντ επικράτησε με 2-0 των «λύκων». 3-0-1 ο απολογισμός με τον Τερζιτς στον πάγκο οι «μέλισσες». Εκτός ξανά οι Μπέλιγχαμ και Χιτς, όπως και ο Αζαρ. Επιστρέφει στην αποστολή ο νεαρός άσος, Μουκοκο. 4-2-2 απέναντι στην Λειψία το ανεξάρτητα της έδρας για την Ντόρτμουντ η οποία παραμένει αήττητη κοντράστ στους «ταυρους» για πέντε σερί. Μόλις πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο και 28 στο δεύτερο έχει σημειώσει στα φετινά ματς πρωταθλήματος η Ντόρτμουντ. ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1 & OVER 2,5 (2,76).

 

Παρασκήνια

Θέματα